Tags

, , , , ,

 

Oeps, ik ben in maart heel druk geweest maar niet met post maken. Ik heb twee uitgebreide en twee kleine kaartjes gestuurd. Dat is niet veel he. Toch laat ik ze jullie zien want het zijn wel vier fijne kaartjes!

Kolibrikaartje voor Sierou

Kaartje voor Sierou

Kaartje voor Sierou

Aangestoken door mijn enthousiasme om de Verkade verzamelalbums viel ook Sierou voor een Verkadealbum in de kringloop. Op Instagram vertelde ze hoe blij ze was met haar vondst en dat o.a. de kolibri’s haar favoriete plaatjes uit het boek zijn. Nu weet ik van mezelf dat ik altijd enorm moeite heb om mijn favoriete plaatje, kaartje of printje weg te sturen dus besloot de kolibriplaatjes uit mijn boek te halen en een kaart voor Sierou te maken.

Uit het Apen en Hoefdieren in Artis album haalde ik niet alleen de kolibri plaatjes maar scheurde ook de tekst over de kolibri’s uit. Geinspireerd door het kaartje wat Sierou zelf al maakte gebruik ik de tekst als achtergrond op een kraftkaart. Ik vind deze scheur en mix stijl bij anderen altijd heel mooi uitpakken maar oh wat vind ik het zelf lastig om te doen! Niet het scheuren maar het ‘juist’ krijgen van de compositie en dat het goed voelt. Ik ben nogal een lastige en kieskeurige als het op post maken aankomt 😉

Dus ja, ik heb heel wat gescheurd, geplakt, zachtjes weer losgetrokken, geschoven, gezucht en uiteindelijk was ik tevreden. Na verschillende kleuren tape ben ik bij één kleur gebleven en heb ik gekozen voor groene letters uit een oud spelletje. Als meestuurcadeautje kies ik voor een toepassend zoete siroop in een prachtige verpakking. Je kan ze kopen bij MeerLeuks in verschillende smaken.

basismaterialen

De basismaterialen voor het kaartje

 

tape restjes

Niet alles gaat in één keer goed…

meestuurcadeautje

Zakje siroop in airmailstijl als meestuurcadeautje

Post voor bliksem

Dol ben ik op honden in alle soorten en maten en geniet extra mee van alle foto’s die op Instagram worden geplaatst. Zo heeft Kim (niet mijn collega maar een andere Kim ;-)) sinds een aantal weken een Jack Russel pupje in huis met de naam Bliksem. En die lieve Bliksem inspireerde me om een kaartje voor haar te maken! Tussen al mijn platen vond ik een aantal Jack Russels en koos voor een leuke zwart/witte achtergrond aangezien deze Kim dol is op zwart. Om toch wat kleur in het geheel te krijgen gebruik ik rode tape en hartjes. Dit keer gebruik ik ook weer letters uit een oud spelletje, de houten letters komen uit een (erg oud) Scrabble spel. En zoals ik (bijna) altijd doe bij post voor huisdieren is een zakje met wat lekkers er bij!

Post voor Bliksem

Post voor Bliksem

Bliksem post

Kaartjes voor Kim en Nienke

vintage kaartje

Vintage kaartje

Een aantal weken geleden kreeg ik een doos met 20kg aan vintage papierwaren toegestuurd. Een lieve lezer moest het huis van haar moeder leeghalen en vond de oude kaartenverzameling. Zonde om zomaar weg te doen dacht ze aan ons en wij hebben met liefde de verzameling van haar overgenomen. Propvol zat de doos met kaarten, papier en kalenders! Met als klapper de enorme verzameling pop-up kaarten die werkelijk prachtig zijn!

Om het vierjarige bestaan van de Postfabriek te vieren wilde ik mijn collega’s ieder één van die prachtige vintage kaartjes sturen. Voor Nienke koos ik de goudkleurige vogelkaart met subtiel randje uit want Nienke is niet vies van wat goud én net als ik dol op vogels. De prachtige letterpress kaart die ook wel ‘Gelukstelegram’ werd genoemd koos ik voor Kim. Een deel van de vintage kaarten zijn beschreven en zo ook deze kaart. Maar met een smal randje tape creëer je weer ruimte om je eigen boodschap neer te zetten!

Kaartjes voor Kim en Nienke

kaartjes voor Kim en NienkeW

voor Kim

Kaartje voor Kim

opengeklapt

Opengeklapt kaartje voor Kim

letterpress

Detail van de letterpress

Of ik in April heel veel meer post ga versturen betwijfel ik want ik ben in ‘blijde verwachting’ van een Roemeense pup hihi. Cody komt a.s. zaterdag aan in Nederland dus i.p.v. post maken zal ik vooral druk zijn met socialiseren en opvoeden van dit bolletje haar! ♥

Liefs, Ruchama