Tags

, , , , , ,

Sinds ik veel post maak heb ik er soms last van dat ik alleen nog maar met post-ogen kan kijken naar allerlei papieren leuks. Uit tijdschriften wil ik de mooie plaatjes knippen, in landkaarten zie ik alleen maar mooie enveloppen en oude kringloopboeken verscheur ik zonder blikken of blozen om mee te knutselen. Dus toen we een tijdje terug in Efteling Bosrijk verbleven, zag ik geen welkomstboekje, geen badspuldoosje en geen parkplattegrond. Ik zag alleen maar POST. Het leek me leuk om alle papierwaren van de vakantie te bewaren en er dan themapost van te maken voor Ruchama en Nienke. Voor mezelf was de uitdaging om álles te gebruiken in de post en zo min mogelijk weg te hoeven gooien. Niet alles was helemaal mijn smaak qua stijl, dus de uitdaging er leuke post mee te maken was extra groot. En het was weer eens wat anders dan een ansichtkaartje sturen!

Wat had ik allemaal verzameld:

Een verzameling van efteling papierwaren

Een plattegrond van het attractiepark, het mapje waar alle informatie in zat, entreebewijzen, een cadeauzakje, het kartonnen hoesje van het “proper setje” (schoonmaakspulletjes), het doosje waar de badspulletjes in zaten, de kaart om de slagbomen van de parkeerplaats mee te openen en twee in het park gekochte kaarten.

Wat heb ik ermee gedaan:

Geknutselde efteling papierwaren

Van de plattegrond vouwde ik twee enveloppen, waarop ik een adreslabel plakte wat ik uit het doosje van het proper setje had geknipt. Van het proper setje maakte ik ook nog twee kaartjes. Het doosje voor de badspulletjes verknipte ik en ook daar maakte ik kaartjes van. Het cadeauzakje heb ik verknipt en op gekleurd papier geplakt, een scheurtje heb ik bedekt met een efteling-sticker die op de verpakking van de gekochte kaarten zat. Het informatiemapje deed dienst als postmapje en in de entreebewijzen maakte ik een gaatje om ze te gebruiken als labels. Omdat ik nu eenmaal lange brieven schrijf, had ik wat briefpapier nodig. Daarvoor kopieerde ik de plastic parkeerkaart op bruin A5-papier wat ik al in huis had. Met de gekochte kaarten heb ik natuurlijk niks gedaan verder.

Om er twee postpakketjes van te maken die ieder een eigen geheel zouden vormen, heb ik de boel zo goed en zo kwaad als het ging gesorteerd op kleur. Voor Ruchama maakte ik een pakketje met de focus op groen/bruin en voor Nienke blauw. Uit mijn touwtjesvoorraad haalde ik de touwtjes en bond alles tot twee pakketjes (nadat ik mijn uitgebreide brief geschreven had, natuurlijk!)

efteling3

efteling4

Misschien is niet al het papier wat je tegenkomt op vakantie altijd je smaak, maar al dit papier zou normaal gesproken zo de prullenbak in gaan. Bewaar als je op vakantie gaat eens alle papierwaren die je tegenkomt: van bonnetjes tot visitekaartjes tot ansichtkaarten van het hotel.. Noem maar op! Door alles te gebruiken en daarna te verwerken tot post kun je het mooi hergebruiken en je vrienden/vriendinnen op een originele manier deel uit laten maken van jouw tripje! Kortom: neem je postogen eens mee op vakantie!

Liefs, Kim