Tags

, , , , , , , , , , , , , , ,

Het is zo leuk om een los kaartje te versturen en ook met de post stuur ik regelmatig zelfgemaakte (op deze manier) of gekochte kaartjes mee die in het thema passen. De meeste kaartjes zijn al leuk en mooi om zo te versturen maar ze worden nog leuker wanneer je ze met simpele materialen nog wat opleukt of personaliseert! Juist het persoonlijke, maakt het gebaar van even aan iemand denken en dit laten merken, nog fijner. En dat hoeft helemaal niet zo moeilijk en uitgebreid!

1 2

Ik heb wat leuke kaartjes en materiaal verzameld om de kaartjes op te leuken. Bij sommige kaartjes kan je heel makkelijk iets toevoegen, bij sommige kaartjes wordt het al snel te veel of te druk. Dit is natuurlijk ook een kwestie van smaak!
Zelf vind ik stickers, ponsen en tape heel fijn om te gebruiken. Je kan er heel snel en makkelijk een kaartje mee versieren! Ik zal bij het materiaal zoveel mogelijk linken naar verkooppunten.

Voor dit leuke kaartje van ‘Flying Tiger’ (2 voor 1,-!) gebruik ik het geweldige stickerboekje van ‘Masha and Friends’ wat vol zit met leuke stickers en labels. Door het woordje ‘Liefs’ langs de giraffe zijn nek te plakken krijg je een speels effect. Zelf hou ik erg van afgeronde of mooie hoekjes en gebruik dan ook regelmatig een hoekpons. Deze heb ik jaren geleden op de Boekenfestijn gekocht en is helaas niet meer zomaar te koop. Maar er zijn wel soortgelijke ponsen te koop van het merk Fiskar. Het leuke aan deze hoekponsen is dat hij niet alleen een mooi hoekje ponst, maar ook een figuurtje embost!
3 5 6

Ik gebruik al jaren een lettertang van Lidl voor de post maar nu ineens de fleurige Motex lettertangen in zijn, gebruik ik liever dit leuke kleurtje. Het leuke aan Motex lettertangen is dat ze ook allemaal mooie kleurtjes tape hebben! De mijne kocht ik bij Postpapier Enzo die ze allemaal weer op voorraad heeft.  Voor dit leuke kaartje van de Hema (momenteel nog in de winkel!) gebruik ik een simpel stukje tape en een stukje tekst uit de lettertang. Heel simpel, maar een persoonlijk ‘Ik denk aan je!’ kaartje ontvangen is toch extra fijn!

7 8

Waarschijnlijk denk je bij het horen van het Boekenfestijn aan de enorme hallen vol goedkope boeken. Maar in die hallen zit ook een knutselhoek! Waar ze goedkoop leuk knutselmateriaal verkopen, dit zijn resten of oud assortiment uit winkels. Ze hebben er stempels, stickers, papier, ponsen, brads, lakzegels en nog veel meer. Ook verkopen ze vaak 1 soort briefpapier en veel kaarten. Losse kaarten maar ook mooie sets van 20 kaartjes voor bv. 1,95. Ik heb begin dit jaar een vogel en een bloemen kaartenboekje gekocht en daar komt deze viooltjes kaart uit. Je betaalt geen entree bij het Boekenfestijn en is een echte aanrader! Voor degene in het Noorden van Nederland, hij is vanaf vandaag t/m zondag in Leeuwarden!

Ondanks dat het al een druk kaartje is wil ik deze leuke plakletters er op hebben. Ze komen van Kruidvat, maar Trekpleister en de Boekenvoordeel/Witte Boekhandel verkopen ze ook. Ik geloof dat ze bij de Boekenvoordeel vast in het assortiment zitten. Bij Kruidvat en Trekpleister moeten ze net in de folder staan. Omdat ik de losse letters niet mooi vind staan pons ik er een randje onder. Ponsen zijn schreeuwend duur maar toch koop ik er eens in de zoveel tijd eentje. Want ze zijn zo leuk om te gebruiken en ze gaan jarenlang mee! Het is dus even een bedrag wat je neer moet tellen maar je hebt er heel lang plezier van. Dit bloemenrandje heb ik al jaren en verveelt nog steeds niet. Boekenvoordeel heeft trouwens ook randponsen!

9 10 11 12

Action verkoopt kleine ponsjes voor nog geen euro. Erg leuk om te gebruiken voor dit soort postfreubels! Bij dit kaartje zie je dat vier simpel geponste hartjes al een verschil maken. Deze kaart komt uit het vogelboekje van het Boekenfestijn. Mocht de kaart voor een stel zijn dat gaat trouwen zou je er met een lettertang en doorzichtig tape nog ‘veel geluk samen’ op kunnen plakken!

13 14

Stickers en tape, ik ben er dol op! In de meeste kantoorboekhandels vind je wel een rekje met etiketten en stickers. Daar hangen ook de simpele stipstickertjes bij. Die mooie, fleurige boven op heb ik gekocht bij Vlinders in je Buik, ze hebben ze ook in hartjes en sterretjes! De leuke snoepjeskaart komt ook uit een kaartenset van het Boekenfestijn. 15 16

Hier gebruik ik weer een leuke Flying Tiger kaart en ponsen van Pipoos (in de Booordevol van dit moment zit een kortingsbon van 25% op alle ponsen bij Pipoos, geldig tot 28 juni!) Ik vind het leuk om van 1 figuur meerdere maten te hebben zodat je ze kan stapelen. Ik heb ze ook met een bloem en zo kan je erg leuke bloemetjes maken. Bij de kaarten van Tiger zijn vaak ook de achterkanten bedrukt. Bij een erg leuk patroontje wil ik nog wel eens de kaart doormidden snijden en de achterkant tot een nieuw kaartje omtoveren. Het onderrandje is dan goed te gebruiken om figuurtjes uit te ponsen!
Voor de hoekjes gebruik ik een ‘billenpons’ ook van Pipoos, maar bij de Boekenvoordeel zijn ze goedkoper! Je kan kiezen tussen de billenpons of de afgeronde hoeken pons. 17 18 19 20 21

Sommige kaartjes lenen zich er perfect voor om heel simpel met een watervaste fineliner een leuk randje en een wens er op te tekenen!

24  23

Nog 1 kaartje om het af te leren en te laten zien dat alleen al een heel simpel stukje tape een mooi effect kan hebben. Ik gebruik heel graag de smalle MT tapejes. Bij Vlinders in je Buik kan je deze in verschillende setjes van 3 kopen. Oh en dit mooie kaartje? Die komt uit een hele mooie set, bij PostpapierEnzo te koop! Er is ook een prachtige bloemenset te koop.
25

Alle kaarten nog even bij elkaar. Wat een verschil he! Je kan ook nog lint, stempels of kartelscharen gebruiken.26

Stuur jij een kaartje zo op of kan je het niet laten een kaart toch even op te leuken? Mocht je nog leuke ideetjes weten, laat het vooral weten!

Liefs, Ruchama