Tags

, , ,

Een theezakje is altijd leuk om met post mee te sturen en zie je dan ook regelmatig langs komen. Als je dan een kopje thee hebt gezet om de net ontvangen brief te gaan lezen is een chocolaatje er bij toch wel erg lekker! Je hebt natuurlijk de koetjesreepjes die een leuke maat hebben om mee te sturen maar zelf vind ik koetjesrepen zo vies dat ik ze niet mee wil sturen! Rond Valentijnsdag verkopen winkels chocolade in hartjesvorm en per stuk verpakt, helaas zijn die niet het hele jaar door te koop. Gelukkig heeft Dille & Kamille een ander leuk reepje die wel lekker smaakt en het hele jaar door te koop is! 2

Deze leuke reepjes (Belgische chocolade!) verkopen ze voor 25 cent en in vele verschillende kleurtjes en smaakjes. Ze staan vaak in een grote glazen bak waar je in mag graaien om de smaakjes te pakken die je zoekt. Op de voorkant staat de smaak aangegeven en op de achterkant staat netjes vermeld hoeveel procent cacao er in zit. Zo zijn er ook extra pure reepjes.

3

Door de verschillende kleurtjes kan je een chocolaatje kiezen die bij de post past, zoals je hieronder ziet bij de post die ik naar Nienke heb verstuurd. Het enige waar je op moet letten is dat je, mochten we een hittegolf krijgen, je het chocolaatje niet laat smelten in de brievenbus die  in de brandende zon staat. Zo kreeg ik op een zomerse dag een berichtje van Nienke dat ze een chocoladelieveheersbeestje mee had gestuurd in een poststuk. De envelop had ze net in de brievenbus gegooid en bedacht zich toen dat hij in de volle zon stond. Ze maakte zich zorgen dat ik de dag erna een chocolade kliederboel in de envelop zou vinden hihi. Gelukkig bleef dit chocoladebeestje mooi in vorm, maar dat durf ik met andere chocolade niet te garanderen!

1Kende je deze leuke chocoladereepjes al en wat voor lekkers stuur jij graag mee met de post?  En mocht je toch naar Dille & Kamille hollen voor de chocolaatjes, kijk dan vooral even verder naar leuk postspul, zoals dit leuke touw.

Ik krijg net van Marlou de tip over Tiny Tony. Iedereen kent Tony Chocolonely wel en de meeste zijn gek op deze chocolade. Bij de wereldwinkel kan je 19 vierkante Tiny Tony’s voor €2,50 kopen! De chocolaatjes zijn 5 gram dus erg leuk om mee te sturen. Er is ook een grotere doos online te bestellen.images

Nu ik over kleine chocolaatjes nadenk, ik heb toen ik hoorde dat Kim zwanger was bij Bruna deze kleine letterchocolaatjes gekocht. Erg leuk om een naam mee te vormen! Ze hebben de chocolaatjes ook met een bloemetje of een wens zoals happy birthday!
RuchPostApril2011

Liefs, Ruchama