Tags

, , , , , , , , , , , ,

Waar je vroeger vooral de zakjes met lieveheersbeestjes, hollandse figuurtjes of simpele kraftzakjes voorbij zag komen, hebben ze tegenwoordig zakjes met de leukste prints en in zoveel verschillende maten! Je bestelling wordt steeds vaker verpakt in leuke zakjes maar ze worden ook per 5, 10 of grote aantallen verkocht. Het is dan ook niet gek dat je er ontzettend hebberig van wordt want papieren zakjes zijn leuk!

zakjes 1Zelf word ik vooral heel blij van simpele zakjes in een vrolijke kleur met een mooi patroon. Het zig-zag patroontje is helemaal in en vind je ook veel terug op rolletjes masking tape en er is een hele serie zakjes van! Maar ook stippen, sterren, insecten, het recyclelogo of mooie effen zakjes komen voorbij. Er is zoveel keuze dat er voor iedereen wel wat bij zit!

De gemiddelde prijs voor zakjes van 12,7×19 cm is €2,95 en daar krijg je er 10 voor. De meeste winkels verkopen de zakjes per 10 maar gelukkig verkoopt DreamKey Design de zakjes per 5! Het kleinere maat (7×10 cm) kosten gemiddeld €2,50 voor 10 zakjes. Op de foto hieronder zie je op het linker stapeltje mijn zakjes van DreamKey en rechts mijn zakjes van Vlinders in je Buik. Want naar mijn mening verkoopt Vlinders in Je Buik echt de leukste en meest originele zakjes! Zoveel mooie printjes als bloemen, insecten, vosjes, druppels, auto’s, granny squares etc!

Zakjes 3

Mocht je nou wel graag vrolijke zakjes willen kopen maar niet het budget hebben om er 10 van elke kleur/elk patroon te kopen dan maakt Hema je weer blij! Bij Hema verkopen ze nu 6 verschillende maten zakjes in 1 verpakking voor maar €1,25! Voor dat geld krijg je 6 verschillende kleuren en 3 verschillende maten & patroontjes. Hier onder zie je dus alle 6 de zakjes uit 1 verpakking.

zakjes 4

Al die gekleurde zakjes zijn hartstikke leuk maar laten we de simpele maar oh zo mooie kraft, pergamijn en transparante zakjes niet vergeten! Hoe mooi ik de gekleurde zakjes ook vind, pergamijnzakjes blijven mijn favoriet! Pergamijn zakjes kosten gemiddeld €2,- voor 10 zakjes maar het is veel voordeliger om ze per 25, 50 of zelfs 100 te kopen. Ik koop ze bij Kimya Verpakkingen en je hebt er genoeg keuze uit verschillende maten maar ook qua aantallen per maat! Ze verkopen er ook de kleine kraftzakjes, andere leuke zakjes en washi tape!zakjes 5

Bij Pipoos vind je de wat grotere kraftzakken links boven in de foto. En een andere favoriet van mij zijn de transparante plastic kaartenzakjes. Ze zijn eigenlijk bedoeld om je zelfgemaakte kaarten in te verpakken of bewaren. Maar hoe leuk zijn ze om er een klein cadeautje in te doen voor bij de post of hem als envelop te gebruiken? Ik koop ze bij de Boekenvoordeel/Witte Boekenhandel bij hobbyspullen. Je hebt ze in het rechthoek, net wat groter dan A6 en vierkant met al een plakstrookje op de flap!

zakjes 6Dan heb je al die leuke zakjes in huis en nu? Hieronder laat ik een aantal voorbeelden zien – ik gebruik ze voornamelijk voor de post. Doordat ze melkachtig doorschijnen zie je wat er in zit, dit geeft een leuk effect wanneer je bijvoorbeeld stickertjes, labeltjes of een klein kaartje meestuurt. Door een stukje tape, stickertje, label etc kan je ze heel simpel opleuken en passend bij je post maken.
De wat grotere zakjes zijn wat steviger en hebben vaak een extra vouw waardoor je ze goed als enveloppen of als cadeauverpakkingen kan gebruiken.zakjes 88

De gekleurde zakjes zijn ook erg leuk om als enveloppen te gebruiken. Let hier bij wel op of het papier stevig genoeg is, van sommige zakjes zal dit gemakkelijk kunnen scheuren wanneer er iets scherps langs of overheen komt! Wat je dan nog kan doen is een zakje maken die precies in zo’n transparant zakje past. Dit is extra veilig maar staat ook nog eens heel leuk!

zakjes 7zakjes 9

Sommige zakjes hebben geweldige printjes maar een onmogelijke formaat. Verknippen maar! Voor deze envelop wilde ik heel graag het insectenzakje van Vlinders in je Buik gebruiken maar hij paste niet op de kant en klare envelop. Dus heb ik hem opengeknipt, hem er dwars op gelegd en de randen er af geknipt. Om de naad midden op de envelop weg te werken heb ik daar een stuk tape van Hema over heen geplakt en daar het adres op gezet.
zakjes 10zakjes 11 En als laatste tip: bewaar de zakjes waar je bestelling of aankoop in zit! Maak het zakje voorzichtig open en zo kan je hem altijd nog gebruiken als envelop of verknippen tot kaartje, labels of cadeauzakje. Mocht er nou een sticker opzitten maakt dit ook niet uit, plak hier een andere sticker of plaatje op! ZAKJES 12

Wanneer ik in een winkel loop met iets in mijn handen wat ik wil kopen kijk ik altijd eerst wat voor cadeaupapier of zakjes ze hebben. Als dit leuk is, is mijn aankoop standaard een cadeautje (voor mezelf!) en sta ik op de stoep gelijk het plakbandje en stickertje los te peuteren om het zakje of papiertje zo mooi mogelijk te houden hihi.

Ben jij ook zo dol op zakjes en wat zijn jouw favoriete kleuren/printjes en verkoopadressen?

Liefs, Ruchama