Tags

, , , , , , , , , , ,

kaarten

Een paar weken geleden ging ik een dagje winkelen en kwam thuis met een grote stapel kaarten. Sommige vrouwen hebben een schoenentic, ik heb een kaartentic! Misschien herkenbaar voor andere postliefhebbers? Een voorraadje in huis hebben is altijd handig! Zo hoef je niet eerst op zoek naar een passende kaart, wanneer je bijvoorbeeld hoort dat je buurmeisje haar zwemdiploma heeft gehaald. Én kan je eerst zelf nog genieten van de mooie afbeeldingen, door ze bijvoorbeeld in een kaartenrek te bewaren.

brassa

Je snapt natuurlijk dat ik begon te gillen toen ik deze muur vól kaarten bij Brassa in Arnhem ontdekte. De perfecte plek om je kaartenvoorraad aan te vullen! (Dit is niet alles, er staan ook nog kaartmolens in de winkel!).

Een simpel kaartje kan dezelfde lading hebben als een brief van tien A4tjes lang. Er zijn geen uitgebreide verhalen nodig om iemand te laten weten dat er aan hem of haar wordt gedacht. Een paar jaar geleden hoorde ik van een vriendin dat een oud klasgenootje van ons een hele moeilijke tijd achter de rug had. Ik besloot haar een kaartje te sturen en versierde die met wat stickertjes. Pas toen ik via die vriendin haar reactie hoorde was ik me bewust van het effect van dit kaartje. Ze vertelde dat ze niet zomaar een kaartje had gekregen, maar dat het prachtig was versierd en met aandacht was geschreven. Omdat ik me ineens bewust werd van de kracht van een kaartje probeer ik nu steeds extra aandacht in een kaartje te stoppen. Kleine moeite, groot gebaar! Zelf kaarten maken is ontzettend leuk, maar daar heb je niet altijd tijd voor. Ook een kaart uit de winkel kan je nog persoonlijker maken. Je kan bijvoorbeeld het adres in sierlijke letters schrijven of het het kaartje opleuken. Ik zal een paar spulletjes laten zien waar ik regelmatig mijn post mee pimp:

stickersvlindersijbuik

Winkels liggen vol stickers die zijn bedoeld voor kleine kinderen. Denk aan prinsesjes, Disney-figuren en autootjes. Maar als volwassene gebruik ook graag stickers! Als je goed zoekt zijn er gelukkig veel andere stickers te vinden. Bijvoorbeeld deze stickers van “Vlinders in je buik“.

envelop

Ik ben dol op mooie postzegels en om de aandacht er nog meer naartoe te trekken plak ik deze ronde “deco-star-stickers” onder postzegels. Door bepaalde kleuren te gebruiken kan je de zegels ook beter bij de rest van je post laten passen. Op deze post plakte ik gulden postzegels. Heb jij ze ook nog in huis? Maak ze dan gauw op! Ze mogen alleen nog t/m het eind van deze maand gebruikt worden!

rondestickers

Door deze ronde stickertjes paste de envelop helemaal bij het briefpapier.

postzegelstickers

Ik hou zoveel van postzegels dat ik het soms jammer vind dat één postzegel voldoende is. Dan plak ik deze postzegelstickers van “Crackle” ernaast. Helaas kon ik geen webshop vinden waar ze nu nog te koop zijn, maar deze zijn ook leuk!

lievepost

Er zijn verschillende soorten postzegels te koop. Meestal krijg je standaard zegels, maar als je ernaar vraagt is er vaak wel meer keuze. Ruchama schreef al eens over de prachtige zoogdieren postzegels. Helemaal te gek als je een bijpassende postzegel op je kaart met bijvoorbeeld een hertje erop kan plakken. En bij “PostNL Collect Club” kan je uit nog meer soorten kiezen. De lieve rode hartjes op de foto hierboven vind ik zo mooi naast de liefdeszegel. Ze maken je lieve-groetjes-post compleet.

flowkaartkoffie

Soms is een enkele kaart net te klein voor wat je te vertellen hebt. Dan gebruik ik deze doorzichtige zakjes. Daarop plak ik een etikettensticker waar ik het adres op schrijf en dan kan ik de hele achterkant van de kaart vol kletsen. Net even anders dan een dichte envelop. Ook is het handig om slappe kaarten hierin te verpakken, de zakjes geven extra stevigheid.

theezakje

En als je dan toch een zakje om je kaart doet, is er ook ruimte om een theezakje mee te sturen. Het zakje op de foto hierboven is van “English Tea Shop” en kocht ik bij “De Tuinen“. Maar ook de zakjes van “Clipper” zijn prachtig!

pechvogel

Zelfs als je geen stickertjes hebt kan je je post versieren met spulletjes die je wel in huis hebt. Zo was ik op zoek naar een kaartje om mijn nichtje beterschap te wensen. De kaartjes in de winkel pasten beter bij iemand die ziek thuis zit door griep. Er stonden appeltjes en thermometers op. Mijn nichtje heeft geen griep, maar een gebroken enkel! Daarom plakte ik een pleister op een vogelkaart. Zo had ik toch een toepasselijk kaartje!

Waar haal jij graag je kaartjes en welke winkel zou jij aanraden aan andere postliefhebbers? En wat voeg jij toe aan de kaartjes die je koopt om ze persoonlijker te maken?

Lieve groetjes, Nienke.