Tags

, , , , , , , ,

Jullie hebben al een kijkje mogen nemen in de postkamers van Kim en Nienke en vandaag mogen jullie in mijn Postkamer binnen kijken!

Postkamer Ruchama 1

Dit is dus de plek waar ik mijn postspullen bewaar en heel wat uurtjes zit te freubelen! Al het meubilair komt van de kringloopwinkel. Mijn vader was dol op antieke bureau’s en zo heb ik dit bureau al jaren. Het is een groot, lomp ding maar ik ben er inmiddels zo aan gehecht! Ook de twee kasten en de stoel komen van de Kringloop – daar ben ik niet aan gehecht maar tic van mij is dat ik graag alles in het zicht wil hebben. Ik hou van geordend en vind niks zo fijn als alles netjes op zijn eigen plek maar ik wil zien wat ik heb. Niet alleen omdat ik het zo gezellig vind staan maar ook omdat ik mijn postmateriaal dan het meeste gebruik. Als ik iets in een doos in een kast stop ben ik het zo vergeten en dat vind ik veel te zonde! Door de twee kasten naast mijn bureau heb ik alles bij de hand (zelfs een papier- en prullenbak om alles zo vanaf mijn bureau in te schuiven!) en weet ik precies wat ik heb.

Postkamer Ruchama 2

Het maken van foto’s van mijn postkamer voor dit blogje was een goed excuus om mijn bureau weer eens ‘om te gooien’ en opnieuw te ordenen! Juist op de onmogelijke momenten, ’s ochtends om 7 uur of begin van de nacht, krijg ik ineens die kriebels om mijn bureau (die loodzwaar is van zichzelf + inhoud) door de kamer heen te slepen en hem ergens anders neer ze zetten. Gelukkig kon ik me dit keer bedwingen omdat mijn favoriete plek toch voor het raam is (niet alleen vanwege het licht maar ook vanwege mijn grote nieuwsgierigheid en alles willen zien wat ik hoor hihi) en heb alleen hetgeen op mijn bureau veranderd. Zo stond het wandrek eerst links op mijn bureau wat achteraf gezien veel licht wegnam en ruimte innam op mijn bureau zelf. Ik ben nu weer helemaal blij met de indeling en kan weer even vooruit!

Postkamer Ruchama 4

Laten we maar beginnen bij de linkerkast. Waar onder andere een aantal van mijn typemachines in staan zodat ik die gemakkelijk op mijn bureau kan zetten maar ook omdat ik graag naar mijn typemachines kijk!
Naast typemachines staan er een aantal dozen in de kast waar ik post in bewaar. Kim en Nienke hebben ieder hun eigen doos vol post die ik de afgelopen jaren van hen heb ontvangen. De andere dozen zitten vol met post van andere penvriendinnen. In de roze gebloemde doos zit de meest recente post. Zodra die vol is sorteer ik die post weer per afzender en voeg dat bij de bundeltjes in de onderste dozen. Zo heb ik de post per persoon bij elkaar!

Postkamer Ruchama 5

In het midden op de bovenste plank ligt een stapel schrijfblokken en briefpapier. Rechts op de kast staan de briefpapier sets die ik heb, voornamelijk van Paperchase en daarachter staan nog wat andere sets en losse bladen. Daarnaast een stapel boeken van de kringloopwinkel die ik gebruik voor de post en daarnaast een handige papieropberger die ik al jaren heb. Met het linkervak voor ‘gek’ papier zoals vellum en ribbelkarton. Het middelste vak voor cardstock papier en het rechtervak voor scrapvellen. Omdat deze vellen zo groot zijn om netjes op te bergen, maar hier blijven ze mooi in!

Postkamer Ruchama 7

In de hoek staan twee bakken vol inpakpapier. Het zal wel duidelijk zijn dat ik dol ben op mooie papiertjes en leuke rollen inpakpapier niet kan laten liggen. Door ze in een bak te zetten blijven ze netjes. Naast het inpakpapier staan twee tijdschriftenhouders met papier. Het gekleurde papier gebruik ik vooral voor de achterkanten van enveloppen en kaartjes. Ook staat er een servettenhouder waar ik de post die nog beantwoord moet worden in bewaar.

Postkamer Ruchama 8

Op mijn bureau zelf staan de dingen die ik het meeste gebruik. Zo heb ik een blik van AH met de meestgebruikte dingen zoals mijn gaatjestangen, hoekponsen, distressinkt, inktpad, lijm, potloden en lettertang. Daarnaast een bakje met de stempels die ik het meeste gebruik, mijn Cavallini & Co stickers en daar weer naast  mijn postzegels gesorteerd in kralendoosjes van Wibra.

Postkamer Ruchama 11

Mijn favoriete pennen – gekleurde en zwarte fineliners – staan in een bloempot van AH. Ik ben dol op die vrolijke printjes! In het gele letterbakje van Hema heb ik mijn stickers, per doorzichtig zakje gesorteerd, staan. Zo heb ik een sluitsticker-, rondjes-, etiketten- en tekststickes-zakje. Ook hiermee kan ik snel zien wat ik heb zonder dat ik alles overhoop hoef te halen. Als ik een leuke sluitsticker zoek pak ik dat zakje en kan die leeg gooien om te kijken welke ik wil gebruiken.

Postkamer Ruchama 12

Daarboven heb ik geïmproviseerd met stokjes en touw op mijn touwklossen op te hangen. Het ziet er misschien een beetje gek uit maar ik hoef maar aan het touwtje naar keuze te trekken, schaar er in en ik heb mijn touw hihi.

Postkamer Ruchama 13

Dan komen we bij het stuk waar ik toch wel het meest blije van word! Door alle kleurtjes en printjes maar vooral door mijn wandrek met tape.

Postkamer Ruchama 14

Het begon met een letterkastje op mijn bureau maar toen deze vol zat ben ik op zoek gegaan naar een andere opbergmanier. Ik heb een aantal dingen geprobeerd maar vond niks echt fijn. Vooral omdat ik toch alles weer in het zicht en voor het pakken wil hebben… Tot ik vorig jaar dit wandrek tegen kwam en hem zo gek als ik ben boven op mijn bureau zette. Het begon met de voorste twee rijen + letterbak er tussen maar al snel was er een tweede letterbak nodig. De letterbakken komen van Action en het wandrek is bij Blokker te koop. Ook dit staat misschien een beetje gek, maar ik vind het vooral heel gezellig en leuk om zo mijn tape te kunnen zien en makkelijk te pakken!

Postkamer Ruchama 15

Onder het wandrek staat een servettenhouder met post die klaar is om beschreven te worden, een potje met knoopjes en een potje met paperclips. In het oude kistje bewaar ik mijn ponsen.

Rechts staat dan een van mijn lievelingstypemachines, mijn gele Miep. Omdat ik zo blij word van deze typemachien mag ze lekker in de weg staan. Onder de typemachien staat een ladebakje, weer van AH. Met in het bovenste laatje mijn papieren en doorzichtige zakjes en in het onderste laatjes etiketten.

Postkamer Ruchama 16

Hiernaast staan twee opgeleukte kastjes van Ikea. In deze laatjes zitten veel verschillende dingen. Een laatje met confetti, kaarsjes & vlaggetjes voor verjaardagspost, een laatje met mijn lakzegelspullen, een met poezieplaatjes, scharen, lintjes. In de ene brede lade zit papier met printjes van o.a. Hema, Tiger en Kruidvat en in de andere brede lade zitten stempels.

Postkamer Ruchama 17

Daar weer naast staat mijn kaartenrek, die ik op de vrijmarkt vond, op mijn fiets mee naar huis nam en nog steeds zo blij mee ben! Als ik nu mijn Postkamer in kijk krijg ik echt het gevoel van een gezellig winkeltje!

Postkamer Ruchama 18

Na zoveel spullen heb ik nog geen ruimte genoeg want ook de lades van mijn bureau zelf zitten lekker vol. Ook hierin heb ik alles weer gesorteerd. Zo heb ik een lade met schrijfboekjes en post-its, een lade met enveloppen en een lade met alle uitgescheurde platen. Deze platen heb ik per thema of stijl gesorteerd in L-hoezen. Zo heb ik een mapje met alle bloemen platen. Maar alle zonnebloemen zitten weer in een apart mapje. Ook bepaalde stijlen plaatjes waar ik thema-post van kan maken zit in een apart mapje. Zo kan ik niet alleen makkelijk vinden wat ik zoek maar heb ik ook kant en klare mapjes liggen voor een thema-post.

Postkamer Ruchama 19

In een andere lade zitten meer kleine rommeldingen als papierblokken, knijpertjes, eye-lets en brads.

Na het zien van deze foto’s is het wel duidelijk dat post echt mijn passie is, ik dol ben op mooie postspulletjes en ze dan ook graag koop. Door de jaren heen heb ik een hele voorraad opgebouwd en heb ook geleerd bewuster te kopen. Niet meer alles wat leuk is en gelijk extra kopen, want het zou maar opraken! Nee, alleen hetgeen wat ik echt mooi vind en echt gebruik. Daarbij ben ik alleen, heb geen kinderen en daardoor ook meer ruimte om postmateriaal aan te schaffen. Ik koop liever wat mooie postspulletjes waar ik mee kan freubelen dan dat ik een week op vakantie ga. Maar ik ben me er ook heel erg van bewust dat het maar spullen zijn. Na het overlijden van mijn vader heb ik maanden niet kunnen en willen freubelen en ook na het verlies van Tico werd dit weer heel duidelijk. Ik heb heel wat keren gefrustreerd aan mijn bureau gezeten omdat ik het allemaal fijn spul vind maar er simpelweg niks mee kon – het deed me niks. Dat genieten van de spulletjes begint nu langzaam weer te komen en het opruimen en ordenen voor de foto’s was dan ook een fijne bezigheid.

Postkamer Ruchama 20

Zo netjes als te zien was blijft het normaal niet lang. Juist een opgeruimd bureau nodigt uit om alles uit de kasten en lades te trekken en te freubelen. Mijn bureau ziet er dus vaker als bovenstaande foto uit hihi. Ik probeer wel ’s avonds even alle losse dingen voor op hun eigen plek te leggen zodat ik de volgende dag alles er weer uit kan trekken.

Na het zien van onze postplekken zijn we benieuwd waar jij je post maakt. Heb je ook een eigen postkamertje of moet je het met de keukentafel doen? Je kan de foto(‘s) delen op onze Facebookpagina, mailen naar postfabriek@gmail.com of met de #postfabriek tag op Instagram!

Liefs, Ruchama