Tags

, , , , , ,

Het schrijven van een brief is voor mij pure ontspanning. Het is een momentje voor mezelf, waar ik ook echt de tijd voor neem. Als ik een brief schrijf dan keer ik naar binnen, heb ik aandacht voor wat ik op dat moment voel en denk en zet ik dat al schrijvend op een rijtje. Zo kom ik tot rust en tot mezelf. Zo is het ook echt even tijd en alleen, terwijl ik ondertussen al schrijvend toch contact heb met een ander. Zo’n momentje ontstaat niet vanzelf en daarom probeer ik dat echt altijd te creëren. Ik zorg dat ik op een fijn plekje kan zitten en maak wat te drinken en iets lekkers voor mezelf.

Een momentje voor mezelf

Soms kan ik die rust thuis echter niet vinden. Het huis is een bende of er is nog van alles te doen. Op zulke momenten ga ik de deur uit en zoek ik een ander plekje op om te gaan schrijven. Ik zorg dat ik mijn post geknutseld en wel klaar heb liggen, neem de post om te beantwoorden mee en installeer me op één van mijn vaste plekjes.

Ik woon in Zeeland en in elke stad waar ik graag kom, heb ik wel een stekkie. In Zierikzee ga ik naar de Zeeuwse Hemel, in Middelburg zit ik in het Wooncafé of bij Honeypie en in Goes installeer ik me bij Taart & Tafel of Het Postkantoor (hoe toepasselijk 😉 ). Ik bestel iets te drinken, gun mezelf iets lekkers en schrijf vanuit daar mijn brief. Gek genoeg komt het altijd zo uit dat het Nienke is die ik dan aan het terugschrijven ben, dus die heeft al brieven van mij gehad vanuit heel Zeeland!

Brief schrijven bij Het Postkantoor

Brief schrijven bij Het Postkantoor

Een andere plek waar ik vaak brieven schrijf is in de trein. Mijn familie woont in Amsterdam, dus zit ik regelmatig 2,5 uur achter elkaar in de trein als ik hen ga bezoeken. Dan neem ik mijn iPod mee met fijne muziek, haal een beker koffie op het station en zoek een plekje uit op een stoel waar ik een tafeltje voor me heb. En dan maar schrijven! Het mooie is dat ik door te schrijven zo’n moment ook heel bewust beleef. Ik schrijf over wat ik voorbij zie komen buiten, over de andere mensen in de coupé (soms ook vol irritatie want argh, batterij van m’n iPod leeg en die mevr. BLIJFT maar gapen) en over waar ik vandaan kom en waar ik naar toe ga. Boven de brief zet ik geen plaatsnaam maar zet ik de datum en “Intercity van Goes naar Amsterdam”. Als ik er aan denk neem ik altijd een klein briefje mee waar ik een quote of korte tekst op zet, die ik dan achterlaat in het treintafeltje. Een klein briefje aan een vreemde!

In de trein een brief beantwoorden van Ruchama

In de trein een brief beantwoorden van Ruchama

Als het mooi weer is, is er niks fijner dan de boel mee naar buiten nemen en ergens in het zonnetje te gaan zitten of liggen. Zo ging ik van de zomer met mijn gezin naar het Veerse Meer. Mijn zoontje was heerlijk aan het spelen met zand en water, mijn man zat naast me een boek te lezen en ik beantwoordde een brief. Heerlijk!

Brief schrijven aan het Veerse Meer

Schrijf jij wel eens ergens anders een brief dan thuis?

Liefs,
Kim