Tags

, , , , , , , , , , , , , ,

Door een simpele vouw in je papier, geef je je zakje of envelop een voorvakje!

Door een simpele vouw in je papier, geef je je zakje een voorvakje!

Op Pinterest kom ik regelmatig ideeën tegen waarbij ik denk: “Waarom heb ik daar niet aan gedacht? Geniaal!”. Zo zag ik ook het maken van een vouw in cadeaupapier, waardoor er een voorvakje ontstaat. Een leuke, originele manier om je (brievenbus-)cadeautjes te verpakken!

maatknippenHou met het op maat knippen van je cadeaupapier rekening met de vouw die je wil maken. Knip het dus iets langer dan je normaal zou doen. De lengte is afhankelijk van de maat van je cadeautje én de diepte van de vouw.

vouwenIk heb de vouw in dit stukje cadeaupapier op gevoel gemaakt. Maar als je er een kaart in wil steken, kan je die ook gebruiken om te bepalen waar de vouw moet komen. Let daarbij op de plek van de kaart, zodat die niet uitsteekt. Maar let ook op de afbeelding. Misschien staat er een tekst op die zichtbaar moet blijven of wil je de afbeelding over het randje laten kijken.

voorvakjecadeautjemetvoorvakje

zakjevoorvakjeAls groot liefhebber van papieren zakjes wilde ik dit meteen ook hierbij toepassen. Ik gebruik graag een mal, zodat alles netjes recht wordt. (Een must voor de perfectionist in mij.)

malopmaatGebruik een stukje papier dat iets langer is dan de mal. Hoeveel langer is afhankelijk van de diepte van je vouw.

kaartvouwBepaal waar de plek van de vouw moet komen met behulp van je kaart.

dieptevouw

En bepaal daarna hoe diep je de vouw wil maken.

malomtrekkenLeg de mal op de juiste plek en maak je zakje zoals je gewend bent.

zakjemetvouwEven omtrekken, uitknippen, vouwen en dichtplakken.

achterkantzakje Denk bij het dichtplakken ook aan de vouw op de achterkant van het zakje en plak dit stukje ook nog dicht. En klaar is je zakje!

zakjealsenvelopDoor je zakje in een doorzichtige kaartzak te schuiven, kan je ‘m ook als envelop gebruiken.

grotemalIk gebruik regelmatig doorzichtige wenskaartzakjes. Ze geven extra stevigheid, glans en bescherming aan je poststuk. Het mooist is als ze goed aansluiten. Daarom maakte ik zelf een enveloppenmal, waarmee ik precies passende enveloppen/cadeauzakjes in elkaar zet. De mal op de foto hierboven maakte ik speciaal voor de grootste wenskaartzakjes. Door deze te gebruiken voor een zakje met een voorvakje, kan ik een grotere kaart in het zakje voorop steken.

Ga je zelf aan de slag met dit idee? We zouden het erg leuk vinden om jouw versie van deze zakjes te zien! Je mag ons mailen, je foto delen op onze Facebook pagina of zet het op Instagram met de hashtag #postfabriek .

Veel postplezier!

Lieve groetjes, Nienke.