Tags

, , , , ,

Flow Special DIY Voorkant Flow Special DIY Achterkant

In december kwamen de dames van Flow Magazine al met het heerlijke Book For Paper Lovers om hun eerste lustrum te vieren. Flow Magazine geeft vier keer per jaar een Special uit en sinds dinsdag ligt er weer één in de winkel! Of ze voor ons postliefhebbers het Book For Paper Lovers ooit nog kunnen overtreffen betwijfel ik maar het thema van deze Special is “Do It Yourself” en daar maken ze ons ook blij mee! Niet een heel boek om zo te verknippen maar wel vol leuke inspiratie die je ook heel goed kan gebruiken voor het maken van je kaartjes of poststukken.

Flow Special DIY inleiding

 

 

 

 

Flow Special DIY inhoudsopgave

door op de foto’s te klikken vergroten ze

De Flow Special – Do It Yourself is te koop bij boekhandels en in de webwinkel van Flow Magazine (even op specials klikken) voor €12,95.
Tip! Abonnees krijgen een korting van €3,- met de code ‘aboflow’ of bij de Bruna met de coupon die bij het vorige nummer zat.

De Special bestaat uit drie verschillende thema’s op knutsel en handwerk gebied.

Flow Special DIY collage

Het ‘Knippen & Plakken’ gedeelte is natuurlijk mijn favoriete deel uit de Special. Je vindt daar o.a. leuke tutorials van Ingthings, een kijkje in de prachtige Art Journals van Geninne (ik ben dól op haar vogel-illustraties!), vouwpapier + mooie stukken inpakpapier en als klapper een twaalf(!) pagina tellende uitleg van Lisa Manuels (van Elle Aime) over ‘giftwrapping’ vol met tips, welke je natuurlijk ook kan gebruiken om je brieven samen te binden!

Flow Special DIY colleage Papier Hier Flow Special DIY  Gennine

Flow Special DIY Stickers & Papier

Leuk detail, het vkajespapier past perfect bij de Midori zakjes!

Flow Special DIY collage Elle Aime

In eerste instantie denk je niet gelijk aan post maken bij ‘Haken en Borduren’ maar toch zijn het hele leuke technieken om te gebruiken bij je post. Zo liet ik al eens zien dat je een kaartje kan omhaken, hoe je borduurkarton kan gebruiken en houten hangers om te borduren. In de Special vind je een leuk artikel over verschillende haaksteken, interview met haaksters, leuke shop-tips, een bloemenslinger tutorial (met leuke poster op de achterkant), een haakboekje met alle beginnerssteken en informatie op een rijtje en een stuk (+ patroon) over granny squares (leuk om een envelop van te haken!)

Maar waar ik gelijk enthousiast van werd is het ‘Illustreren met naald en draad’ stukje. In een vorige Special stond al eens een tutorial van kaarten borduren. Sindsdien staat dit op mijn lijstje om eens te doen. Dit stuk past daar weer leuk bij en is hopelijk een aanmoediging om er snel eens aan te beginnen!

Flow Special DIY  quote II Flow Special DIY Haken & BordurenHet derde gedeelte gaat over ‘Tekenen en Versieren’ met als eerste een mooie illustratie van kleurige potloden die je er zo uit zou willen scheuren om als envelop te gebruiken! Daarna vind je een leuk artikel over het maken van mini vitrinekastjes vol met inspiratie van vitrinekastjes door anderen gemaakt. Je kan deze kastjes ook als meestuur-cadeautje voor je themapost.  maken. Er komen zes illustratoren aan het woord (en een kijkje in hun werkplek, waar wij ook dol op zijn!) Dan worden de postliefhebbers blij gemaakt met vellen stickers, labels en mooie quote-posters. Als afsluiter kan je nog aan de slag met verschillende teken en schilderlessen. Kim liet al eens zien dat je waterverf ook goed voor post kan gebruiken.

Flow Special DIY Kleuren en Plakken Flow Special DIY  Stickers & Labels

 

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel blij werd van het doorbladeren van deze leuke DIY special met een kopje thee in de zon! Er staan weer genoeg ideeën op mijn lijstje om mee aan de slag te gaan. De fijne quotes en het gewezen worden op het niet te hoge eisen stellen aan het maken van iets leuks zijn ook een groot pluspunt!

Flow Special DIY quote

Hoe vinden jullie de DIY special en heb je hem al aangeschaft?

De Flow Special – Do It Yourself is te koop bij boekhandels en in de webwinkel van Flow Magazine (even op specials klikken) voor €12,95.
Tip! Abonnees krijgen een korting van €3,- met de code ‘aboflow’ of bij de Bruna met de coupon die bij het vorige nummer zat.

 

Liefs, Ruchama