Tags

, , , , ,

DSC_3276Als je graag post maakt heb je ook vast en zeker wel een pons bij je knutselspullen liggen. Handig in het gebruik en je maakt er snel leuke dingen mee! Hema springt weer eens goed in op alle hypes en heeft in de schoolcollectie niet alleen stempels en tape maar ook verschillende ponsen voor €2,95 per stuk of per set!

Tip! Op de site kan je zien of de ponsen in jouw filiaal op voorraad zijn en anders bestellen en zonder kosten af halen in jouw filiaal

Ze verkopen onder andere magnetische ponsen, die je kan gebruiken om over je hele vel te ponsen in plaats van alleen langs de randen, rand-ponsen maar mijn favoriet is deze leuke set hoekponsen! Een kaartje afgeronde hoekjes geven is wat veel wordt gedaan maar hoekponsen met een speciaal randje is extra leuk!

Hema hoekponsen2

Dat een hoekpons speciaal voor de hoeken is spreekt natuurlijk voor zich. Doordat er met een schijfje zelf een hoek wordt gevormd, pons je altijd een nette hoek. Bij toeval kwam ik er achter dat bij de Hema hoekponsen dit schijfje los te halen is! Geen idee of dat gewoon heel slim is van de Hema of per ongeluk ging maar het biedt extra mogelijkheden om je pons te gebruiken!

DSC_3282

Door de zijkanten van het schijfje iets in te duwen kan je het naar voren schuiven. Nu de hoek uit de pons is kan je dus rechte stukken papier tot de achterwand van de pons krijgen. Natuurlijk kon ik het niet laten om gelijk wat te proberen. Mijn eerste idee was om helemaal rond de kaart te gaan met de pons maar dat is best een gedoe. Hiervoor moet je of niet te perfectionistisch zijn en gewoon wat doen of het helemaal netjes uitmeten.

DSC_3272

Zelf heb ik het geduld niet om een gehele rand netjes uit te meten maar de pons kan je nu wel heel leuk gebruiken als rand pons! Om de rand zo goed mogelijk uit te laten komen kan je het beste in het midden beginnen en vanuit daar naar de punten toe. Door op zijn kop te ponsen kan je bepalen hoe ver je van de kaartrand wil ponsen. Zo verschil je niet teveel papier! Ik bepaal waar ik de pons wil hebben, knijp hem een beetje in zodat het papier klemt en niet verschuift, leg hem op tafel en duw er met mijn handpalm op.

DSC_3243
Hema hoekponsen3

Wat ik in eerste instantie zo jammer vond aan de hoekponsen was dat de hoek zo diep in de kaart werd geponst. Voor mijn gevoel waren de sierhoekjes nu zo ‘hard’ en liepen ze niet mooi over in de rand van de kaart. Gelukkig kwam ik er dus achter dat de ‘hoekschijf’ los te halen is waardoor je de pons voor rechte stukken kan gebruiken, maar je kan zo ook de diepte van de hoek bepalen!

Zoals je op de bovenste foto ziet, bepaalt hoe diep je het schijfje er in duwt, hoe ver je kaart geponst zal worden. Hier kan je dus mee spelen en naar je eigen zin aanpassen! Je kan natuurlijk ook de schijf laten zitten waar hij zit en zelf het papier minder ver er in duwen, maar dan heb je meer kans dat je bij de ene hoek toch wat dieper zit dan bij de andere hoek.

Hema hoekponsen1
Mocht je nou helemaal geen zin hebben in ‘moeilijk’ doen met de hoekpons maar toch minder uitstekende randen willen, dan kan je ze altijd even bij knippen zoals ik eerst deed.

Hema hoekponsen1

Ik ben nu vooral benieuwd of bij jullie de hoekponsen ook los gehaald kunnen worden! Hadden jullie dit ook al ontdekt en uitgeprobeerd? Je krijgt het ‘hoekschijfje’ weer terug in de pons door hem even in te knijpen er er terug in te schuiven. Heel simpel dus!

Liefs, Ruchama