Tags

, , ,

Geluk zit hem in de kleine dingen en een kaartje bewijst dat keer op keer. Niet alleen het krijgen van kaartjes maar bij mij zit dat stukje geluk vooral in het versturen van kaartjes. Sta je op mijn verjaardagskalender, dan stuur ik je zeker een kaartje. Niet alleen om jou daar blij mee te maken maar omdat ik zelf zo blij word van verjaardagskaartjes sturen! 

Het leuke aan verjaardagskaartje vind ik alle vrolijkheid die je er in kan stoppen. Ik leef me dan ook vaak uit met gezellige stickers, labels, mooie postzegels en dat allemaal op een al leuk kaartje van zich. 

De afgelopen maand waren er veel jarigen dus ook veel verjaardagspost in de maak in mijn eigen postfabriekje. Daarbij ben ik zelf net jarig geweest en werd verwend met een enorme stapel heerlijke verjaardagspost. Tussen al die post zaten zoveel kleine stukjes geluk dat ik deze graag met jullie deel. 

DSC_3536 DSC_3548

Een verjaardagskaart is 9 van de 10 keer al vrolijk van zich maar er zijn genoeg simpele manieren om de kaartjes nog leuker te maken. Zo zijn er verschillende masking tapes met vlaggetjesprint. zoals van de Hema en deze van MT.

Leuk om gewoon een strook op de achterkant van de kaart te plakken maar draai de vlaggetjes om en je hebt gezellige feesthoedjes! Zelf plakte ik ze op een poezen passe-partout kaart en later ook nog op de zoogdierenpostzegels. Je kan natuurlijk ook gewoon driehoekjes uit gedessineerd tape knippen.

verjaardagspost5

IMAG1991_1

Tussen mijn verjaardagspost zat een kaart van Tamara met een hele feestelijke Willem Alexander, ik heb zo moeten lachen! Leuk om zo je eigen ideeen weer terug te zien!

DSC_3537

Naast dat ik verjaardagspost heel feestelijk maak, probeer ik er ook altijd een persoonlijke twist aan te geven. Juist dat zit hem in de kleine dingen! Het kiezen van iemands favoriete kleur, stijl of hobby. Ik merk dat ik dit bij mijn eigen verjaardagspost ook zo waardeerde – de kleine dingen die typisch mij zijn en een ander voor mij heeft uitgezocht! 

Zo kreeg ik van Vivian bij de kaart een stapeltje vogelplaatjes. Iets heel simpels maar ik werd daar zo blij van! 

DSC_3556

Fokelien vond een kaartje perfect bij mij passen en gelijk had ze! Deze leuke kaart komt trouwens uit deze set typemachinekaartenverjaardagspost4 

Je voelt het precies wanneer dit soort teksten recht uit het hart komen en dan is een kaart zoveel waard! Lies stuurde ook nog eens een Wolk & Melk (mijn lachduifjes) plaatje mee en dat maakte deze kaart perfect! 

verjaardagspost3

Bij de al leuke post van Chanou zat dit prachtige mini-envelopje. Zo mooi dat ik hem eerst niet open durfde te maken en toen bleken er ook nog zulke lieve plaatjes in te zitten!

DSC_3555

Nienke kent me door en door en dat bleek wel weer uit de kaart die ik van haar kreeg, Deze geweldige grote kaart van BIRI. De kaart alleen is al geweldig maar de binnenkant zat vol kleine envelopjes.

verjaardagspost2

In de zakjes zaten o.a. taartkaarsjes en parapluutjes die ik al gebruikt heb. Maar ook een heel speciaal envelopje! Hier zat een €5,- briefje in zodat ik zelf op zaterdag bloemen kon kopen voor bij mijn verjaardagsontbijtje. Zo lief!! IMAG2192

Iets waar ik ook heel blij van werd was deze onverwachte post van Joke. Ik ken Joke alleen van IG en het was een hele verrassing dat ik deze prachtige postzegelstickers van haar kreeg opgestuurd! 

DSC_3527

 Wat ik ook een leuk idee vind is deze kaart van Sandra, ze plakte hem met wat tape op een mooi papiertje en schreef onder de kaart. Zo vormt het papier net een lijstje om het kaartje, heel leuk! 

DSC_3551

Zelf stuurde ik naar een van mijn lieve postvriendinnen een ‘klein doosje vol geluk’. Ik koos de kaart speciaal voor haar uit en versierde hem met de lettertang. Op de achterkant plakte ik een Hema luciferdoosje, welke ik (na het legen) weer vulde met allemaal kleine dingetjes. Zoals sparkle kaarsjes, lucifers, mooie plaatjes en een chocolaatje.

verjaardagspost1 DSC_3332

Hopelijk hebben jullie weer wat inspiratie opgedaan om je verjaardagskaartjes extra leuk te kunnen versturen! 

Liefs, Ruchama