Tags

, , , , , , , , , ,

Een berichtje voor je huisgenoot kan ook met aandacht op een mooi papiertje!

Een brief voor mijn vriendje.

Brieven en kaarten hoeven niet door een postbode gebracht te worden om post te zijn. En hoeven ook niet door een brievenbus te vallen! In een blogje over “Low Budget Post” vertelde ik al eens over de mogelijkheid om je post zelf te bezorgen of het aan iemand mee te geven als de ontvanger niet in de buurt woont. Vandaag wil ik je graag vertellen over verschillende manieren waarop je wat extra liefde en aandacht in briefjes kan stoppen die je thuis achterlaat. Zo geef je iemand toch het gevoel dat je er voor ze bent als hij/zij thuiskomt, zonder er zelf écht te zijn.

post-it

Ik verstuurde al graag kaartjes, maar was stiekem een beetje teleurgesteld dat de mensen in mijn vriendenkring niets terug stuurden. Ik ging toen op zoek naar penvriendinnen om mijn liefde voor leuke post mee te kunnen delen. Het leek me zo leuk om met hetzelfde enthousiasme een kaart terug te krijgen, in plaats een Facebook-berichtje: “Bedankt voor je kaart”. Tijdens de jaren dat ik contact opbouwde met mijn penvriendinnen, ontdekte ik dat vooral de kracht van het handgeschreven woord en het stukje bijzondere aandacht post zo speciaal maakt. Ik hou van de spanning die ik voel wanneer de brievenbus kleppert. Maar verrast worden door een brief die op de tafel ligt te wachten, vind ik ook heel fijn. Ook al schrijf ik geen (lange) brieven aan mijn vriend, op deze manier hebben we toch een soort briefwisseling. Laat jij ook regelmatig een briefje achter voor je partner of kinderen? En krabbel je dit meestal op een afgescheurd stukje papier of een post-it? Doorbreek deze gewoonte en schrijf je boodschap eens met volle aandacht op een mooie kaart. Dit geeft meteen een heel ander (fijn) gevoel.

loveletterskussenAls je voor vijf uur je post in de brievenbus gooit, komt het meestal de volgende dag bij de ontvanger aan. Zo kan je op de dag nauwkeurig je brief laten bezorgen. Dit geldt binnen Nederland en er zijn uitzonderingen. Als je veel post verstuurt weet je vast van de vertragingen of zelfs verdwenen poststukken. Een groot voordeel van zelf je post bezorgen is dat je dit nog nauwkeuriger kan doen. Helemaal als je zelf ín het huis post “bezorgt”. Je kan op deze manier inspelen op het dagritme van de ontvanger. Met een kaart of brief kan je je partner ’s morgens toch een fijne dag toewensen of ’s avonds een kusje voor het slapen geven als je uit logeren bent. Laat bijvoorbeeld een kaartje achter op het hoofdkussen met kleine chocolaatjes met een hartje erop erbij. De chocolaatjes op de foto hierboven kocht ik in de winkel waar ik werk. Maar je kan ook zelf een wikkel maken om een chocoladereep.

wikkelvoorkantKnip een stuk papier iets smaller dan de reep. Ik gebruikte hiervoor cadeaupapier van V&D en versierde het met stempels en stickertjes.

wikkelbinnenkant Aan de binnenkant plakte ik een vel papier met lijntjes erop. Zo heb je briefpapier en een gepersonaliseerde wikkel om je chocolaatje in één! Aan de binnenkant is er zo meer ruimte om je boodschap kwijt te kunnen.

wikkelachterkantIk plakte de zelfgemaakte wikkel dicht met een stukje washi-tape. Deze tape kan je eraf halen zonder het papier te scheuren. Je kan natuurlijk kiezen voor een mooie sluitsticker, maar dan loop je het risico dat je papier scheurt en je brief aan de binnenkant dus niet meer goed te lezen is.

badkamerGa je vroeg van huis en wil je je partner niet wakker maken om hem/haar een fijne dag te wensen? Dan is misschien de badkamer een goede plek om je post achter te laten. Plak een kaartje op de spiegel of schrijf een paar lieve woorden met een whiteboardmarker op de spiegel zelf. Een gelukspoppetje is een mooi symbolisch cadeautje als je iemand succes wil wensen. Hang er één aan zijn/haar tandenborstel als je huisgenoot een sollicitatiegesprek of examen heeft.

koelkast

Een andere leuke plek om je post achter te laten is de koelkast. Een voordeel van zelf bezorgen is ook dat je geen rekening hoeft te houden met het formaat, het hoeft immers niet door de brievenbus te passen. Ook hoef je je over breekbare voorwerpen geen zorgen te maken. Ik stuur graag theezakjes met mijn brievenbuspost mee, maar zou er soms graag een fles wijn bijstoppen om samen ergens op te proosten! Als postbode in eigen huis is dit natuurlijk geen probleem! Op de foto hierboven zie je dat ik de fles wijn heb ingepakt en de kaart samen met een paar rietjes op de cadeauverpakking heb geplakt. Maar je zou, net als bij de reep chocolade, ook je eigen etiket kunnen maken.

theeberichtdoilieHet is ook leuk om zelf voor postbode te spelen als je wél thuis bent. Het is fijn om aardige dingen te horen als iemand ze persoonlijk tegen je zegt. Maar het fijne van geschreven woorden is dat je ze ieder moment opnieuw kan lezen. Sommige kaartjes die ik heb gekregen hang ik juist met de geschreven kant boven op mijn prikbord. Zo kan ik de mooie woorden die iemand aan me heeft geschreven zien en krijg ik steeds weer een glimlach op mijn gezicht als ik ze lees. Komt je beste vriendin bij je op theevisite? Verras haar met een berichtje onder haar theekopje, gewoon om haar te laten weten dat je deze vriendschap zo waardeert.

home

Rond deze tijd gaan er veel mensen op vakantie. Misschien zorg je wel voor de plantjes in het huis van een vriendin? Als je een paar weken van huis gaat, zorg je er meestal voor dat er geen appels op de fruitschaal liggen die kunnen gaan rotten of kaas in de koelkast die kan gaan schimmelen. De koelkast is dus leeg als ze thuiskomt. Wat is het dan fijn als je plantjes-oppas je verrast met lekkere dingetjes en een lief kaartje erbij! Misschien heeft je vriendin je al laten weten dat ze haar favoriete broodbeleg zo mist, nadat ze je foto van een beschuitje met hagelslag op Instagram zag? Het is een kleine moeite om een paar kleine boodschapjes te doen en het wordt waarschijnlijk heel erg gewaardeerd!

Dit is ook het perfecte moment om een post-speurtocht in huis te organiseren! Je hebt alle tijd om meerdere kaartjes te schrijven en in allerlei kasten, laatjes en potjes te verstoppen. Een vriendin van mij doet dit weleens als ze bij mij op bezoek is. Op de momenten dat ik even naar de WC ga, verstopt zij van alles in mijn huis. Het meest verrast was ik de keer dat ik ineens een pak ijsjes met een kaart erop in onze vriezer vond. Ijsjes die je zelf moet invriezen zijn hiervoor erg handig. Je kan ze meenemen zonder bang te zijn dat ze ontdooien in je tas en zijn waarschijnlijk al bevroren op het moment dat je vriendin ze vindt!

Ik hoop niet alleen dat je de ontvangers blij maakt met de post, maar dat je zelf ook veel plezier zal beleven aan het postbode-in-huis zijn!

Liefs, Nienke.

Oja! Was het je al opgevallen dat je aan de rechterkant ook kleine fotootjes ziet? Op onze oude website kon je al langer onze Instagram-foto’s bekijken, maar op onze nieuwe website zie je nu ook de foto’s die jíj op Instragram zet met de hashtag #postfabriek. We vinden het ontzettend leuk om te zien wat onze lezers maken naar aanleiding van onze blogjes. Dus heb je een Instagram-account en maak je foto’s van post, geïnspireerd door de Postfabriek? Gebruik dan deze hashtag! Alvast super bedankt!