Tags

, , , ,

Nu Sinterklaas het land officieel weer verlaten heeft, beginnen wij ons te buigen over ons favoriete onderdeel van Kerst: het versturen van kerstkaartjes! We houden er alledrie van om elk jaar weer op zoek te gaan naar leuke, bijzondere kerstkaartjes en winkelen daarvoor ook graag bij Nederlandse webshops. Helemaal zelf maken doen we niet, maar aan de gekochte kaartjes geven we wel graag een persoonlijk tintje mee. Bijvoorbeeld door de kaartjes te versturen in wenskaartzakjes, kaartjes of enveloppen te versieren met stempels of permanente pen (in het wit is prachtig, maar denk ook aan goud of zilver!) en het belangrijkste: op elk kaartje een persoonlijke boodschap schrijven voor de ontvanger! Dus, niet alleen de naam van de afzender, maar alle kaartjes lekker vol schrijven! We plaatsten op facebook een oproep voor kerstkaarten tips en daar kwam volop reactie op! Na gisteren het gastblogje van Sierou over zelfgemaakte kerstkaartjes, zetten we vandaag in dit Kerst-themaweekend graag alle tips die we gekregen hadden en zelf nog in ons achterhoofd hadden voor jullie op een rijtje. En dat niet alleen, we mogen ook nog eens een prachtig pakketje met 10 mini kerstmagazines die te versturen zijn als kaartjes van ByKris weggeven! Kijk verder om te lezen hoe je mee kunt doen.

Lily & Val

Door Tanja werden we getipt over de mooie kerstkaarten van Lily & Val, oa verkrijgbaar bij Dreamkey. Het ontwerp van de kaart is met de hand getekend op een echt krijtbord en vervolgens gedrukt op wenskaarten. De binnenkant is blanco en bij de kaart wordt een witte enveloppe geleverd. Een kaart kost €3,25 p.s. of €17,95 voor een set van 8 kaarten.

Kerstkaarten Lily & Val

Lily & Val kerstkaarten verkrijgbaar bij Dreamkey (tevens bron van de foto).

Schaapoverdedam

Dorien van Schaapoverdedam ontwierp een set kerstkaarten geïnspireerd op het liedje “12 days of christmas”, voor elke dag een kaart. De kaarten zijn enkelzijdig en kosten per set van 12 kaarten €10,-. Ze zijn verkrijgbaar in de Etsy winkel van Schaapoverdedam.

12 days of christmas kaarten van Schaapoverdedam

12 days of christmas kaarten van Schaapoverdedam


Oktoberdots

Bij Oktoberdots vind je niet alleen kerstkaarten, maar ook kadopapier, labels en stickers. De collectie kerstkaarten is daarnaast heel uitgebreid. Van ansichtkaarten tot dubbele kaarten tot kaartensets. Alle kaarten zijn geïllustreerd en de ene is met tekst, de andere zonder tekst. Voor ieder wat wils dus! Een ansichtkaart zonder enveloppe kost €0,95, met enveloppe kost €1,10 en een dubbele kaart kost €1,95. Voor prijzen van sets, verwijzen we naar de website.

Fairytale christmas kaarten

De fairytale kerstkaarten van Oktoberdots. Bron foto: Oktoberdots.

Lilycards

André van team Lylicards wees ons erop dat zij op hun website een collectie kerstkaarten verkopen. Er zijn vier soorten kaarten verkrijgbaar. Nostalgische kaarten, fotokaarten, ansichtkaarten met bijbelteksten en handgemaakte kaarten. Het bijzondere aan deze kaarten is dat de opbrengst gaat naar de zorg voor gevangenen in Nederland. Als je nieuwsgierig bent, neem een kijkje op hun website: Lylicards.nl

Paperfuel

Pas sinds kort is de webshop van Paperfuel online, een merk waar wij meteen al fan van zijn vanwege de prachtige handlettering van eigenaresse Karin (binnenkort dan ook meer aandacht voor dit merk!). Op de valreep heeft Paperfuel nog een mooie kerstkaart gelanceerd. Het is een dubbele kaart inclusief enveloppe te koop in een set van 5 kaarten voor €8,95.

Mooie handlettering kaart van Paperfuel.

Mooie handlettering kaart van Paperfuel. Bron foto: Paperfuel.

HeelBeeldig

Heleen van Heelbeeldig mailde ons haar webshop waarin zij kerstkaarten verkoopt die zij heeft laten drukken van zelfgemaakte foto’s. Het soort kaart en de prijs ervan varieert, kijk hiervoor eens rond op haar website. Naast kaarten, verkoopt Heleen ook gebreide kerstballen.

Kerstbal kaart Heelbeeldig

De kaart die Heleen vorig jaar zelf verstuurde en nu verkoopt in haar webshop. Bron foto: HeelBeeldig.

Postpapierenzo

Ook Postpapierenzo heeft in de eigen collectie kerstkaarten te koop. Het zijn ansichtkaarten en ze kosten €0,75 per kaart. Naast kaarten, is er bij Postpapierenzo van alles te krijgen op het gebied van post en Kerst zoals stempels, stickers, labels en meer.

Één van de kerstkaarten uit de eigen collectie van Postpapierenzo

Één van de kerstkaarten uit de eigen collectie van Postpapierenzo. Bron foto: Postpapierenzo.

Tante Betje’s

Bij Tante Betje’s vindt je kerstkaarten met unieke tekst en zelfgemaakte illustratie of foto. Je kunt de kaarten los kopen voor €2,- p.s. of 3 kaarten naar keuze voor €5,-.

Één van de kerstkaarten van Tante Betje's.

Een kerstkaart met unieke tekst, zo zijn er nog 4 anderen verkrijgbaar. Bron foto: Tante Betje’s

Kaartje of Kip

Kim kocht dit jaar haart kerstkaarten bij Kaartje of Kip en daar is volop keus! Van ansichtkaarten tot dubbele wenskaarten met enveloppe en in allerlei combinatiesets te koop. Ansichtkaarten kosten €5,95 voor 8 stuks (en nu een aanbieding van 24 kerstkaarten voor €15,-!) en wenskaarten kosten €4,95 voor 4 stuks (en nu een aanbieding van 12 luxe wenskaarten voor €12,50!) Daarnaast verkoopt Kaartje of Kip ook nog cadeaukaartjes in kerstthema die ook in combinatie met kaarten te bestellen zijn.

Één van de kaartjes van Kaartjeofkip

Één van de kaartjes van Kaartjeofkip. Bron foto: Kaartjeofkip.

Ruchama verstuurde vorig jaar de Kaartje of Kip kerst  ansichtkaarten in een wenskaartzakje, versierd met witte pen en sterretjes!

wpid-img_20131211_152207.jpg

niko niko

Zoek je een keer iets anders dan de traditionele kerstkaart? Dan ben je bij niko niko aan het juiste adres! Deze unieke kerstslinger is gemaakt van biologisch afbreekbaar papier waar zaadjes in zitten. Als je de slinger in het voorjaar in de grond stopt, groeien er veldbloemen uit. De slinger zit een transparante envelop die je kan beschrijven en kost €4,95 (dat is inclusief verzenden binnen Nederland).

NIKONIKO_CHRISTMAS_GARLAND_1

Plantable X-mas Garland van niko niko. Bron foto: niko niko

de Vrolijke Theetante

Nadja is de bedenkster en creatief brein achter de Vrolijke Theetante. Op haar website kan je Cakemail, Complimen-thee-tjes en deze lieve PIEN kerstkaarten bestellen. PIEN is twee jaar geleden onstaan bij het maken van briefpapier en speelt nu de hoofdrol in deze kaartenset. Nadja tekent haar met de hand, drukt daarna de kaarten met de hand en óók de accenten van bruin inpakpapier en de rode glitters op de muts worden allemaal met de hand geknipt en geplakt. Voor drie dubbele kaarten met envelop betaal je €8,95.

vrolijketheetante

handgemaakte PIEN kerstkaarten van de Vrolijke Theetante.

Kruidvat

Cynni liet deze kaart via de online fotoservice van Kruidvat printen. Hier kan je kiezen uit verschillende afmetingen, designs, papiersoorten en lettertypes om een kaartje naar eigen smaak te ontwerpen. Door de mogelijkheid om één of meerdere eigen foto’s toe te voegen, kan je vanuit je luie stoel een originele, persoonlijke kerstkaart maken! Levertijd is ongeveer vier werkdagen en daarna kan je de kaarten ophalen bij een Kruidvat bij jou in de buurt óf thuis laten bezorgen. Je bestelt deze kaarten per tien stuks en de prijs is afhankelijk van het ontwerp dat je kiest.

cynni

Cynni liet deze persoonlijke kerstkaart printen bij Kruidvat. En koos voor een foto van haar kat Zoë.

Miss Olive

De kaarten van Natasja van Hal, ook wel Miss Olive, zijn per stuk of als setje te koop. Je kan kiezen uit tien verschillende afbeeldingen en het is helemaal niet erg als je er één te veel bestelt of overhoudt. De engeltjes zijn niet alleen leuk voor lieve kerstwensen, maar kunnen ook prima voor een andere gelegenheid worden gebruikt. Per stuk kosten de ansichtkaarten van Miss Olive €1,00 en voor een set wenskaarten betaal je €8,50.

Vier van de tien verschillende kerstkaarten van Miss Olive. Bron foto: Miss Olive

Vier van de tien verschillende kerstkaarten van Miss Olive. Bron foto: Miss Olive.

Fietje Precies

Stefanie, alias Fietje Precies houdt van handlettering, kaarten, papier, borduren, knippen, plakken, haken, breiden, tekenen en schilderen. En als het even kan probeert ze alles met elkaar te combineren. Op basis daarvan maakte ze dit najaar haar eerste collectie kerstkaartjes waarin je al deze technieken terug ziet. De kaartjes zijn hip, grappig en hebben een hoog aaibaarheidsgehalte door de kleine breiwerkjes, belletjes of pomponnetjes die als extra detail zijn toegevoegd.

fietje

De originele handgemaakte kerstkaarten van Fietje Precies. Bron foto: Fietje Precies

De Krantenkapper

De Krantenkapper ken je misschien al van de prachtige kristal mal. Maar wist je dat ze ook prachtige kerstkaarten verkopen? Op de website van Lotte en Janneke kan je zelfs lezen hoe de zussen deze zomer al druk waren met het ontwerpen, tekenen, zeefdrukken en snijden van deze kaarten. Er is niet alleen veel liefde en aandacht gestopt in de buitenkant van de kaart, maar ook aan de binnenkant is een silhouet gedrukt. Deze handgemaakte kaarten zijn 14 x 14 centimeter en kosten €3,25 per stuk, inclusief envelop. Je kan kiezen tussen een vredesduif, hertjes of twee konijntjes die kussen onder een gouden marretak.

kerstkaarten_2014

Zo werden in de zomer al de kerstkaarten door de Krantenkapper gemaakt. Bron foto: De Krantenkapper.

Beeldenbries

Één van de vormen waaraan je de tekeningen van Inge kan herkennen, is iets wat ze zelf ‘Het Beest’ noemt. En dat ‘beest’ vind je ook voorop de kerstkaarten van Beeldenbries. De kaarten zijn 10×15, gevouwen en aan de voor en achterzijde bedrukt op hoogwaardig papier. Je kan ze nu door middel van een overboeking bestellen, maar Inge werkt hard aan een webwinkel! Per stuk kosten de kaarten €1,30 en voor een set van tien betaal je €10,00. (exclusief verzendkosten).

Rendier-2op1_Promotie_beeldenbries

De naam klinkt gevaarlijk dan het beestje eigenlijk is. Bron foto: Beeldenbries

The Fountain Factory

Heidi is net als wij dol op het versturen met post en maakt graag een wandelingetje naar de brievenbus om dit jaar persoonlijke kerstwensen te bezorgen. Dit jaar ontwierp ze twee prachtige kerstkaarten die ze zelf gaat versturen maar ook te koop zijn. De kerstkaarten zijn gedrukt op 300 grams papier, op A6 formaat. 4 kaarten voor €2,- en 15 kaarten voor €5,-. Voor een bestelling of meer informatie kan je contact op nemen met Heidi.

de door Heidi geillustreerde kaarten. Bron foto: The Fountain Factory

CherishedbyDees

CherishedbyDees staat voor eigenwijze en vrolijke kunst, artprints, mixed media, snailmail en wenskaarten, canvasses en andere producten om te versturen, te verzamelen of om in te lijsten als kadootje aan je zelf of je beste vrienden. Je kan kiezen tussen twee handgemaakte kerstkaarten, beide in een niet traditionele kerststijl. De prijs is €2,-/€2,25 voor een dubbele kaart met envelop. De rechterkaart is er ook met Nederlandse tekst of als ansichtkaart te koop.

met de hand getekende kaarten van Desiree. Bron foto's: CherishedByDees

met de hand getekende kaarten van Desiree. Bron foto’s: CherishedByDees

Iloustrations

Milou heeft sinds kort van haar hobby haar werk gemaakt en is druk bezig met het ontwerpen van haar eigen kaartencollectie! Ze gebruikt een combinatie van tekeningetjes en hand lettering. Een set van van drie ansichtkaarten kost €3,25 en kan je bestellen door een mailtje naar Milou te sturen of bij Post & Papier

Een mooie combinatie tussen hand lettering, kleur en tekeningetjes. Bron foto: Iloustrations

ByKris

last but not at least, het mini kerstmagazine van creatief ondernemer Kris Bossenbroek. Je kan haar kennen van Robin Magazine maar ook zeker van het ZOMER (en THUIS) magazine en haar webwinkel ByKris. De stijl van Kris is erg kleurrijk, herkenbaar en zijn we alle drie groot fan van. Het mini kerstmagazine is niet het eerste waar je aan denkt als kerstkaart maar wel een ontzettend leuk alternatief voor een kerstkaart of als extraatje bij een kerstkaart.

leuke post van Kris ontvangen

leuke post van Kris ontvangen

Kris stuurde ons leuke post met een aantal mini kerstmagazines op, om in te bladeren maar ook om een pakketje weg te mogen geven! Het mini Kerstmagazine kost €1,- en voor 10 stuks betaal je €7,95. Het magazine is te koop in de webwinkel van ByKris of als wholesale te bestellen voor je eigen webwinkel. Ook stuurde ze een schattig mini setje stickers mee – ook al een aanrader!

Kerstkaarten 2014

In het mini Kerstmagazine (A6 formaat) vind je ruimte voor een kerstwens (mooi om voor jezelf op te schrijven maar ook leuk om aan je penvriendin te schrijven), tips voor het schrijven van een kerstbrief (+ link naar gratis kerstbriefpapier om te printen!, mini quote platen, een recept en mooie plaatjes om te knippen. Veel leuks in een klein boekje.

DSC_0343

Kris stuurde als test een Mini Kerstmagazine in een wenskaartzakje naar zichzelf en mij toe, deze kwamen beiden goed aan. Het boekje weegt maar 17 gram dus kan je met 1 postzegel versturen!

DSC_0323

In dit mooi verpakte (dat lintje!) pakketje zitten maar liefst 10 Mini KerstMagazines voor één van onze lezers. Dan kan je tien lieve vriend(inn)en blij maken met zo’n leuk boekje. We vinden het leuk als je ByKris op Facebook en/of Kris op Instagram volgt. Om kans te maken op het pakketje laat je in een reactie op dit logje achter wat jouw kerstwens is! Zorg er voor dat je een geldig emailadres invult (deze is alleen voor ons zichtbaar) dan krijgt de winnaar a.s. dinsdagavond (9 december) een mailtje van ons.

De winactie is inmiddels gesloten! Mariette is de winnares van de mini kerstmagazines. 

We wensen jullie een fijne decembermaand. Ieder op zijn eigen manier, fijn met je familie of juist rustig met je eigen gezin.

Liefs, Ruchama, Kim en Nienke