Tags

, , , , , , ,

We hangen alledrie al een tijd rond op Instagram en door de jaren heen ontdek je daar dan je favoriete accounts om te volgen en is er een hoop inspiratie op te doen. Zo volgden we Karin al een hele tijd, die op IG haar práchtige handlettering doodles deelde met de wereld. Hoe leuk was het dan ook om te lezen dat Karin haar eigen productlijn had ontworpen en onder de naam Paperfuel ging verkopen. Hier op de Postfabriek waren we metéén fan. Karin laat met haar prachtige werk namelijk zien hoe stoer en volwassen een papierlijn ook kan zijn en daar houden we erg van. We waren dan ook dolblij toen we wat mooie producten mochten ontvangen om in het echt te bewonderen en nóg blijer toen Karin ons liet weten dat we ook nog eens een prachtige poster weg mogen geven aan jullie! Zie je het al voor je? Zo’n mooie poster aan de muur van je postkamer of boven je knutselbureau? Dat maakt je postplekje toch helemaal af? Lees verder om Paperfuel te leren kennen en te ontdekken hoe je mee kunt doen aan de winactie!

De prachtige producten van Paperfuel

De prachtige producten van Paperfuel

Zelf mocht ik een aantal producten van Paperfuel ontvangen om in het echt te bewonderen. Wat meteen opviel was hoe mooi en verzorgd alles verpakt was. Kaarten zaten netjes in een zakje en andere dingen waren als mooi cadeautje ingepakt. Een feestje om te openen en uit te pakken, dus! De producten zelf zijn in het echt nog mooier dan op de foto en van hele mooie kwaliteit! De ansichtkaarten zijn mooi stevig en de A4 poster is geplastificeerd zodat je die zó op kunt hangen en hij altijd mooi blijft. De cadeaulabels en stickers (die heel goed plakken!) zitten in zakjes verpakt waar je ook al blij van wordt. Het zwart-wit thema is in alles doorgevoerd, er is nergens kleur te bekennen en dat maakt alles mooi bij elkaar passen en een stijlvol geheel. Zo hebben de cadeaulabels ook zwart-wit touwtjes. De luxere wenskaarten zijn geleverd met een mooie kraft enveloppe. De stijl van Paperfuel is trouwens héél mooi te combineren met Kraft zoals op de foto’s hieronder te zien is.

Prachtige producten van Paperfuel

Prachtige producten van Paperfuel. Bron foto: Paperfuel.nl

Een kaartenset van Paperfuel.

Een kaartenset van Paperfuel. Bron foto: Paperfuel.nl

Op de achterkant van de kaarten is voldoende schrijfruimte. Je kunt ze versturen als ansichtkaartjes, maar ook gebruiken als kaart bij een cadeautje of als onderdeel van themapost.

Een ansichtkaart van Paperfuel.

Een ansichtkaart van Paperfuel. Bron foto: Paperfuel.nl

Speciaal voor dit blogje beantwoordde Karin natuurlijk ook een paar vragen!

Wie is de persoon achter Paperfuel?
Mijn naam is Karin Luttenberg, grafisch ontwerpster en illustrator. Sinds 2006 werk ik voor mezelf onder de naam Studio Buskruit. Ik hou van handlettering, sushi, tennis, katten, koffie, chanel, martini, muziek en Edwin!

Hoe kwam je op het idee Paperfuel op te starten?
Een paar maanden geleden besloot ik elke dag een tekening te maken en dit te delen met de wereld. Ik kreeg er zoveel energie van (en reacties op) dat ik er meer mee wilde doen en toen is het label Paperfuel ontstaan. Mijn passie voor tekenen heb ik weer helemaal opnieuw ontdekt! Met Paperfuel ontwerp ik kaarten, posters en andere paper goodies met handgetekende typografie en illustraties meestal in zwart en wit. In de tekeningen zie je mijn leven terug. Inspiratie haal ik uit de dingen die ik zie en meemaak. Ik ben erachter gekomen, hoe cliché, dat je echt moet doen wat je hart je ingeeft! Met mijn tekeningen wil ik de wereld een stukje mooier maken!

Welke rol speelt post in jouw eigen leven?
Ik word erg blij van post en helemaal van handgeschreven briefjes en kleine tekeningetjes. Tegenwoordig maak ik voor elke gelegenheid een zelf geknutselde kaart en ik merk dat de ontvangers dit heel erg waarderen! De tijd en aandacht die je daar in steekt is het dus dubbel en dwars waard. Tegelijk is het een soort relax momentje… even nergens aan denken maar lekker aan de slag met je handen!

Heb je wat tips voor lezers die ook graag met hand lettering aan de slag zouden willen?
Met handlettering moet je gewoon beginnen! Elke dag wat schetsjes maken en kijk eens op Pinterest voor wat inspiratie. Als je een quote hebt bekijk je eerst welke woorden je groot wilt maken en wat qua verdeling mooi uitkomt. Heb je dat in beeld dan maak je schetsen met verschillende lettertypes. De kleine teksten kun je heel strak schrijven maar bijvoorbeeld ook in een wolkje. Het is echt een kwestie van doen en dan merk je dat je er steeds beter in wordt. Maar pas op, het is echt verslavend als je de smaak te pakken hebt!!

Karin aan het werk. Bron foto: Paperfuel.nl

Winactie

We mogen van Karin een prachtige poster van 50 x 70 cm twv €19,95 weggeven om je postkamer of postplekje mee op te leuken. Je hebt de keuze uit drie posters (let op, op de foto’s zitten de posters in een lijst, de poster die we verloten is exclusief een lijst!)

I'm little but I have big dreams

Poster 1

Treasure for the eye

Poster 2

Boxed Animals

Poster 3

Om kans te maken op zo’n poster is het enige wat je hoeft te doen een reactie achterlaten op dit blog met daarin welke poster je zou willen winnen en waarom (als je wint is dat ook de poster die je krijgt, natuurlijk!). Zorg dat je een geldig mailadres achterlaat bij je reactie, zodat we contact met je op kunnen nemen als je gewonnen hebt. Je kunt meedoen t/m donderdag 22 januari 18:00, in de avond maken we de winnaar of winnares bekend! (Dit doen we op onze facebookpagina en onderin dit logje, uiteraard hoort degene die gewonnen heeft dat diezelfde avond nog van ons per mail). Succes!

EDIT: de winactie is gesloten en de poster is gewonnen door Dana! Zij heeft inmiddels per mail bericht gehad!

Volg Karin op facebook, instagram en pinterest en bezoek zeker haar website én webshop!

Liefs,
Kim