Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Kleurige bladzijdes uit verschillende tijdschriften, ponsen en zelfgemaakte stickers

Mooie afbeeldingen uit tijdschriften kan je op verschillende manieren gebruiken voor je post.

In de Postfabriek willen we onze liefde voor post graag delen en we hopen zoveel mogelijk mensen te inspireren om zelf post te gaan maken. We zijn ervan overtuigd dat iedereen post kan maken. En daarvoor hoef je echt geen dure spulletjes aan te schaffen! Je kan zelfs hele mooie post maken van papierresten. Om dit te bewijzen begon ik aan deze uitdaging. Hoewel het eerst moeilijk leek om iets van de allerlaatste restjes te maken, had ik hierin het meeste plezier. Ik gebruik regelmatig recycle-materiaal, maar zelfs ik was verbaasd! Je kan nog zoveel maken van restjes die normaal in de papierbak verdwijnen! Duik alvast met je kop in de prullenbak en ga na het lezen van dit blogje zelf aan de slag!

Label van een kaft

Met een grote labelpons maak je met één klik een label uit de kaft van een magazine, ideaal!

Met deze pons maak je met één klik een label.

Ik ben ontzettend blij met mijn ponsen. Ze zijn ook heel handig bij knutselen met restjes papier. Zo gebruik ik deze labelpons graag bij het ‘verknippen’ van kaften van magazines. Met één klik heb je een label! Door je pons met de onderkant naar boven te gebruiken, kan je zien hoe het label wordt. Heb je geen pons? Dan kan je een label natuurlijk ook met de hand knippen! Bij ‘om te printen‘ vind je een malletje als je dat makkelijker vindt.

(zelfgemaakte) labels zijn bijvoorbeeld leuk om bij het samenbinden van je post te gebruiken.Een label is bijvoorbeeld leuk bij het samenbinden van je poststuk.

Mini-slinger

Zelfgemaakte mini-slinger van kleine reststukjes papier.Kim liet al eens zie hoe je een mini-slinger van verf-staaltjes of restjes papier kan maken. Als je eerst een malletje maakt, kan je deze steeds weer opnieuw gebruiken. Zo’n malletje is niet alleen handig bij het tekenen van de vlaggetjes. Je kan hiermee ook makkelijk meten of je nog een vlaggetje uit een reststukje kan knippen. En zo kan je de mooie patronen tussen de lettertjes door gebruiken.

Zelfgemaakte mini-slinger gemaakt van papierrestjes van verschillende tijdschriftenDeze vlaggetjeslijn maakte ik van allerlei verschillende reststukjes papier uit tijdschriften. Kijk voor de uitgebreide werkbeschrijving naar het blogje van Kim.

Stickers

Met een ronde pons maak je eenvoudig sluitstickers. Ideaal om plaatjes die te klein zijn om met een schaar uit te knippen toch te kunnen gebruiken.Kleine plaatjes kan je uitknippen en er bijvoorbeeld briefpapier mee versieren. Maar sommige plaatjes zijn zo klein dat het moeilijk wordt om ze met je schaar uit te knippen. Daarbij gebruik ik deze ronde pons en maak er sluitstickers van. Een beetje lijm erop en je kan er zakjes of enveloppen mee dichtplakken.

Met deze starburst sticker als ondergrond valt je zelfgemaakte sluitsticker nog meer op!Ik plak de uitgeponste rondjes ook graag op deze stickers om ze nog meer op te laten vallen.

Zelfs de kleinste reepjes papier kan je nog gebruiken, gooi ze niet weg! Dunne strookjes papier gebruik ik om de zelfgemaakte sticker weer een andere look te geven. Ik snij ze recht en maak er een knipje in.

Door kleine reepjes onder je zelfgemaakte sluitsticker te plakken, lijken ze op medailles! Door die strookjes papier onder het stickertje te schuiven, lijken de stickers op medailles!

Op deze foto zie je een kaart van 'Grootzus' en het posstuk wordt samengebonden met een strookje papier en een zelfgemaakte medaille-sticker.Iedere sticker wordt zo uniek: door steeds andere plaatjes te gebruiken, ziet het er weer heel anders uit. Heb je geen ronde pons, maar wil je toch graag dit soort stickers maken? Ga dan op zoek naar ronde voorwerpen op je bureau en gebruik ze als malletje. Denk aan een rolletje plakband of potje. Het is een beetje meer werk, maar het resultaat wordt net zo mooi!

Ganesha-post. Het poststuk wordt samengebonden met een reepje papier. Bovenop zit een zelfgemaakte medaille-sticker geplakt. Helemaal gemaakt van kleine reststukjes van een tijdschrift.Met deze pons maak je dezelfde vorm als de stickers die ik graag gebruik. De aanschaf van een pons is wat duurder dan een setje stickers, maar daarna kan je eindeloos papiertjes hergebruiken én kan je de medaille helemaal van reststukjes papier maken!

Zakjes kan je dichtlijmen of nieten, maar als je een paperclip gebruikt kan je het zakjes na gebruik opnieuw afsluiten.Je kan de ponsfiguren en strookjes papier ook op een andere manier gebruiken om een zakje dicht te maken. Je kan het strookje eraan plakken of nieten met een nietmachine. Maar ik gebruik graag een paperclip. Zo hoef je de verpakking niet kapot te maken tijdens het openen en kan je die na gebruik opnieuw dichtmaken.

Confetti

Een envelop met een doorkijkje. Met een kleinere (ronde) pons kan je van hele kleine stukjes papier bijzondere confetti maken. Dat staat ontzettend leuk in een doorzichtig kaartzakje!

 Vulling voor brievenbusdoosjes

Met behulp van een papierversnipperaar maakte ik confetti-reepjes van de allerlaatste resten van een tijdschrift die anders in de papierbak zouden belanden. Deze kleurrijke reepjes zijn ideaal als vulmateriaal van je brievenbusdoosje. Met deze vulling voorkom je dat je spulletjes tijdens de reis door het doosje schuiven.Heb je na het lezen van deze blogjesreeks echt alle (her)bruikbare plaatjes uit je tijdschrift gehaald? Dan kan je van de allerlaatste restjes nog vulling voor je brievenbusdoosjes maken! Ik ging op zoek naar iemand met een papierversnipperaar en liet deze kleurrijke confetti-sliertjes maken. Op deze manier verdwijnt er niets meer in de papierbak en kan je een heleboel poststukken maken van één tijdschrift!

Ga jij ook de uitdaging aan? We vinden het altijd leuk om te zien wat onze lezers maken! Deel het met ons in een mailtje, op onze Facebook-pagina of plaats een foto op Instagram en gebruik de hashtag #postfabriek. Ben je enthousiast geworden en wil je nog meer lezen over recycling? In ‘van verpakking tot post‘ vertelde ik al eens hoe ik verpakkingen hergebruik en in ‘van inpakpapier tot post‘ vertelt Kim hoe ze het cadeaupapier een tweede bestemming geeft. Misschien vind je deze blogjes ook leuk om te lezen.

Lieve groetjes, Nienke.