Tags

, , , , , , , ,

de stempel die Ruchama en Nienke van collega Kim kregen

Het is alweer een aantal weken geleden dat Kim heel enthousiast en stiekem twee leuke pakketjes op de post deed met daarin een cadeautje. Precies op een dag dat Nienke en ik een lange dag van huis waren en zo nieuwsgierig waren wat Kim ons dan had opgestuurd. Bij thuiskomst heb ik even gejubeld want het cadeautje voor ons twee jarige Postfabriekjubileum bleek een stempel van ons eigen logo te zijn! Wauw!

Want op 28 maart 2013 plaatsten we ons állereerste blogje online en dat betekent dat we inmiddels ons tweejarig bestaan hebben morgen vieren! We hebben er twee geweldige jaren opzitten en waar we ons in het begin nog afvroegen hoe lang je over post kunt bloggen, blijkt inmiddels dat de inspiratie nooit opdroogt en er altijd een voorraadje met ideetjes op de plank ligt. We hebben alledrie op persoonlijk vlak een hoop mee gemaakt, maar de Postfabriek liep daar altijd als een rode draad doorheen en is vanaf dag één een bron geweest van inspiratie, plezier en ontspanning. We zijn nog lang niet uitgeblogd en hebben nog eindeloos veel ideetjes om met jullie te delen. Ook nemen we regelmatig de tijd om onze lezers te bedanken, want de lezers maken het uiteindelijk het állerleukst.

DSC_1065

Maar in de kern draait de Postfabriek nog altijd om post. De aandacht die we voor elkaar hebben door het de tijd nemen voor het maken van post, het schrijven van een brief en het lezen van de woorden van je postvriendin. De Postfabriek bestaat dan ‘pas’ twee jaar, onze postvriendschap bestaat inmiddels alweer zeven jaar! In die zeven jaar hebben we al meer dan duizend brieven en kaartjes over en weer gestuurd met zijn drieën en dat er in totaal echt niet meer dan tien van deze poststukken kwijt zijn geraakt, dat hebben we toch aan onze eigen postbodes te danken! En dat terwijl we het de postbodes absoluut niet makkelijk maken want we sturen niet alleen brieven, we houden ook van creatief geschreven adressen, schuine postzegels, flessenpost en heel veel andere afwijkende vormen en materialen. We bedanken de postbode dan ook graag! Ruchama schrijft op bijna elke envelop wel even een bedankje in de hoek van de envelop. Even een kleine waardering voor degenen die door weer en wind onze post bij onze lieve postvriendinnen brengen. En zo leuk om op Instagram te zien dat steeds meer mensen dit gebaar overnemen en je steeds vaker ‘Postbode bedankt!’ berichtjes op een envelop ziet terug komen! Zo was ineens het idee geboren om een actie op te starten om al onze postbodes eens in het zonnetje te zetten!

DSC_1003

Kim liet wat proefstickers drukken

In ons enthousiasme hebben we verschillende ideeën verzameld, uitgewerkt en op een rijtje gezet. Zo hebben we een proefdruk laten maken van het door onszelf ontworpen ‘Postbode bedankt’ stickertje. Is het je opgevallen dat het ons Postfabriek-lettertype is? Een klein maar stoer en opvallend stickertje in de typische airmail & poststijl! Wij zijn er helemaal weg van en laten ze binnenkort écht drukken! Wel nog met de laatste dingetjes iets aangepast want door de proefdruk ontdekten we dat hij wel ietsje groter mag en meer ruimte om de letters heen.

DSC_1036

Feest in een flesje

Om ons tweejarig bestaan te vieren stuurde ik naar mijn lieve collega’s Nienke en Kim een flessenpost vol met hartjes en liefde. Een feestje in een flesje! Ondanks de airmailstijl in de stickers, is vooral de rode variant heel goed te gebruiken in feestelijke, alle kleuren post! De sticker knalt van het flesje af waardoor de postbode hem wel moet zien toch?

IMAG1363 DSC_1045 DSC_1037

Terwijl de feestflesjes op 28 maart j.l. door de postbodes in de brievenbus van mijn collega’s werden gestopt, was het ook de dag dat het stil bleef op de Postfabriek. Ons geplande feestlogje en de aftrap van onze ‘Postbode bedankt!’-actie bleef offline en ons hoofd en hart stonden niet naar een feestje en de bijbehorende gezelligheid en felicitaties. ‘Life is what happens to you when you’re busy making other plans.’ Daarom nu drie weken later toch nog even een klein feestlogje want twee jaar Postfabriek willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan!

Bedankt postbode, voor het bezorgen van deze onhandige maar leuke flesjes!

Bedankt postbode, voor het bezorgen van deze onhandige maar leuke flesjes!

En die leuke actie om je postbode te gaan bedanken met een kaartje stiekem in de fietsttas, een cadeautje aan je brievenbus of een lief stoepkrijtberichtje? Daar hebben we de komende zaterdagen voor gepland! A.s. zaterdag hoor je ons preciese plan en de opvolgende zaterdagen zullen in het teken staan van verschillende ideeën, voorbeelden en inspiratie om je postbode te bedanken!

Veel liefs, Kim, Nienke en Ruchama