Tags

, , , , , , ,

Elk jaar zijn die lieve collega’s van me weer jarig en als je dan samen een postfabriek runt, kun je bij elkaar natuurlijk niet meer aankomen met zomaar een verjaardagskaartje. En als je dan ook nog razend druk bent geweest, niet echt de data in de gaten houdt en tijdelijk geen verjaardagskalender hebt hangen kun je er wel eens op het laatste moment achter komen dat je nog geen verjaardagspost klaar hebt liggen! Tsja, zo ontdekte ik dus dat Ruch op maandag jarig zou zijn toen het al zaterdagochtend was. Aangezien er op maandag geen post meer bezorgd wordt, ging het niet meer lukken om op tijd post te versturen. En zo bedacht ik me ineens dat pakketjes wél op maandag bezorgd worden! Na een paar stappen door het huis, zag ik de lege flessen en kreeg ineens het idee om reuze flessenpost te maken. Ruch is zo dol op het strand, dat het me perfect bij haar leek passen. Ik pakte een lege cola fles, spoelde deze uit en stapte met mijn oudste zoontje op de fiets naar het strandje bij ons in het dorp.

Reuze flessenpost in een cola fles

Reuze flessenpost in een cola fles

Reuze flessenpost

Op het strandje verzamelde ik samen met mijn zoontje zand en schelpjes waar we de fles voor een derde mee vulden.

Zand in de fles doen

Zand in de fles doen

Mooie schelpjes uitzoeken die in de fles passen

Mooie schelpjes uitzoeken die in de fles passen


Eenmaal weer thuis was het tijd om de fles ook nog een verjaardagstintje mee te geven. Ik vond nog wat witte ballonnen en stak de ballonnen in de fles, waar ik ze ietsje opblies en er een knoopje in legde. Van luchtpostpapier knipte ik reepjesslingers en vulde het flesje daar verder mee. Ook verstopte ik er nog een blauw verjaardagskaarsje in.

Mini ballonnetjes in de flessenpost

Ballonnen een beetje opblazen in de fles en daarna dichtknopen

Mini slingertjes van luchtpostpapier

Mini slingertjes van luchtpostpapier

Tot slot schreef ik een verjaardagsbrief aan Ruch, welke ik dicht bond met een touwtje en erbij stopte in de fles. Met een strook blauw papier had ik ook al een adreslabel gemaakt. Het oude label had ik er natuurlijk eerst afgehaald.

Adreslabel om de fles

Adreslabel om de fles

Met Masking Tape omwikkelde ik de dop van de fles, zodat je de rode cola dop niet meer kon zien.

De rode flessendop verstoppen onder wat masking tape

De rode flessendop verstoppen onder wat masking tape

De flessenpost is af!

De flessenpost is af!

De reuzeverjaardagsflessenpost was klaar! Ik was eigenlijk heel blij met het resultaat, feestelijk en toch ook in strand thema. Het was tijd om de fles naar het postkantoor te brengen. In ons dorp zit er een postpunt in de SPAR, maar op een zomerse zaterdag is het daar hartstikke druk. Daar stond ik dan in de kassarij met mijn flessenpost. Toen ik aan de beurt was overhandigde ik de fles aan het kassameisje “Euh, ja, ik wil graag deze fles versturen als pakketje!” Ze keek heel verrast, “Dat ziet er leuk uit!” en vroeg een collega om het pakje te wegen en zijn verzendlabel te geven. Ook die collega reageerde weer heel verrast “Hee, echte flessenpost! Wat leuk zeg!”

Reuzefles2

Op de dag van Ruch haar verjaardag wachtte ik in spanning op haar reactie, maar die kwam niet! Aan het einde van de dag vroeg ik voorzichtig of ze nog iets gehad had van mij, maar nee! Wat een teleurstelling! Door het als pakje te versturen dacht ik dat hij wél nog op haar verjaardag aan zou komen, maar dat was dus helaas niet het geval. Na navraag bij PostNL blijkt dat de meeste pakjes die op zaterdag particulier worden verzonden, niet op maandag al aankomen. Heel jammer! Gelukkig kwam de post op dinsdag toch nog aan.. Ruch vertelde dat de pakjesman aanbelde en zei “Mevrouw, ik heb een flés voor u!” vol trots. Heel leuk, al die blije reacties op de fles van de mensen die hem hebben verwerkt!

Reuzefles1

Gelukkig was Ruch inderdaad heel blij met de flessenpost, net als Lupa trouwens die er vandoor ging met de ballonnen.

Lupa was nieuwsgierig naar die gekke fles

Lupa was nieuwsgierig naar die gekke fles

En heel tevreden toen ze er een ballonnetje uit mee mocht nemen!

En heel tevreden toen ze er een ballonnetje uit mee mocht nemen!

Mocht je eens écht iets aparts willen versturen naar een postvriendin, kan ik de reuze flessenpost zeker aanraden. Heel leuk om te maken, heel leuk om te verwerken, heel leuk om te ontvangen 😉

Liefs,
Kim