Tags

, , , , , ,


Ik ben zo gek op en met mijn Lupa dat ze het hele jaar wordt overladen met liefde, aandacht, lekkers én leuke speeltjes. Ik kan de Action niet uitlopen zonder zo’n goedkoop maar leuk speeltje mee te nemen. Oeps! Het hele jaar door verwennen zorgt er voor dat ik uit principe niks op of voor dierendag koop omdat ze toch wel haar verse vlees en wat lekkers krijgt.  Wél vind ik het leuk om juist rond deze dag de lieve huisdieren van mijn (post)vriendinnen wat lekkers te sturen!

Een huisdier post sturen klinkt misschien wat gek maar het is vooral héél leuk om te sturen en te ontvangen. In ‘Post voor huisdieren deel I‘ liet ik je al zien hoe ik meerdere huisdieren post heb gestuurd omdat ze in het leven van een postvriendin waren verwelkomd. Maar ook een ziek of jarig huisdier vrolijk je op met wat lekkers of leuks in de brievenbus!

Speciaal voor deze lieve poststukken kocht ik poezen- en hondensnoepjes in hartvorm. Het merk DeliBakie heeft ook leuke vormpjes als hartjes en sterretjes, deze koekjes zie je in het vorige logje terug. Voor allergische dieren kan je beter kiezen voor gedroogde snacks of juist wat leuks om mee te spelen.

DSC_2252

Snoepjes in de vorm van een hartje

Bij huisdieren post horen natuurlijk wel dierlijke kaartjes! In mijn post-boekenkast staat dit geweldige hondenplaatjesboek, ooit voor €2,50 in de kringloop gekocht en met wel meer dan honderd kleine stevige kaartjes. Ik heb er door heen gebladerd en alle rassen waar ik een hond van ken er uit gehaald.

Omdat ik niet elk ras kon vinden en er ook poezen zijn die ik post wil sturen heb ik nog wat mooie poezenplaatjes gezocht en alle kaartjes met dierenthema uit mijn kaartenmolen gehaald. Hier moet ik wel wat leuks mee kunnen maken!

Post voor dieren II-001

 

Post voor Lupa

Om te beginnen wil ik laten zien wat voor leuke post mijn eigen Lupa heeft ontvangen. Ze is afgelopen zomer één geworden en ontvang hele lieve verjaardagspost maar kreeg ook twee muisjes opgestuurd. Ook heb ik in opdracht een vilten Lupaatje laten maken door Sandie. Hoe wel Sandie deze leukerds niet meer in opdracht maakt kan je je wel laten inspireren om het huisdier van je postvriendin na te maken.

Lupa met haar verjaardagspost

Lupa met haar verjaardagspost

Post voor dieren II-005

Poezenpost

Nu is het tijd om voor anderen huisdieren post te maken. Eerst maar aan de slag met de poezen want dit vind ik lastiger dan voor hondjes.

Mijn lieve collega Kim heeft een poes genaamd Fleur. Omdat ik van de katten geen herkenbare of overeenkomende plaatjes kies ik voor mooie plaatjes. Voor Fleur kies ik dit poesje met een molletje en laat er groen en roze in terug komen. Het kaartje stop ik in een pergamijnen envelop, zo schijnt het plaatje mooi door!

Post voor dieren II-004

 

Sien is allesbehalve zwart-wit maar zoals ik al zei, ik kon geen gelijke poezenplaatjes vinden. Dan maar gezellige post van deze zwart-wit kater die naar Sien lonkt 😉 Dit keer gebruik ik juist groen/blauw als kleurthema.

Post voor dieren II-003
Als er twee katten geliefd zijn, dan zijn het wel Pip en Fay van Dana. Hoewel ik zelf niet veel met katten heb, delen Dana en ik absoluut dezelfde onvoorwaardelijke liefde voor onze dieren! Het leuke poezenponsje kocht ik bij Zeeman.
Post voor dieren II-002Een heel ander kleurthema en soort kaartje voor Chanou haar lieve katten. Ik weet dat Chanou gek is op pauwen en zelf kan ik dan weer zo zitten grinniken om iets als ‘pauw miauw’ wat ik met alfabetstickers op de kaart plak.
DSC_2340

Ook Flow, Diesel en Noa krijgen van mij wat lekkers. Het raamzakje komt van Hema en het pootjesponsje kan je bij Action kopen.
DSC_2314

Lupa vindt alles zo lekker ruiken dat ze bij me op het bureau zit. Haar staart kwispelt af en toe mee op de foto hihi.
DSC_2257

Helaas kwam ik door mijn vakantie tijd tekort om álle poezen post te sturen dus we houden wat poezen iets lekkers tegoed van me.

Hondenpost

Ik ben een echt hondenmens en word zo blij van alle hondenfoto’s op Instagram. Het is zo grappig om te merken dat je een hondje echt leert kennen en gaat waarderen.

Zo ben ik gek op Izzy, de border collie van Fanne. Door Tico heb ik een zwak voor border collies en Izzy is dan ook wel een echte knappe knuffelkont die ook nog eens schapen drijft! Dit kaartje uit het boek past dan ook perfect bij haar. Het kaartje gaat in een wenskaartzakje omdat het zonde is om deze in een envelop te doen.

Post voor dieren II

 

Voor Abby gebruik ik haar rasplaatje om een postzegelkaartje van te maken. Niet alle post hoeft groot te zijn. Kleine post kan juist enorm leuk en lief zijn!
DSC_2345

Birgit heeft geluk bij bingo, ze heeft het leukste hondje van de wereld. 😉 op Instagram gebruikt ze de tag #jitskeishetallerleukste hondje en smelt ik bij de lieve slaapfoto’s waar Jitske als bolletje ligt opgekruld.

DSC_2347

Oeps, soms schrijf je een naam verkeerd

Nog zo’n bekend Instagram hondje! Star van Sil steelt je hart waar je bij staat. Speciaal voor Star ga ik los met haar rasplaatje en sterretjes! Soms mag een beetje fout best.
DSC_2350Het mopshondenkaartje heb ik al voor een ander mopje klaar liggen dus de boerderij van Mier krijgt kuikentjes! Mier heeft namelijk niet alleen honden maar ook een kat, cavia’s en kippen!

DSC_2328

De rest van de post kreeg ik helaas niet meer op tijd op de foto voor ik naar zee zou vertrekken. Deze foto’s zal ik op dierendag zelf op onze Facebook pagina plaatsen!

Stuur jij wel eens post naar de huisdieren van je postvriendinnen?

Liefs, Ruchama