Tags

, , , , , ,

Niet iedereen vindt kerst leuk en gezellig. Je kent vast ook de verhalen over vervelende verplichtingen en aangeplakte extra kerstdagen omdat je het bij iedereen móet vieren en je niemand wil teleurstellen. Of stress om boodschappen (in overvolle winkels) en te ingewikkelde recepten. Voor sommigen staat kerst gelijk aan deze vervelende situaties. Een kerstgroet kán dan juist verkeerd vallen. Gelukkig zijn er ook voor deze Scrooge-achtigen (zoals Nienke hihi) hele gepaste kaartjes. De één wat grover dan de ander, de één met humor en de ander juist weer lief en raak.

Vandaag inspireren we je met een heel rijtje antikerst- en bezinningkerstkaarten om ook degenen die echt niks met kerst hebben, met een kaartje te verblijden!

ZINVOL.NU kerstkaarten

Verder op in dit logje zal je meer hilarische en zelfs grovere antikerst-kerstkaarten vinden. Maar hoe mooi is het om juist een kaartje met wat bezinning te sturen, met een wens niet alleen voor deze kerstdagen maar voor het héle jaar. Deze prachtige serie kaarten is van ‘Zinvol.nu‘ welke bekend staan om hun elke keer weer prachtige kaartenseries vol bezinning. Met simpelheid en de juiste woorden zeggen ze precies wat je raakt! Juist toen Nienke mij op Facebook bij de kerstkaarten tagde kwamen ze voorbij op Instagram.  Sandie maakte er namelijk (zoals altijd!) prachtige poststukjes van en deze moeten we even met je delen! De combinatie van de kaarten en het beetje extra liefde wat Sandie toevoegt is perfect!

Zinvol.nu verkoopt helaas alleen hele molens vol kaarten maar bij Kri-eet Home Inspirations zijn online de kaarten los te koop voor €1,25. Al vond Sandie ze in de Wereldwinkel in Den Bosch en zijn de kerstkaarten ook in Arnhem bij Bos & Heij te koop. Ze zullen dus op meer plekken te koop zijn!

Prachtige poststukjes van Sandie

Prachtige poststukjes van Sandie

 

Anti-kerstkaarten op Etsy

Eenmaal op zoek vind je op Etsy heel veel hilarische, geniale en rake anti-kerstkaarten. Je wordt je er steeds meer van bewust hoe gek die kerstperiode eigenlijk is geworden. Kijk hier voor het hele overzicht met kaarten maar hieronder onze favorieten op een rijtje, onder de foto vind je de link waar de kaart te bestellen is. Je kan de kaarten ook als inspiratie gebruiken om zelf te hand letteren!

 

 

Kaarten die niet (meer) te koop maar wel inspirerend zijn!

In mijn zoektocht naar antikerstkerstkaarten kwam ik de meest leuke en hilarische plaatjes tegen. Ik heb zó hard zitten lachen in mijn eentje!

         

Anti-kerstkaart printable

Jaren geleden stuurde ik Nienke ooit het Engel kaartje wat toendertijd in de agenda van de Decemberzegels zat. Daar stond natuurlijk ‘Fijne Kerst!’ op maar met genoeg ruimte er tussen om er toch even een ‘kut’ tussen te proppen zodat er ‘Fijne kut Kerst’ stond! 😉 Nienke als absoluut geen kerstliefhebber was dolgelukkig met dit kaartje en daarmee de inspiratie om zo’n soortgelijk kaartje te hand letteren!

Speciaal voor onze lezers is dit kaartje als printable beschikbaar om naar alle kersthaters te sturen. Download de kaart hier als PDF of JPG bestand om zelf uit te printen!

printable van hand geletterde kaart

printable van hand geletterde kaart

Dat je maar vooral kerst mag vieren zoals jij dat wil! Met een stapel kerstkaarten, aan tafel met alle familie of juist met helemaal niks speciaals. Je kan hier lezen hoe wij kerst beleven en vieren.

Liefs, Ruchama