Tags

, ,

Het jaar is bijna voorbij en ook voor 2016 hebben we met de Postfabriek weer plannen. Om die plannen uit te kunnen voeren, is het tijd voor ons om wat stappen te gaan zetten. We willen jullie daarover graag eventjes bijpraten! Lees vooral ook de vraag aan het einde en beantwoord deze, zouden we blij mee zijn! 

Stap 1:
We gaan ons inschrijven bij de Kamer van Koophandel als bedrijf; professionaliseren dus! We doen op dit moment álles in onze vrije tijd en verdienen er geen cent aan. Sterker nog, we steken een hoop eigen geld in onze fabriek! Dat gaat van porto kosten voor het verzenden van prijzen bij winacties en alle materialen die we aanschaffen voor blogjes tot de reiskosten als we samenkomen voor media-vragen en het laten drukken van visitekaartjes. Nu de aandacht voor ons fabriekje toe blijft nemen, nemen ook die kosten alsmaar toe. Het worden van een bedrijf biedt ons de mogelijkheid wat geld te gaan verdienen.

schrijf eens een briefje
Stap 2:
Misschien is het je al opgevallen? In de zijbalk rechts en onder blogjes heb je advertenties terug kunnen vinden voor Dreamkey Design. In december hebben we dit gedaan als proef, om eens te bekijken hoe dat voelde voor ons. We hebben regelmatig vragen gekregen of het mogelijk zou zijn bij ons te adverteren, maar hebben dit altijd af gehouden. In 2016 willen we dit wel gaan doen, maar wel in postfabriek-stijl! Dat betekent dat we zelf willen beslissen wie er voldoende bij ons past om op onze blog te adverteren, dat we er een vergoeding voor vragen maar geen hoofdprijs en dat we ook ruimte maken voor gratis advertenties voor bijv. goede doelen of bepaalde projecten of acties. Je zult vanaf 2016 dus vaker advertenties vinden op de site, maar wél met het Postfabriek-gevoel. Zou je graag willen adverteren op de Postfabriek? Stuur ons een mailtje op info@postfabriek.nl en we bespreken de mogelijkheden. 

Stap 3:
De derde stap is dat we niet alles meer voor niks zullen doen. Door de toenemende vragen en interesse, zijn we steeds meer bezig met het schrijven van blogs op verzoek van anderen. En dat is helemaal prima. Alles wat we doen, doen we met ons hart en vol met passie. Omdat onze tijd ook kostbaar is en vanwege de eerder genoemde kosten die we maken, zetten we echter wel de stap om voor bepaalde dingen een kleine vergoeding te gaan vragen. Maar, geen zorgen.. We houden onze objectiviteit, blijven onze eerlijke mening geven over producten en houden controle over wat we wel en niet plaatsen op ons blog. Er verandert dus eigenlijk niets voor jullie als lezer, behalve dat jullie bij een blogje af en toe zullen zien staan dat we ervoor betaald hebben gekregen dat te schrijven.

cropped-cropped-bannerandersleeg.jpgStap 4:
De vierde en laatste stap houdt in dat we alles wat losser aan willen gaan pakken. We hebben tot nog toe altijd heel erg aan een structuur vast gehouden met de blogjes (elke woensdag en elke zaterdag een blog online) en dat willen we ietsjes gaan loslaten. We willen ons meer laten leiden door ons gevoel!

We zijn er verder van overtuigd dat alle bovenstaande stappen ook weer nieuwe mogelijkheden gaan creëren, ideeën hebben we genoeg! We kunnen nu eenmaal niet alles tegelijk, dus beginnen eerst bij wat we al hebben: ons Postfabriek-blog.

Tot slot vinden we de interactie met onze lezers het allerleukste. We blijven dan ook in het nieuwe jaar weer nét zo open staan voor al jullie ideetjes, tips en suggesties als we tot nog toe hebben gedaan. En dat mag ook breder! Daarom aan jullie de volgende vraag: wat zouden jullie graag (meer) willen zien op de Postfabriek of wat missen jullie nu op onze site? We lezen het heel graag!

Liefs,
Kim