Tags

,

Een tijdje terug kwam ik onbedoeld terecht op de facebookpagina van Happy Little Moment. Mijn aandacht was direct gevangen door de prachtige, handgemaakte kaartjes. Geen tierelantijntjes, maar stoere materialen, minimalistische ontwerpen en telkens met een mooie boodschap. Verder kijkend ontdekte ik dat de (anonieme) maker de kaartjes achter laat in publieke ruimtes, wachtend op een willekeurige vinder. Ik nam contact op met de persoon achter het project en zij vertelde mij er meer over.

Mijn doel is om mensen te verrassen, een gelukkig of bijzonder moment te geven. Ik geloof niet echt in toeval en hoop dat het juiste kaartje op het perfecte moment bij de juist persoon komt.

De maker van de kaartjes is illustrator en het idee voor Happy Little Moment ontstond toen zij op Bali woonde. Vanuit een voorliefde voor het verrassen van mensen, wilde zij dit ook doen voor onbekenden. In een winkeltje op Bali kocht ze prachtige briefjes en envelopjes van handgemaakt papier. Op de kaartjes tekende ze illustraties met achterop een link naar de facebookpagina en op de enveloppe kwam ‘Message to the finder’ te staan. Ze verspreidde de kaartjes en verhuisde uiteindelijk terug naar Nederland. Maanden later kreeg ze een bericht van een Braziliaans meisje die toen ook op Bali was en een kaartje had gevonden wat ze nog steeds bij zich droeg. Het gaf de impuls om ook in Nederland verder te gaan met het project.

Een stapel kaartjes van Happy Little Moment

Een stapel kaartjes van Happy Little Moment “voor de vinder”.

De maker van de kaartjes is anoniem, ik vroeg haar naar de reden hiervan. Ze ziet er vooral de meerwaarde niet van in als anderen weten wie er precies achter het project zit. Het project spreekt voor zichzelf, zo zegt ze: “Het doel van mijn project is om als mens een ander mens te verrassen. Een envelopje met liefde te geven aan iemand en wie dat is, dat bepaalt het toeval.”

Wat ik mooi vind aan dit specifieke project is dat in alles de passie van de maker erachter te voelen is. Het is merkbaar dat zij niet alleen een talent heeft voor het ontwerpen van de mooiste kaartjes, maar ook hart heeft voor wat zij doet. Als dat voelbaar is in een product, ga ik zelf altijd al overstag. Zo zou ik de kaartjes zo kopen zelf, ik vind ze echt ontzettend mooi.

Door mijn project heeft post voor mij een hele nieuwe dimensie gekregen. Soms stuur ik ook een Happy Little Moment per post naar bekenden. Of naar iemand of een bedrijf om waardering te geven. Maar soms ook naar een bedrijf dat ik saai vind omdat ik denk dat juist daar iemand wel een verrassing kan gebruiken.

Zelf ontvangt de persoon achter het project ook wel eens post. Ik vroeg haar naar een ontvangen poststuk wat haar erg is bijgebleven en zij schreef het volgende:

“Ik ging beginnen met mijn studie aan de kunsacademie en twijfelde heel erg over of ik de juiste keuze aan het maken was. Toen kwam er tijdens een grote verhuizing een klein kaartje boven water (toevallig precies het formaat van de kaartjes die ik nu maak), Het was een kaartje van een vriendin van mijn oma. Toen ik 4 was had ik een zelfgemaakte kerstkaart naar haar gestuurd en dit was haar reactie daarop:

‘Dankjewel voor de prachtige kerstkaart die je hebt gemaakt. Ik hang ‘m op, en als mensen dan over een paar maanden zeggen: ‘wat een mooie paaskaart!’ dan zeg ik: nee sukkel, dit is geen paaskaart, het is een kunstwerk! En als ze haar eerste expositie heeft dan laat ik het je weten. Maar dan moet je het mij ook laten weten, goed?’

Dit kaartje kwam dus precies (terug) op het moment dat ik het nodig had.”

Kaartje van Happy Little Moment met de tekst

De kaartjes van Happy Little Moment zijn heel lief klein

Tot slot vroeg ik of de maker nog een tip had voor onze lezers, een moeilijke vraag vond ze, maar de tip is zoals haar ontwerpen. Krachtig en liefdevol:

“Maak een kaartje en schrijf er iets liefs op. Geef het weg aan een bekende of onbekende.”

Wil je Happy Little Moment in de gaten houden? Volg het project dan op Facebook en/of instagram!

Omdat er téveel geweldige kaartjes zijn die stuk voor stuk getuigen van een heel open, liefdevol hart, ga ik er nu gewoon nog even een hele rits met jullie delen onder deze lees meer!Na al deze prachtige kaartjes voel ik me in elk geval weer een beetje blijer met de wereld en de mensen erin.

Liefs en een heleboel fijne kleine momentjes gewenst vandaag,
Kim