Tags

,

Flow Book for Paper Lovers 2019

Sinds 15 oktober is er weer een nieuwe editie uit van het Flow Book for Paper Lovers. Nadat ik hem een paar jaar had overgeslagen, had ik dit jaar wel weer zin er eentje in huis te halen. Het was echter flink schrikken van de prijs! Het boek kost dit jaar maar liefst €22,95 en bij de aankondiging die we al deden op onze Facebook en Instagram pagina, gingen de reacties voorál daarover. Omdat ik nog wat verjaardagsgeld had liggen, besloot ik hem ondanks de prijs uiteindelijk toch te kopen. Vandaag deel ik wat foto’s van de inhoud (lang niet alles, zodat er genoeg een verrassing blijft!) en laat je weten of ik het boek uiteindelijk het geld waard vind.

Re-Post

In het boek zitten dit keer drie tabbladen. Het eerste tabblad heeft de naam re-post.

Het eerste tabblad heet: re-post

Bij re-post vindt je vooral briefpapier en enveloppen, maar ook een hele leuke transparante sticker van een typemachine. Het briefpapier en de enveloppen bestaat uit allerlei patroontjes. Bij de eerdere edities vond ik vaak maar een deel van de illustraties mooi, terwijl ik dit keer eigenlijk bijna alles wel leuk vond. Er zit weinig tussen wat heel kinderlijk is en een fijne variatie in kleur. Er is zowel papier met als zonder lijntjes! En er zijn leuke setjes te combineren met het papier door het boek heen.

Re-Use

Achter het tweede tabblad zit van alles wat je kunt gebruiken zoals gekleurd papier, stickers, scenes om potjes te vullen, een verjaardagskalender en inpakpapier.

Deze stickers vind ik echt práchtig!

Re-joice

Wat precies het idee is achter het woord “joice” is me niet helemaal duidelijk geworden. Achter dit derde tabblad is een heleboel papier te vinden met allerlei patronen, een popup-geval, wat kaartjes en materiaal om slingers te maken!

Extra’s

Natuurlijk zijn er ook weer wat extra’s te vinden achterin. Zoals een schattig boekje met poezen notitieblaadjes, hangers en tattoos.

Is het de prijs waard?

De editie van dit jaar was beduidend lichter dan de eerdere boeken die wij in huis gehaald hebben: ongeveer 970 gram aan papier

Tsja. Heb ik spijt dat ik hem gekocht heb? Nee, zeer zeker niet. Ik vind er ontzettend mooie dingen in zitten, ben blij met de stijl van de illustraties en denk bijna alles wel te gaan gebruiken. Maar of ik het de prijs echt waard vind? Ik vind ook na aanschaf het boek wel érg duur nog steeds, zelfs met de 2 euro korting die je als abonnee krijgt. Ik heb niet het idee dat je voor meer geld ook meer krijgt. Sterker nog, qua gewicht is het één van de lichtste edities die wij gewogen hebben! Wat misschien ook komt doordat er wat minder zwaar papier/karton in te vinden is. Of het je het geld waard is, dat is uiteindelijk iets wat je alleen voor jezelf kunt beslissen natuurlijk. Ik hoop in elk geval dat dit blogje je besluit ietsje makkelijker maakt. En mocht je hem niet kopen, heb je in elk geval eventjes mee kunnen gluren.

Heb je gezien dat er dit jaar ook een Kids Book For Paper Lovers is? Het js voor kinderen van 7 tot 14 jaar en is hier in te zien en te bestellen.

Liefs,
Kim