Tags

, , , , , , ,

De decemberzegels van 2019 met illustraties van Lieke van der Vorst
Decemberzegels 2019

Tadaaa! Dit zijn de decemberzegels van 2019! Je kan ze vanaf vandaag kopen én gebruiken voor brievenbuspost tot en met 50 gram. Ja, echt! Met deze leukerds kun je dus nú al je post voor een speciaal tarief versturen!

Lieke van der Vorst

Detailfoto van de decemberzegels van 2019
Mijn favoriete decemberzegel: een ijsbeer die een kaartje post

Illustrator Lieke van der Vorst maakte de illustraties die je op deze postzegels ziet. Ze liet zich inspireren door haar persoonlijke herinneringen aan de decembermaand en gebruikte contrasterende kleuren met fonkelend licht en sneeuw die knerpt onder je voeten. Sommige personages komen uit haar eigen leven. Zo is de man met de kerstverlichting gebaseerd op haar vader, die in december daarmee altijd in de weer is. Deze ware kunstwerkjes maken een feestje van iedere kaart en envelop.

In een winters landschap trekt een bonte parade voorbij van mens en dier. Samen zijn ze op weg om de feestdagen te vieren.

Zo gebruik je de decemberzegels

Op de achterkant van het velletje decemberzegels staat beschreven hoe je deze zegels mag gebruiken

De decemberzegel van PostNL heeft niet alleen een speciaal tarief. Je kan met die ene, goedkopere zegel ook nog eens meer versturen. Voor een gewone postzegel betaal je nu € 0,87 cent. Daar kan je een kaart of brief tot en met 20 gram mee versturen. De decemberzegel is daarentegen € 0,82 cent én daar kan je een kaart of brief tot en met 50 gram mee versturen. Is dit dan niet hét moment om die postzegel goed te benutten en van je kaart een cadeautje te maken? Je hebt nog de tijd tot en met 3 januari 2020. Tot die datum is dit speciale tarief geldig. Dat geldt overigens voor brievenbuspost met een minimumformaat van 14 x 9 centimeter binnen Nederland. Heb je van 6 tot en met 26 december 2019 post die de volgende werkdag bezorgd moet worden? Gebruik dan een standaard postzegel en geef jouw post af op het postkantoor.

Tip: Met twee decemberzegels stuur je brievenbuspost tot 50 gram naar het buitenland en ook nog eens wereldwijd!

Geldigheid

Een detailfoto van het velletje decemberzegels 2019

Het speciale tarief is geldig tot en met 3 januari 2020, maar je kan deze mooie zegels het hele jaar blijven gebruiken. Zorg dan wel dat je na deze datum bijplakt tot het huidige tarief. Of bewaar de overgebleven zegels tot de volgende kerstperiode.

Heb je nog oude decemberzegels uit 2010 tot en met 2018? Dan is het handig om te weten dat die nog steeds geldig zijn en dat je ze ook nog kan gebruiken. In de kerstperiode hoef je dus niet bij te plakken. Heb je decemberzegels met een bedrag in euro’s van vóór 2010? Ook die mag je nog gewoon gebruiken, maar hierbij is het wel nodig om bij te plakken met bijplakzegels tot het tarief van de decemberzegels van 2019.

Duurzame tas bij twee velletjes

De duurzame tas

Je kan de decemberzegels vanaf vandaag online of via één van de verkooppunten kopen. Een velletje met twintig zegels kost € 16,40. Bij twee velletjes krijg je een duurzame tas die bijdraagt aan een schonere oceaan. De tas is gemaakt van zeven plastic flessen, die worden schoongemaakt en verwerkt tot kleine korrels. Dit vormt de grondstof voor allerlei nieuwe producten, waaronder de tas. En zo komt het plastic dus niet in de oceaan terecht.

En nu ben ik heel nieuwsgierig… Welke decemberzegel is jouw favoriet?

Liefs,

Nienke