Tags

, , ,

Een kaartje met een liefdevolle boodschap van The Love Trail

Op een dag zag ik in een koffietentje in Zutphen een klein kaartje op een plank vol flyers liggen. Het had het formaat van een visitekaartje en er stond een liefdevolle boodschap op. Ik nam het kaartje mee, heb het een tijdje bij me gedragen en op het moment dat zich een geschikte situatie voordeed, gaf ik het aan iemand anders. De boodschap bracht mij een glimlach en die glimlach gaf ik door. Wat een mooi idee, realiseerde ik me. Meestal schrijven we een boodschap voor één persoon of gaan er kaartjes heen en weer, maar de kaartjes van The Love Trail geef je dóór! En zo ontstaat er een spoor van liefde.

The Love Trail

The Love Trail is een wereldwijde beweging waar iedereen aan mee kan doen. De missie is eenvoudig: de kleine kaartjes met een warme, liefdevolle en krachtige boodschap over de hele wereld verspreiden.

Een liefdevolle boodschap voor jou…

Jij bent een prachtig en krachtig mens! Er is nooit een reden om daar aan te twijfelen. Echt nooit! Jij maakt de wereld compleet.

Je bent hier in dit leven om sporen van liefde achter te laten. Ook nu weer! Het is geen toeval dat deze kaart tot je is gekomen.

Neem een diepe ademhaling en geniet van de glimlach die verschijnt op je gezicht. Toon deze prachtige glimlach keer op keer overal waar je gaat.

The Love Trail

Waar het allemaal begon

Dit non-profit project is een initiatief van Ruben Bach en Els Van Braeckel. Het begon bij een wens om niet langer binnen het normale systeem te leven op de manier zoals ze het gewend waren. Els en Ruben besloten hun vertrouwde leven te veranderen en achter zich te laten. Om die manier van leven te doorbreken, hebben ze de huur van hun huis opgezegd en trokken ze samen met zoon Abel naar andere landen. Ze maakten daarbij gebruik van Trusted Housesitters, waarbij je op huizen van anderen past. Dat hadden ze een maand of twee gedaan toen ze op een gegeven moment in Japan terecht kwamen. Daar merkten Els en Ruben dat het eigenlijk wel genoeg was geweest om zomaar rond te reizen en er ontstond een duidelijker plan. Ze voelden dat ze graag iets wilden bijdragen. Dat deden ze eerder al in Gent, waar ze destijds woonden, door bijeenkomsten te geven rondom liefde. Ze besloten verder door te trekken naar Zuid-Korea omdat daar een house sit was. En lieten daar de allereerste kaartjes drukken. Op de kaartjes stond een liefdevolle boodschap die een Koreaan voor ze had vertaald. Met die kaartjes is het allemaal begonnen; dat is hoe The Love Trail ontstond.

In diezelfde week waren er heel veel mooie momenten waarop ze de kaartjes uitdeelden. Ze spraken de taal niet en konden op deze manier toch een mooie boodschap aan de mensen laten zien. Er waren heel veel ontroerende momenten waarop mensen tot tranen toe geraakt werden.
Onder hen was een Koreaans meisje dat hen via de website contacteerde en uitnodigde om te komen eten. Zij vertelde dat ze enorm was geraakt door het bericht omdat ze net op een punt zat in haar leven waarop ze geen idee had waarheen te moeten met al haar emoties, haar werk en ook relationeel. Na een fijne avond samen nodigde zij Els en Ruben opnieuw uit. Deze keer bij een redelijk groot radiostation waar zij eerder ook een interview had gedaan. En zo zaten zij een week later plotseling bij de radio voor een interview!

Van daaruit is alles vanzelf gaan rollen. Els en Ruben nodigden andere mensen uit om mee te doen. En alleen al in de eerste week waren er zo’n zestig contacten van over de hele wereld die de kaartjes bestelden en zelf gingen uitdelen. Steeds als een nieuw land zich aanmeldde, zochten Ruben en Els iemand om te helpen met de vertaling. Ruben heeft een achtergrond als grafisch ontwerper. Voor hem was het makkelijk om de kaartjes aan te passen en ze vervolgens te laten drukken in verschillende landen en verschillende talen.

Liefde

Ruben en Els kozen voor deze liefdevolle boodschap omdat zij dat in hun leven als grootste goed zien. Ze zijn zeer bezield een zoektocht begonnen die gaat om de erkenning van wat we werkelijk zijn. En als je op dat pad belandt, kom je volgens hen snel uit bij liefde. Daarmee bedoelen ze geen romantische liefde of Hollywood liefde, maar liefde als de essentie van wat we zijn. Het kaartje is een kleine uiting daartoe. Ze merken dat veel mensen er diep door geraakt zijn en anderen weer wat vrolijker worden. Maar óók dat verschillende mensen de boodschap graag willen doorgeven, al is het maar door dat ene kaartje aan een ander te geven.

Met de kaartjes en de lessen die ze geven willen Els en Ruben graag laten zien dat er een mogelijkheid is om te ontspannen in iedere situatie. Dat doen ze zelf door beoefening van korte momenten van verstilling; telkens weer heel even alle gedachten weggeven, even ontspannen en alles laten zijn zoals het is. Als dat eenmaal automatisch wordt in het leven, kun je steeds meer ervaren dat onderliggend altijd alles liefde is, dat het leven te vertrouwen is én dat je alle controle die we zo graag willen behouden in het leven kan loslaten. Dan ontstaat er meer rust en ruimte.

Oefening: Ruben wil je graag vragen of je in dit moment, terwijl je dit leest, even een korte, diepe ademhaling wil nemen. En of je alle gedachten die je hebt wil weggeven of stoppen om even te ontspannen. En in je hart te voelen dat je liefde bent.

De kracht van een kaartje

Postliefhebbers kennen de kracht van een paar liefdevolle woorden op een kaartje. Hoe woorden je diep kunnen raken en dat je die keer op keer kunt herlezen en binnenlaten. Ruchama, Kim en ik noemen post niet voor niets liefkozend bundeltjes aandacht en liefde. Een klein gebaar maakt een groot verschil. Ik zie voor me hoe de liefde als de wind is. De wind zelf is onzichtbaar en heeft iets anders nodig om zich te laten zien. Met een kaartje kan je je liefde tonen. Of zoals Nathalie Baartman dat zo mooi zegt: ‘Een kaart is een kusje van karton.’ Denk daarbij terug aan een moment dat er onverwacht een kaartje bij jou op de mat viel. En wat het met jou deed toen je de warme, liefdevolle woorden erop las. Dát effect hebben de kaartjes van The Love Trail ook. De glimlach die een kaartje losmaakt, laat gezichten ontdooien en harten openen. En de boodschap op deze kaartjes is voor iedereen! Zie je het spoor van liefde voor je dat je daarmee kunt maken?

Meedoen?

De achterkant van een kaartje van The Love Trail.

Het verhaal van Els en Ruben inspireerde mij om de kracht van post nog breder te zien. Om bijvoorbeeld daar waar je de taal niet spreekt een kaartje voor je te laten spreken. En dat je de glimlach die een kaart losmaakt met iedereen delen kan!

Leave traces of love everywhere you go

The Love Trail

Is er een boodschap die jij graag met de wereld wil delen?
Of zou je de kaartjes van The Love Trail willen doorgeven? Dat kan! Als je Els en Ruben een mailtje stuurt, zorgen zij ervoor dat er een opdracht naar een online printbedrijf gaat en heb je na ongeveer een week de kaartjes in huis. De kaartjes zijn in verschillende talen te bestellen en de kosten zijn bijvoorbeeld: 100 kaartjes voor € 10 of 1000 kaartjes voor € 25, exclusief verzendkosten. Omdat het voordeliger is om een grotere hoeveelheid in één keer te laten drukken, is het handig om de kosten te delen met bijvoorbeeld buren, vrienden of familie. Of misschien weet je een mooie plek voor de kaartjes die je kan contacteren. Denk daarbij aan scholen, universiteiten, koffietentjes of winkeltjes waar de kaartjes en hun boodschap goed zouden passen. The Love Trail maakt overigens geen winst op de kaartjes, maar ontvangt zo nu en dan een donatie ter ondersteuning van het project.

Deel jouw glimlach met de wereld. Komt er een kaartje van The Love Trail op jouw pad? Maak er dan een foto van en deel die op de Facebook-pagina van dit project.

Mijn beleving

Voor mij begon The Love Trail bij de toevallige vondst van zo’n kaartje in een koffietentje in Zutphen. Ik was die dag op harts-tocht, op zoek naar antwoorden op mijn vragen. De boodschap op het kaartje was precies wat ik zocht. Het raakte me, gaf rust en veroorzaakte een grote glimlach op mijn gezicht. Nieuwsgierig naar het verhaal en de mensen achter het kaartje, stuurde ik iets meer dan een week geleden een mailtje naar The Love Trail. En kreeg al heel snel een uitgebreide reactie in een spraakbericht terug. Ik wil Ruben daar graag nogmaals voor bedanken en voor alle tijd, aandacht en liefde die hij daarin heeft gestopt.

Kaartjes met een liefdevolle boodschap van The Love Trail.

Natuurlijk bestelde ik ook een aantal kaartjes. En zou er – per post – een paar willen doorgeven aan drie lezers van de Postfabriek. Zou jij ze willen ontvangen? Laat dan een reactie achter onder dit blog. Ik hoor graag van je!

Met heel veel liefs,

Nienke