Tags

, , , , , , ,

Een kaartje van Ninamaakt met de tekst 'Je bent erg oké zoals je bent. (vind ik)'

In 2020 werd ik verliefd op de kaartjes van ninamaakt. Nina tekent over schoonheid in de gewone dingen, liefde in een klein gebaar en lichtjes in een donkerblauwe nacht. Haar kaarten met lieve illustraties en geruststellende woorden dragen hoop en een glimlach in zich.

Ninamaakt

Dit kaartje van Ninamaakt met hoopvolle woorden: "de wonderen zijn de wereld nog niet uit."

Haar naam is Nina en zij maakt. Nina maakt tekeningen, letters, kaarten, kalenders, posters en meer. Ze is het liefst in de weer met een kroontjespen en mooie inkten en wordt blij van mooie details, imperfectie, eenvoudige maar bijzondere materialen en dat grootse gevoel wanneer alles blijkt te kloppen. Haar illustraties gaan over van alles, maar het liefst laat ze zich inspireren door wat ze om zich heen ziet. De natuur, een mooi gebouw, kopjes koffie. Ze tekent graag dingen die haar laten glimlachen, zodat ze die glimlach door kan geven aan iemand anders. Met haar werk wil ze laten zien dat je heus niet ver hoeft te zoeken om iets moois te zien of te beleven. Dat schoonheid overal is, altijd.

Een heel mooi kaartje van Ninamaakt met lieve wensen voor het nieuwe jaar: ‘Een nieuw begin, een verse start. Lucht in je leven, licht in je hart.’

De weekendavonturen geven me nieuwe energie en inspiratie, maar er komt pas iets moois uit mijn handen als ik genoeg rust en ruimte heb voor mijn eigen gedachten.

Nina in een interview voor ‘Thank God It Is Monday
Een geruststellend kaartje van Ninamaakt. "Wees gerust."

Met mijn illustraties wil ik het leven een beetje lichter maken. Want hoe zwaar en donker de dingen soms ook zijn, ik geloof dat er altijd hoop is. Soms zoveel dat het je bijna overvalt. En soms zijn het maar hele kleine glimpjes, verstopt in alle chaos. Maar heus, ze zijn er. Dus daarover teken ik: over schoonheid in de gewone dingen, liefde in een klein gebaar en lichtjes in een donkerblauwe nacht.

Ninamaakt
Een kaart van Ninamaakt met de tekst: het komt wel.

Tijdens een opleiding kunstgeschiedenis leerde ze kijken. Kijken naar vormen, kleuren, composities, materialen en technieken. Dat was heerlijk, maar langzamerhand ontdekte Nina dat ze nog liever zelf creëerde. Begin 2015 is daaruit ninamaakt ontstaan. Onder die naam illustreert, ontwerpt en verkoopt ze kaarten. Naast haar eigen webwinkel worden de kaarten ook in een aantal stenen winkeltjes verkocht. Daarnaast werkt ze graag in opdracht, bijvoorbeeld voor geboorte- en trouwkaarten, een website of tijdschrift.

Een kaartje van Ninamaakt met de tekst: volg maar.

Op Instagram laat ze bijna alles zien wat ze maakt. En je vindt er ook persoonlijke kiekjes tussen, omdat haar werk nu eenmaal wordt beïnvloed door haar dagelijks leven, en andersom. Ben je benieuwd naar de verhalen achter de kaarten? Die kan je daar lezen, waaronder het verhaal achter de kaart op de foto hierboven. Daarnaast houdt ze ook nog een blog bij: Happy Acorn. Dat blog is sinds een jaar of zeven haar persoonlijke uitlaatklep.

Een kaart van Ninamaakt met de tekst: ‘leef licht’

Wil je meer weten over haar werk of Nina zelf? Of wil je samen met haar iets moois maken? Kijk dan even op de contact-pagina, daar vind je vast wat je zoekt. Zo niet, dan kun je daar een berichtje achterlaten via het contactformulier.

Mijn bestelling

Mijn bestelling van Ninamaakt. Het was een feestje om zoiets moois in de brievenbus te krijgen. Alles is met zoveel zorg, aandacht en liefde verpakt!

Een paar weken geleden plaatste ik voor het eerst een bestelling bij de webwinkel van Nina. Het was een feest (met confetti!) om die bestelling in mijn brievenbus te vinden. Ze had alles met zoveel zorg, aandacht en liefde verpakt! Van de sierlijke, handgeschreven letters en de persoonlijke postzegels op de envelop tot aan het beschermpapiertje dat om de kaarten zat. En het persoonlijke berichtje op haar visitekaartje niet te vergeten.

Mijn bestelling van 'Ninamaakt'. Wat maakt ze daar toch altijd een feestje (met confetti!) van.

Toen Nina op Instagram haar nieuwe winterse kaarten deelde, heb ik meteen nog een paar kaartjes besteld. Ook deze bestelling was weer liefdevol verpakt, zoals je op de foto’s hierboven kunt zien. De kaartjes die ik bestelde zijn in een filmpje op Instagram te bewonderen en op de foto’s in dit blog te zien.

Een kaartje van Ninamaakt met de tekst: ‘ik wens je lichtjes als het donker is.’ Onder die kaart liggen andere kaarten van Nina. Dat zij haar kaarten met heel veel liefde maakt, is aan de voor- én achterkant te zien.

Dat Nina haar kaarten met heel veel liefde maakt, is aan voor- én achterkant te zien.

Winteractie

Een kaartje van Ninamaakt met de tekst: Ik wens je warme wanten en sterrensokken.

Nina heeft nu een winteractie in haar webwinkel: tien winterse kaarten voor € 12,50 (i.p.v. € 17,50). Ga naar de categorie Winter + Kerst voor alle kaarten die meedoen. De korting gaat er vanzelf af in je winkelmandje en de actie loopt tot en met 31 december 2020.

Lichtpuntje

Een kaart van Ninamaakt met de tekst: verwelkom het donker, verwelkom het licht.

‘Verwelkom het donker, verwelkom het licht.’ Dit kaartje is één van mijn favorieten uit de categorie Winter + Kerst. De donkere dagen van december nodigen uit om het rustiger aan te doen, naar binnen te gaan, te reflecteren en te bezinnen. Nina maakte er niet alleen een heel mooi kaartje over, ze schreef er ook iets prachtigs bij op Instagram dat ik nog graag met jullie delen wil.

I am learning not to panic when I can’t find the light switch immediately. I am learning to see the rhythm – day, night, day, night. I am learning to see the invitations, in both of them. Light invites me to play, to work, to run, to laugh, to make. Darkness invites me to rest, to seek comfort, to take care, to slow down, to reflect. May we learn to see love in all of it.

Ninamaakt
Een kaart van Ninamaakt met de tekst ‘even stil’.

De hartverwarmende kaartjes van Nina geven mij een glimlach omdat ze over de schoonheid in de gewone dingen, liefde in een klein gebaar en lichtjes in een donkerblauwe nacht gaan. ‘The darker the night, the brighter the stars’ staat er op een album van Sangre de Muerdago geschreven. Ik kreeg het cadeau van een vriend en dacht het (bijna) afgelopen jaar regelmatig terug aan die woorden. In het donkerste donker kon één klein lichtpuntje al voor warmte, troost en hoop zorgen. Als ik terugkijk op het afgelopen jaar, denk ik aan alle bizarre dingen die gebeurden én aan de lichtpuntjes. Lichtpuntjes in de vorm van een hartje, een liedje, een gebaar, adembenemend mooi licht in het bos, een boek, een kaartje..

Nu ben ik heel benieuwd naar een lichtpuntje dat jou afgelopen jaar een glimlach, hoop, troost of warmte gaf. Vertel eens, waar en wanneer was dat?

Met heel veel liefs,

Nienke