Tags

, , , , , , , , , , , , , ,

Op deze foto zie je lichtblauw papier met hazen en bloemen. Daar bovenop liggen zakjes, bloemzaden, een kaart uit een oud kwartet spel en een stempel van Perlenfischer.

Hoera! Het is lente! Op de eerste zonnige dagen van het jaar kriebelt het om mooie bloemen te gaan zaaien, maar ik probeer te wachten tot eind maart. En dat is nu! Om mijn enthousiasme te kunnen delen, stuur ik een deel van de zaadjes naar andere tuinliefhebbers. In dit blogje laat ik zien hoe. Kijk je mee?

Het geel/wit gestreepte papier is van House of Products en bestelde ik bij Inpakliefde. Het bruine zakje is een papieren boterham zakje van Ekoplaza en de stempel is van Perlenfischer.

Het gestreepte papier is van House of Products en bestelde ik bij Inpakliefde. Op de foto hierboven zie je hoe ik slechts een strook ervan heb gebruikt om een papieren boterhamzakje te versieren. De haas stempel is van Perlenfischer en bestelde ik bij De Kroonluchter. Ik heb deze stempel gekozen omdat ‘konien’ mijn bijnaam is.

Tip: Bij The Lemonbird staan tot 4 april bijna alle lente/paasstempels met korting in de webshop.

Van het geel/wit gestreepte papier van House of Products zijn ook cadeauzakjes en vloeipapier verkrijgbaar. De ronde stickers combineer ik graag met oude papierwaren, zoals de sigarenbandjes die je op de foto ziet.

Het cadeaupapier met ‘konienen’ en de ronde stickers kocht ik ook bij Inpakliefde. In mijn blogje over oude en nieuwe papiertjes met gouden accenten gebruikte ik deze stickers ook in combinatie met sigarenbandjes. Bij dat blog heb ik een printable met kringloopschatten gemaakt, zodat jij de sigarenbandjes ook kunt gebruiken.

Een geel/wit gestreept zakje van House of products en een papieren boterhamzakje van Ekoplaza gecombineerd met een strook van het blauwe papier met hazen en bloemen. Hier heb ik een sticker en sigarenbandje als sluitsticker gebruikt.

Voor dit blog heb ik een nieuwe printable gemaakt. Daarop staan twaalf verschillende sigarenbandjes met lentegevoel. Deze printable (en meer!) vind je nu bij ‘Om te printen’.

Bijen, vlinders en lieveheersbeestjes

Wist je dat er speciaal samengestelde mengsels van bloemzaden bestaan die bijen aantrekken? Bijen zijn heel belangrijk voor de bestuiving van bloemen, groente en fruit. Omdat het niet zo goed gaat met de bij is het goed om een ‘bijvriendelijke’ omgeving te creëren. Ik kocht grootverpakkingen van mengsels voor bijen, vlinders en lieveheersbeestjes. Deze doosjes zijn zo groot dat ik er een heleboel kleine zakjes van kan maken en delen.

Kleine cadeauzakjes met insecten stickers als sluitzegel. Op de beige stickers staan hommels, vlinders en lieveheersbeestjes met goudfolie gedrukt.

Ik schoof de mengsels in deze kleine zakjes. Om de verschillende soorten uit elkaar te kunnen houden, plakte ik deze stickers erop.

Een zakje met een sluitsticker. Deze stickers koop je per tien en je krijgt dan drie verschillende insecten.

Op onze nieuwe printable met sigarenbandjes vind je ook het sigarenbandje met een bij dat je op de foto hierboven ziet. Die kan je ook als sluitzegel gebruiken.

Een pakketdoosje met daarin geel/wit gestreept vloeipapier van House of Products, verschillende cadeauzakjes en biologisch afbreekbare potjes.

In de zakjes heb ik ongeveer 5 gram zaad gedaan. Een zo’n zakje is al een super leuk cadeautje om mee te sturen met een kaartje. Maar je kan er ook een heel pakket van maken, zoals je op de foto hierboven ziet. De potjes in het pakketje zijn licht en biologisch afbreekbaar en kocht ik bij Welkoop. Het vloeipapier is ook van House of Products.

Bloemen

Een envelop met een voorvakje met daarin een kaart met een zonnetje erop van Zintenz. Op de envelop ligt een zakje met Lathyrus zaden en een kaart uit een oud kwartet spel met een illustratie van een Lathyrus. De envelop is gemaakt van geel/wit gestreept cadeaupapier van House of Products.

Van het geel/wit gestreepte papier heb ik een zakje met een voorvakje met behulp van mijn eigen enveloppenmal gevouwen. In het voorvakje heb ik deze zonnige kaart geschoven en in het zakje verschillende bloemzaden.

Lathyruszaden en een kaart uit een oud kwartetspel met een illustratie  van een Lathyrus.

Op deze foto zie je een zakje met Lathyrus zaden. Een deel van de zaden zaai ik zelf, de rest stuur ik op.

Een envelop met een voorvakje gemaakt van het geel/wit gestreepte papier van House of Products. Uit het voorvakje steekt een doorzichtig zakje met een kaart uit een oud kwartetspel en Lathyrus zaden.

Ik heb de overgebleven zaden samen met een kaart van een oud kwartetspel in een doorzichtig zakje gedaan. Van die kaarten heb ik ook een printable gemaakt. Daarop vind je Lathyrus, Papaver, Zonnebloemen, Goudsbloemen, Oost-Indische kers, Viooltjes, Korenbloemen, Narcissen, Krokussen en Zinnia.

De Onlanden

Postzegelvel Beleef de natuur - De Onlanden. Dit postzegelvel maakt deel uit van de meerjarige serie Beleef de natuur 2021-2023. Op de postzegels komen afbeeldingen voor van planten en dieren in bijzondere Nederlandse natuurgebieden. Deze uitgifte besteedt aandacht aan het moeraslandschap De Onlanden bij de stad Groningen. Op de postzegels Beleef de natuur – De Onlanden zijn de volgende bewoners van dit natuurgebied afgebeeld: kemphaan, grote zilverreiger, smient, glazenmaker, gewone klaproos, klein hoefblad, gewone margriet, brasem, otter en bruine vuurvlinder. Het postzegelvel Beleef de natuur – De Onlanden is een ontwerp van grafisch ontwerper Frank Janse uit Gouda.

Als je de Postfabriek op Instagram volgt, heb je dit postzegelvel misschien al wel gezien. Er zit zelfs een zegel met een foto van een klaproos bij! Hoe gaaf is die als je iemand papaverzaad stuurt!

Ga jij iets maken met onze nieuwe printables? We vinden het heel leuk om jouw creaties zien! Deel er bijvoorbeeld foto’s van op Instagram onder #postfabriek of stuur ons een mailtje. We vragen je om ze alleen te gebruiken voor persoonlijk gebruik. Toch nodig voor iets anders? Stuur ons dan een berichtje en we bespreken de mogelijkheden.

Lieve groetjes,

Nienke