Tags

, , , , , , , , ,

Een dubbele pagina in Flow nummer 6 van 2015 met daarop een zelf gevouwen envelop van dezelfde pagina en postzegelvel Beleef de natuur - De Onlanden.

Als ik in een kringloopwinkel mooie tijdschriften zie liggen, neem ik ze bijna altijd mee. Óók als ik hetzelfde exemplaar al heb. Van dubbele tijdschriften maak ik namelijk bijpassende kaarten en enveloppen. In dit blogje laat ik een paar voorbeelden zien. Kijk je mee?

Dubbele Flow

Flow Magazine nummer 6 van 2015
Flow Magazine 6 – 2015

Flow is één van de tijdschriften die ik graag tegenkom in een kringloopwinkel. Daar kosten ze meestal ongeveer € 0,50 per stuk. In één Flow zit een heleboel papieren moois om te gebruiken voor je poststukken. Op de foto hierboven zie je Flow nummer 6 van 2015. Ik had het geluk dat ik er meerdere vond en heb dezelfde pagina’s gebruikt om een kaartje met bijpassende envelop te maken.

In mijn driedelige blogreeks ‘Uitdaging: zoveel mogelijk van één tijdschrift gebruiken’ laat ik zien wat je zoal kunt maken van een tijdschrift. Ik gebruik ze vaak tot aan de laatste snipper! Je vindt deze blogs onder de categorie ‘Hergebruiken’.

Een pagina in Flow nummer 6 van 2015 met een envelop en kaart van diezelfde pagina gemaakt.

De envelop maakte ik met behulp van deze enveloppenmal. Voor het kaartje heb ik papier gebruikt uit het papierblok van Action dat ik in dit blog laat zien. Het kleine zakje heb ik gemaakt met behulp van deze enveloppenmal. Het is eigenlijk heel simpel, maar ik vind het toch het noemen waard.

Tip: In een blogje over mijn favoriete basismaterialen vind je een overzichtje van de verschillende spulletjes die ik graag gebruik.

Een pagina uit Flow Magazine nummer 6 van 2015 met daarop een kaart die uit envelop steekt, beide van dezelfde paginagemaakt.

Ik kan enorm genieten van dit soort details: dat je de envelop opent en er een kaartje met dezelfde illustratie in vindt. Wil je meer zien van dit poststuk? Ik heb er filmpjes van gemaakt en als hoogtepunt opgeslagen. Je vindt ze op onze Instagram in het mapje ‘Post maken’.

Een pagina in Flow nummer 6 van 2015 met daarop een envelop en kaart die ik van dezelfde pagina heb gemaakt.

In dezelfde Flow zit trouwens ook nog deze illustratie. Daar heb ik hetzelfde trucje mee gedaan.

Kaartjes schrijven in het stro. De afbeeldingen die ik voor deze post gebruikt heb, komen allemaal uit Flow Magazine.
Kaartjes schrijven in het stro. Beide poststukken zijn gemaakt met dubbele tijdschriften. Het papier komt uit Flow Magazine 6 - 2015

Happinez

Een envelop, kaart en klein zakje die ik van dezelfde pagina uit Happinez nummer 6 van 2015 van heb gemaakt.

Voor dit poststuk heb ik pagina’s uit Happinez nummer 6 van 2015 gebruikt. Deze had ik ook dubbel. Van één pagina heb ik de envelop gemaakt en uit de andere pagina kon ik een kaartje én een cadeauzakje maken.

Een envelop, kaart en klein cadeauzakje die ik van pagina’s uit Happpinez nummer heb gemaakt. In het kleine zakje zitten bloemzaden.

In het zakje heb ik bloemzaden gedaan. Het is het vlindermengsel waar ik in mijn vorige blogje over heb geschreven.

Een envelop, kaart en klein cadeauzakje die ik van dezelfde pagina uit Happinez nummer heb gemaakt. Het zakje is dichtgeplakt met een sigarenbandje die ik als sluitzegel heb gebruikt.

Voor het kleine zakje heb ik een sigarenbandje als sluitsticker gebruikt. De sigarenbandjes die ik gebruik zijn ook tweedehands schatten. Bij ‘Om te printen’ vind je een printable met verschillende sigarenbandjes, waaronder drie met een vlinder!

Een kaart, envelop en twee kleine cadeauzakjes die ik van dezelfde pagina’s uit Happinez nummer 5 van 2014 heb gemaakt. Ik had het magazine dubbel.
Nog een keer hetzelfde trucje met Happinez nummer 5 uit 2014

Ga je naar aanleiding van dit blogje ook aan de slag met dubbele tijdschriften? We vinden het heel leuk om jouw creaties zien! Deel er bijvoorbeeld foto’s van op Instagram onder #postfabriek of stuur ons een mailtje.

Liefs,

Nienke