Liefde voor post

Kim

Ik ben Kim, 35 en mama van twee jongens, geboren in 2011 en in 2014. Samen met mijn vriend woon ik in een stad tussen Rotterdam en Den Haag in. Ik werk als maatschappelijk werker in een revalidatiecentrum voor 20 uur per week. Daarnaast schrijf ik een heleboel brieven. Soms éénmalig aan iemand, soms als onderdeel van een project, met anderen sporadisch en met weer anderen gaan er brieven heen en weer zo vaak het maar lukt.

Het schrijven van brieven is een onderdeel geworden van wie ik ben, iets waar ik elke week tijd voor maak. Daarnaast dans ik ook heel graag, het fysieke van dansen en het woordelijke van schrijven is mijn ultieme manier van voor mezelf zorgen.

Nienke over Kim

Aan Kim schreef ik mijn allereerste brief binnen de postcommunity waar we elkaar leerden kennen. Mooi om te zien hoe de poststukken met ons meegroeiden, maar ook hoe we zelf zijn gegroeid in die twaalf jaar.
Kim is zorgzaam en zachtaardig en doet alles zorgvuldig en weloverwogen. Daarmee weet ze mij goed te troosten of laat me met een andere blik naar dingen kijken. Haar brieven hebben me geleerd dat de afstand niet uitmaakt en geven mij het gevoel dat je iets samen doorstaat. Dat is voor mij heel erg waardevol! Hierin valt meteen haar betrokkenheid op. Kim toont altijd oprechte interesse in de ander, zelfs in een kaartje met een paar woorden laat ze dit zien. Het voelt als een goed gesprek en dat prikkelt mij om meteen terug te willen schrijven. Ook al zitten we in een hele andere (leef-)situatie, toch is er steeds die herkenning. Dat maakt dat goede ‘gesprek’ extra fijn. Ik voel me daardoor in veel situaties niet alleen staan.
Het mooiste vind ik wanneer ze speciaal naar een plek gaat om de brief te schrijven. Daar laat ze je echt van meegenieten. In het samenstellen kan ze oude gewoontes ineens doorbreken, ze verandert iets en meteen ziet het er heel anders uit en daarbij denk ik vaak: waarom heb ik daar niet eerder aan gedacht? In haar post zie je een stukje aandacht, ze heeft er zelf plezier in en haalt er ontspanning uit, maar het is echt een momentje voor elkaar.

Ruchama over Kim

Ik denk wel eens “Iedereen zou een Kim moeten hebben” en dan glimlach ik – want ik heb Kim in mijn leven. Kim vult een plek in mijn leven, wat voelt als een veilige haven waar je altijd terecht kan. Of je er met tranen of je grootste glimlach komt, haar armen houdt ze voor je open en er ligt een warme deken klaar.  Na het luisteren kruipt ze met haar woorden in je lijf, troost je, moedigt je aan, lacht met je mee of werpt  je een trotse blik toe. Kim is zo’n liefdevol, wijs en oprecht mens dat ik het ieder mens gun om je zo geliefd te voelen als ik me voel door haar. Één van de eerste poststukken die we over en weer stuurden, was ‘Ik-post’ en daarmee namen we een kijkje in elkaars leven en zijn. Die openheid zorgde vanaf het begin voor het vertrouwde gevoel bij elkaar. Door de brieven (en jaren) leef en groei je zo met de levensfases van een ander mee. Kim zien veranderen van een volwassen vrouw in een mama heb ik als zoiets bijzonders ervaren.

Wanneer ik in de brievenbus gluur en een envelop van Kim herken, word ik altijd blij. Niet alleen omdat Kim creatief is en van poststukken een mooi geheel weet te maken. Maar vooral omdat haar brieven als een dagboek voelen waarin ik verder wil lezen, schrijven en daarmee het delen van de grote en kleine dingen in het leven.

3 thoughts on “Kim”

 1. Hi Kim,

  Wat een fijne ontmoeting vandaag in Zierikzee! En wat leuk om nu via jullie site meer beeld te hebben bij wat je vertelde. Laten we inderdaad eens (verder) nadenken over een mooi idee. Misschien hebben jullie bijvoorbeeld een keer behoefte aan iets als een concept-ruimte mbt “de Postkamer”? Ik roep maar wat hoor, mogelijkheden zat als het blije plannen zijn 🙂 en MiKSTER denkt graag mee.

  Hartelijke groet,
  Mik

  • Ha Mik,

   Super leuk dag je gelijk een bericht achter laat! Ik vond het ook een hele fijne ontmoeting. Wij gaan brainstormen met z’n drietjes en dan kom ik bij je terug om het er verder over te hebben.

   Tot snel!

   Groetjes,
   Kim

 2. mathilde said:

  Wat superleuk, mensen! Toen ik dit las kreeg ik gelijk zin om een mooie brief te maken en versturen. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.