Liefde voor post

Nienke

Hallo! Ik ben Nienke, 40 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend in Hengelo. Post is zo’n belangrijk deel van mijn leven geworden dat ik er bijna non-stop mee bezig ben. Het is meer dan ‘gewoon een hobby.’ Het is natuurlijk niet zo dat ik mijn dagen alleen maar vul met schrijven of het maken van enveloppen en kaartjes. Maar de aandachtige manier van kijken en bezig zijn, die ik van post heb geleerd, is wel een manier van leven geworden. Naast post maken en lange brieven schrijven, hou ik ook erg wandelen, kringloopwinkelen, recyclen, lezen, tuinieren, diepgaande gesprekken en plantaardig eten. Mijn droom is om ooit op een boerderij te wonen met heel veel dieren. En het liefst heel veel van die grote varkens om lekker tegen aan te kruipen.

Ruchama over Nienke

In haar eerste brief schrok Nienke me wat af met haar liefde voor dierenprint, tuinkabouters, goud, glitters en kitsch. Het is duidelijk dat Nienke en ik verschillen als dag en nacht en toch schiet ik met weinig mensen zo goed op als met haar. Door het schrijven van de brieven, ontdekte ik wat voor een fijn mens Nienke is en hoeveel overeenkomsten we bleken te hebben. Het eerlijke en oprechte in Nienkes karakter is wat ik zo in haar waardeer. Met het hart op haar tong maar altijd vriendelijk, tot dat je dieren of haar dierbaren pijn doet. Nienke maakt in haar eentje de wereld een beetje mooier. Dit doet ze door lief te zijn voor anderen, door de zooi van een ander op te ruimen en door het meest attente mens te zijn dat ik ken.
Ook Nienke haar post kan je zo uit duizend enveloppen vissen. Met haar kleuren, printjes en het vele recyclen heeft ze een hele eigen stijl van post maken. Van mijn naam in haar handschrift word ik altijd blij. Nienke kan me laten huilen met haar brieven maar me ook laten stikken van het lachen. Met haar humor en beeldende verhalen lijkt het alsof ze naast me zit en we samen zitten te lachen.

Kim over Nienke

Nienke is kleurrijk, creatief en liefdevol. Vol respect voor alles wat het leven te bieden heeft, gaat ze overal zorgvuldig mee om. Ik ken niemand die zo onbaatzuchtig klaar staat voor anderen als Nienke. Als zij leed tegenkomt, zal ze daar nooit aan voorbij lopen. Of het nu een gewond dier, vervuilde natuur, een dierbare of zomaar een vreemde in nood is. Bij tegenslagen gaat Nienke nooit bij de pakken neer zitten en ik bewonder haar om haar doorzettingsvermogen, moed en eindeloze enthousiasme. Nienke neemt het leven in zich op en geniet heel bewust van de kleinste dingen: van een bloemetje, stoeien met de hond of een nieuwe kringloopvondst tot het maken en ontvangen van creatieve post. Als ik post van Nienke krijg, heb ik altijd meteen zin om weer terug te schrijven door dat gevoel van herkenning. Dan denk ik bij het lezen steeds “Jaaaaa, dat heb ik ook!” en wil dat direct aan haar vertellen. Als ik vast zit in iets, weet Nienke me verder te helpen met haar adviezen, begrip en kijk op het leven. Ik heb het gevoel dat we de wereld soms een beetje door een zelfde bril zien en dat schept een band.

2 thoughts on “Nienke”

 1. Anneloes Keur said:

  Lieve Nienke,

  Wat een verhaal zeg.,..

  Wat een pittige tijd hebben jullie gehad …dat is wel even schrikken.

  Hopelijk gaat het vanaf nu wat beter…..

  Het zijn de kleine dingen die het doen…dat is en blijft in iedere geval waar….

  Veel beterschap, gewenst nog, je bent altijd welkom voor een kopje koffie of thee..

  Vriendelijke groet, Anneloes Keur ( van de moestuin)..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.