Tags

, , , , , ,

Tadaaa! Dit zijn de decemberzegels van 2023. Ze zijn ontworpen door illustrator Linde Faas.

Tadaaa! Dit zijn de decemberzegels van 2023! Je kan ze nu kopen én gebruiken voor brievenbuspost tot en met 50 gram. Ja, echt! Met deze zegels kun je dus nú al je post voor een speciaal tarief versturen!

Linde Faas

Dit jaar zijn de decemberzegels ontworpen door illustrator Linde Faas, die zich liet inspireren door haar woonplaats in Noorwegen. De grootse landschappen en de kleuren van het noorderlicht maken de kerstzegels van 2023 betoverend mooi. Voor Linde is de decembermaand een tijd van samenzijn en genieten van het geluk in kleine dingen. Samen de boom versieren of naar de vallende sterren kijken. Dat zie je ook terug op de decemberzegels: iedere zegel vertelt een klein verhaal binnen een grotere winterse vertelling. 

Tadaaa! Dit zijn de decemberzegels van 2023. Ze zijn ontworpen door illustrator Linde Faas.

Haar sfeervolle ontwerp brengt je naar het hoge noorden. Mens en dier maken daar nieuwe herinneringen en genieten van het geluk dat in kleine dingen zit. Op iedere zegel ontdek je verrassende details. Kijk maar eens goed naast de uil op de tak! 

PostNL

Zo gebruik je de decemberzegels

De decemberzegel van PostNL heeft niet alleen een speciaal tarief. Je kan met die ene, goedkopere zegel ook nog eens meer versturen. Voor een gewone postzegel betaal je nu € 1,01. Daar kan je een kaart of brief tot en met 20 gram mee versturen. De decemberzegel is daarentegen € 0,96 cent én daar kan je een kaart of brief tot en met 50 gram mee versturen. Dat is 30 gram meer! Is dit dan niet hét moment om die postzegel goed te benutten en van je kaart een cadeautje te maken? Je hebt nog de tijd tot en met 6 januari 2024. Tot die datum is dit speciale tarief geldig. Dat geldt overigens voor brievenbuspost met een minimumformaat van 14 x 9 centimeter binnen Nederland. Is je post zwaarder dan 50 gram? Plak dan meerdere decemberzegels of koop speciale bijplakzegels.

Tadaaa! Dit zijn de decemberzegels van 2023. Ze zijn ontworpen door illustrator Linde Faas.

Tip: Met twee decemberzegels stuur je een kaart naar het buitenland. Plak de envelop altijd goed dicht!

Geldigheid decemberzegels

Het speciale tarief is geldig tot en met 6 januari 2024, maar je kan deze mooie zegels het hele jaar blijven gebruiken. Zorg er dan wel voor dat je na deze datum bijplakt tot het geldende tarief. Of bewaar de overgebleven zegels tot de volgende kerstperiode.

Heb je nog oude decemberzegels uit 2010 tot en met 2022? Dan is het handig om te weten dat die nog steeds geldig zijn en dat je ze ook nog kan gebruiken. In de kerstperiode hoef je dus niet bij te plakken. Vanaf 2010 hebben de zegels de opdruk ‘december’, hieraan kun je deze decemberzegels makkelijk herkennen. Heb je decemberzegels met een bedrag in euro’s van vóór 2010? Ook die mag je nog gewoon gebruiken, maar hierbij is het wel nodig om bij te plakken met bijplakzegels tot het tarief van de decemberzegels van 2023.

Wist je dat er postzegelvellen van 2 cent3 cent en 5 cent bestaan voor het bijplakken van kleine bedragen? Daarmee kun je tot op de cent nauwkeurig bijplakken en je poststukken juist gefrankeerd versturen. Je gebruikt deze speciale bijplakzegels om postzegels die niet voldoende waarde hebben aan te vullen tot het geldende tarief.

Unieke kerstbal bij twee velletjes

Bij twee velletjes decemberzegels 2023 krijg je deze unieke kerstbal van Vondels cadeau.

Je kan de nieuwe decemberzegels nu online of via één van de verkooppunten kopen. Een velletje met twintig zegels kost € 19,20. Bij twee velletjes krijg je een unieke kerstbal van Vondels cadeau. Let op: dit geldt alléén voor het kopen van twee velletjes in de winkel. Als je de twee velletjes decemberzegels online bestelt, krijg je géén kerstbal!

Decemberzegels 2023. Deze minikunstwerkjes van Linde Faas plak ik de komende weken graag op al mijn brievenbuspost.

De decemberzegels zijn voor mij ieder jaar een thing to look forward to. En dit jaar nog een beetje meer, want wat zijn ze mooi! Deze mini kunstwerkjes van Linde Faas plak ik de komende weken gráág op al mijn brievenbuspost. Hoewel ik geen kerstliefhebber ben, vind ik de laatste weken van het jaar een mooie tijd om mensen per post te bedanken. En geniet ik van alle extra keren dat de postbode onze brievenbus laat klepperen.

Nu ben ik heel nieuwsgierig. Wat vind jij van de decemberzegels van dit jaar?

Met heel veel liefs,

Nienke