Tags

, , , , , , , ,

In ons allereerste blogje tipte ik de mooie vossenpostzegels en benoemde ik ook het abonnement wat je kan nemen op de zoogdieren postzegels. De prijs van het abonnement houd je tegen om het niet zomaar even uit te proberen. Inmiddels heb ik de vierde van twaalf zendingen binnen en wil jullie daarom graag wat meer vertellen over het abonnement!

Zoogdieren Abonnement Postzegels 1

Ik was op slag verliefd op de eerste postzegel uit deze prachtige reeks – de eekhoorn. Toen hierna de vosjes volgden en ik las over het abonnement wist ik zeker dat ik alle 36(!) zoogdieren wilde hebben en nam een abonnement. Via deze link kan je je heel gemakkelijk inschrijven op het abonnement. Je vult je gegevens in, geeft een machtiging af en voor €16,50 (3 gewone velletjes kosten nu (nog) €16,20) + €2,95 verzendkosten per maand krijg je een jaar lang elke maand drie velletjes met drie verschillende zoogdieren opgestuurd.

Bij elk velletje postzegels komt ook een mooi vel met achtergrond informatie over het dier. Hierdoor verzamel je niet alleen een hele mooie verzameling postzegels maar ook een map met informatiekaarten over de zoogdieren. Je kan de kaarten bewaren maar je kan ze natuurlijk ook gebruiken voor de post, om er enveloppen of kaartjes van maken. Want er staan prachtige platen op!
Zoogdieren Abonnement Postzegels 18Zoogdieren Abonnement Postzegels 19

Het postzegelvel zit in een soort plastic hoesje op de plaat vast. Zelf gebruik ik de postzegels en bewaar van elk velletje 1 postzegel in het plastic hoesje.

Zoogdieren Abonnement Postzegels 9

Zoogdieren Abonnement Postzegels 8

Met het inschrijven kom je in een bepaalde groep die elke maand de postzegels van die keer op gestuurd krijgt. Er zit, voor zover ik heb kunnen ontdekken, geen vaste datum aan. Ik heb me eind maart ingeschreven voor het abonnement en ontving op begin april mijn eerste postzegels. Voor het idee hier even een rijtje met data en de postzegels:

  • 11 april: haas, egel en eekhoorn
  • 30 mei: konijn, das en bunzing
  • 27 juni: vos, bruine rat en mol
  • 20 juli: grijze zeehond, eikelmuis en hamster

Het is dus een verrassing welke postzegels je de volgende maand krijgt! De postzegelbladen worden netjes verpakt in een simpele witte envelop met zo’n kartonnen achterkant om vouwen te voorkomen. Bij de vierde zending krijg je een verzamel-map om de vellen in te bewaren en een gratis Zoogdierenboek (waar je weer andere zoogdieren postzegels bij kan bestellen!) Deze wordt als pakket bezorgd.

Zoogdieren Abonnement Postzegels  2

Zoogdieren Abonnement Postzegels 21

Het leuke aan de map vind ik niet eens het kunnen van de vellen maar de inhoudsopgave! Op internet wordt nergens verteld welke dieren er nou allemaal als postzegel uitgegeven worden en je dus gaat ontvangen. Het blijft dus per keer een verrassing welke postzegels er deze maand komen, maar het weten welke je uiteindelijk zal hebben is toch wel erg leuk!
Zoogdieren Abonnement Postzegels  3

Je zal inmiddels wel doorhebben dat dit abonnement wel erg mooi is! Het leuke aan het abonnement vind ik dat je hele mooie en bijzondere postzegels krijgt die ook nog eens weinig mensen maar hebben. Niet iedereen neemt een abonnement (of heeft er de financiën voor) waardoor je heel vaak leuke reacties krijgt op de mooie postzegels! Er worden maar een paar daadwerkelijk in de verkoop uitgebracht. Zo zijn de eekhoorntjes, vossen en gewone zeehonden wel te koop. In augustus komt ook de Edelhert uit! Deze postzegels zijn sowieso bij de Collect-Club te koop maar soms ook bij postkantoren of PostNL punten in bijvoorbeeld kantoorboekhandels.

Zoogdieren Abonnement Postzegels 4 Zoogdieren Abonnement Postzegels 5
Zoogdieren Abonnement Postzegels 10 Zoogdieren Abonnement Postzegels 12
Zoogdieren Abonnement Postzegels 11 Zoogdieren Abonnement Postzegels 13
Zoogdieren Abonnement Postzegels 14 Zoogdieren Abonnement Postzegels 15

Ik kan je alleen maar aanraden alsnog het abonnement te nemen. Ik weet niet hoelang dit nog mogelijk is omdat PostNL elk jaar een nieuw thema-abonnement heeft. Elke keer als er weer drie nieuwe vellen in de brievenbus liggen word ik er heel erg blij van. De zegels zijn prachtig en eigenlijk bijna zonde om te gebruiken. Maar tegelijkertijd staat het zo mooi om een rijtje van deze postzegels op een envelop te plakken! Ik bewaar ze zelf in sorteerdoosjes van €1,- van de Wibra zodat ik ze mooi kan zien. (ja, ik heb dus nog 4 doosjes klaar liggen voor de rest van de verzameling hihi) Het enige jammere van het abonnement vind ik dat je elke maand weer €2,95 aan verzend en verpakkingskosten betaald. Maar ook dit is natuurlijk begrijpelijk omdat je de normale prijs voor een velletje postzegels betaald voor een mooi vel + postzegels! Oh en dat hele ‘Nederland’ stuk had van mij van de postzegel gemogen. Alleen het dier en heel klein 1 NL in een hoekje had ik mooier gevonden!

Zoogdieren Abonnement Postzegels 20

Heb jij al het abonnement op de Zoogdieren postzegels? Of ga je je nu snel aanmelden?

En als laatste een herinnering! Het is bijna 1 augustus en dat betekent dat we toch echt 60(!) cent per postzegels binnen Nederland gaan betalen! Sinds een aantal jaar staat er alleen nog maar een 1 of 2 op de postzegel vermeld in plaats van het aantal centen. Daarom kunnen we je zeker aanraden om voor 1 augustus nog even een flinke voorraad postzegels in te slaan voor 54 cent per stuk. Deze zijn blijven gewoon te gebruiken maar na 1 augustus betaal je 60 cent voor diezelfde postzegels! Sla dus je slag in de Collect-Club voor mooie zegels (hier kan je ook met acceptgiro betalen mocht je niet voor 1 augustus goed in kunnen slaan) en boven de 25,- word je bestelling gratis verzonden! Of ga gewoon naar de Supermarkt of Postkantoor om een voorraad te kopen. De Europa zegels worden ook 6 cent duurder en worden 96 cent, voor een wereld-postzegel ga je €1,- betalen, dit is vijf cent meer!

Liefs, Ruchama