Tags

, , , , , , , , , ,

Potloodgum stempelen 1

Soms zijn de meest simpele dingen het leukste om te gebruiken. Op Pinterest kwam ik vorig jaar het idee van stempelen met potloodgummen tegen. Je krijgt er confetti-stempels van. Het is zo simpel maar het effect is zo leuk!

Nadat ik me dan eerst af vraag waarom ik daar zelf nooit op ben gekomen kijk ik of ik de materialen in huis heb. Jaren geleden heb ik eens zo’n regenboog-inktpad bij V&D voor een paar euro gekocht, maar omdat deze was ingedroogd had ik hem al weggegooid voor ik dit idee tegen kwam. Vorig jaar vond ik bij Flying Tiger een setje van stempetjes en dit inktkussentje voor €3,-. Bij de Tiger hebben ze ook zo’n setje potloden maar Hema en Action hebben ze ook!

Potloodgum stempelen 2

Meer dan potloden met gum, inkt en hetgeen wat je wil bestempelen heb je niet nodig! Voor het gemak heb ik met watervaste stift de kleuren op het potlood geschreven. Zo kan ik het snelste wisselen tussen verschillende kleuren.

Je drukt de gum in de inkt en je drukt de gum op het papier. Doordat het zo simpel is kan je er eindeloos mee varieeren met kleur en indeling van de ‘confetti’. Afhankelijk van de kwaliteit gum en inkt kan het zijn dat je eerste afdruk niet helemaal dekt. Het handige aan de ronde gummetjes is dat je er gemakkelijk nog een afdruk op kan zetten zonder dat je niet kan zien waar je moet stempelen of scheef stempelt.

Potloodgum stempelen 3

Je kan alles versieren wat je maar wil. Simpel schrijfpapier maak je met wat confetti-stempels zo tot heel gezellig en vrolijk briefpapier! Je kan een leuke rand maken, allemaal groepjes of gewoon lekker stempelen!

Potloodgum stempelen 5

Ook een envelop vrolijk je zo op met wat confetti-stempels. Dit is natuurlijk maar een manier maar je kan hem precies zo maken als je zelf wil of wat bij de rest van je post past. Ik heb er in dit geval een confetti-thema-poststuk van gemaakt maar mocht je andere inhoud hebben dan kan je de envelop ook rustiger houden.

Potloodgum stempelen 6

Als laatste heb ik ook nog een simpel kaartje gemaakt. Een dubbel gevouwen A5 linnen kaartje, met een typemachine stempel en wat confetti-stempels.

Naast het bestempelen van de voorkant kan je een bestaand ansichtkaartje wat opfleuren door bij je tekst en het adres te stempelen.

Potloodgum stempelen 7

Zo zie je maar weer dat je met de meest simpele dingen, de leukste creaties kan maken!

Nog even iets anders! Via de tag #postfabriek op Instagram, mail en Facebook laten lezers hun creaties zien geïnspireerd door onze blogs. Dit vinden we zo leuk! Voor onze 100ste blog, die er bijna aan zit te komen, willen we deze foto’s graag op de Postfabriek laten zien. Heb jij je laten inspireren door één van onze blogs, dan zien we graag je foto op Instagram (met tag), Facebook of onze mailbox (postfabriek@gmail.com) om deze in de 100ste blog te kunnen verwerken, natuurlijk met een vermelding er bij.

Liefs, Ruchama