Tags

, , , , , ,

Post én chocola: die combinatie vind je bij Chocstar. Daar word ik in elk geval erg blij van! Ik maakte kennis met Chocstar toen ik als verrassing een reep thuis bezorgd kreeg om me te feliciteren met mijn verjaardag twee jaar geleden en heb er sindsdien al meerderen verstuurd om anderen te verrassen. Wat een feestje om te ontvangen én om op te eten. Nadat ik liet weten dat ik een blogje over Chocstar ging schrijven, mocht ik voor de Postfabriek een reep samenstellen én proeven om de hele Chocstar beleving met jullie te kunnen delen en oh wat ben ik enthousiast! Kijk je mee?

Chocstar reep in brievenbusdoosje

Wat een fééstje om open te maken, het Chocstar brievenbusdoosje <3

Het idee van Chocstar is dat je je eigen chocoladereep samen kunt stellen. Zo kun je de chocola helemaal aanpassen naar jouw eigen smaak of de smaak van degene die je ermee wil verrassen. Heb je geen inspiratie of heeft je chocola een beetje haast, kun je echter ook kiezen uit de specials van Chocstar en die zijn er voor elk denkbare gelegenheid. Voor de chocola wordt goede kwaliteit belgische chocola gebruikt die ook nog eens fairtrade is, kan niet beter toch?

Chocstar ingepakt

De reep wordt verzonden in een stevige brievenbusdoos (die natuurlijk weer her te gebruiken is voor leuke post!)

Je kunt kiezen uit witte, melk of pure chocola waarbij je bij de laatste nog een extra keuze hebt voor chocola van 70,4% cacao. Vervolgens kun je kiezen hoeveel gram chocola je wil, je hebt de keuze uit een reep van 110 gram (€5,95, toppings erop), een reep van 240 gram (€9,95, toppings erop én erin), een hart van 200 gram (€9,45, toppings erop én erin) of nu ook voor een chocoladeletter van 220 gram (€9,45, toppings erop én erin). Voor de Postfabriek chocolade koos ik een reep melkchocolade van 240 gram.

Chocstar reep verpakt als cadeautje

De reep is ingepakt als een cadeautje. En die glurende Sint, hóe leuk is dat detail? En zie je de naam van de reep?

Uitgepakte reep van Chocstar

En zo ziet de reep eruit als je de verpakking open maakt!

Vervolgens kies je je toppings (maximaal 5) en wát een keuze. Denk aan allerlei soorten nootjes, snoepgoed, decoratie, kruiden etc. Omdat het najaar is koos ik voor de Postfabriek chocola voor herfstige ingrediënten: speculaas, amandelen en kaneel. Uit nieuwsgierigheid hoe dat eruit zou zien en omdat hij immers weer in het land is, koos ik ter decoratie ook nog een marsepeinen Sinterklaas. Met de ingrediënten kun je trouwens alle kanten op om je chocola geschikt te maken voor een speciale gelegenheid, zo kun je kiezen voor hartjes voor bijv. Valentijnsdag, blauwe of roze muisjes (of allebei) voor een zwangerschap of geboorte of een verjaardagskaarsje die de jarige in de chocola kan prikken. Er zijn ook diverse decoratieschildjes mogelijk met teksten als “Bedankt”, “Juf” of “Ik cacao van jou”. Bij elke topping die je kiest, komt er een klein bedrag bovenop het basisbedrag voor de chocoladereep, hoeveel elke topping kost zie je op het keuzescherm. De website is super leuk vorm gegeven, waardoor het extra leuk is om je eigen chocola in elkaar te “knutselen”.

Toppings op de website

Het samenstellen op de website zelf is door de prachtige vormgeving ook al een feestje om te doen

Je kunt de chocola natuurlijk voor jezelf maken en lekker thuis laten bezorgen, maar nog leuker is het om iemand ermee te verrassen. Zo stuurde ik pas nog een vriendin die volop in de studiestress zat en een grappige noodkreet om chocoladepepernoten met melk en wit of gewoon een chocoladereep plaatste op facebook een Chocstar hart van melkchocolade met stukjes witte chocola en pepernootjes. Je kunt een klein kaartje toevoegen aan je verrassingsreep, zodat de ontvanger weet van wie de chocola komt. Ik schreef er een kaartje voor jullie bij.

Meestuurkaartje Chocstar

Op het kaartje kun je een korte tekst kwijt voor de ontvanger.

Alle last minute choco’s en chocolade voor speciale gelegenheden die Chocstar verkoopt zijn ook echt de moeite waard. Ik vind het zelf soms best lastig om een lekkere smaakcombinatie samen te stellen en dan zijn de door Chocstar samengestelde repen een uitkomst. Het ontvangen van de Postfabriek Choco was ook echt een feestje. Eerst het openmaken van het brievenbusdoosje en dan de reep daar zo prachtig ingepakt zien liggen. De reep is verpakt als een cadeautje en het openmaken voelt dan ook echt zo. Eerst de kaartjes bekijken, dan het lintje eraf en dan de gouden verpakking open maken. De reep zit verpakt in een plasticje, maar oooh als je die er af haalt! Het rook meteen helemaal naar heerlijke, herfstige chocola! Nadat de foto’s waren gemaakt, heb ik er meteen mijn tanden in gezet. En weet je, ik ben niet eens zo’n die hard chocoladeliefhebber maar de chocola van Chocstar is zó ontzettend LEKKER! Je proeft gewoon dat het goede chocola is. Zodra mijn man de reep zag liggen, heeft hij een flink stuk opgesmuld want laten liggen kon hij het niet. En sindsdien heeft hij me al een paar keer lief aangekeken “Mag ik nog een stukje Chocstar chocola?” Ik gok dat de reep het einde van de week niet gaat halen, hier thuis!

De reep van Chocstar

Zoals je kunt zien zitten de toppings ook IN de chocola, loopt het water je al in de mond?

Natuurlijk stelde ik Chocstar ook een paar vraagjes, want zoiets leuks maakt nieuwsgierig:

Wat heeft jullie doen besluiten om een webshop op te zetten waarbij de chocola direct als cadeau verstuurd kan worden ipv een reguliere winkel of reguliere webshop?
Een webwinkel heeft vele voordelen, geen huur of personeelskosten. Je bent altijd ‘open’ en bereikbaar voor iedereen, maar voorop staat dat het concept CHOCSTAR zich enorm leent voor een webwinkel. Het samenstellen van een choco is een belevenis en dit kunnen we online goed tot uiting brengen; CHOCSTAR is fun, van het moment dat je op de site terecht komt, tot aan het moment dat de zelf samengestelde chocola thuis wordt ontvangen en daarna. De vormgeving en de site, de verpakking van de chocolade, de persoonlijke noot bij een bestelling. We proberen de wereld een stukje leuker maken en doen daar met veel plezier en enthousiasme hard ons best voor en proberen dit over te brengen in alles wat we doen.

Welke meerwaarde heeft het volgens jullie voor de ontvanger om de chocola in de brievenbus te ontvangen?Het is een enorme verrassing om een choco in de brievenbus te vinden als je thuis komt bijvoorbeeld na een lange dag werken. Je hoeft niet thuis te zijn om de choco in ontvangst te nemen en hierdoor is de verrassing nog groter! Daarnaast zijn de kosten voor verzending laag en heeft het een meerwaarde voor het cadeau-gevoel.

Duidelijk! Chocstar is een belevenis, van het samenstellen tot aan het opeten van de chocola en daar kan ik me alleen maar bij aansluiten. De site staat in elk geval al ruim twee jaar in mijn favorieten en ik weet zeker dat ik in de toekomst nog een heleboel chocola zal versturen per post! Heb jij al trek gekregen van dit blogje? 😉

Liefs,
Kim