Tags

, , , , , , ,

Soms zijn de simpelste ideetjes zo fijn! In de periode na de geboorte van mijn zoontje werd ik vreselijk verwend met het ene na het andere prachtige cadeautje. Zo kreeg ik ook een cadeautje wat wel héél erg leuk was ingepakt! Namelijk in erg mooi cadeaupapier met daaromheen een vlechtwerkje van strookjes. Ik liet dit mooie cadeautje zien aan Nienke en Ruchama en Nienke zag er meteen een briefwikkel in. Dat moest ik natuurlijk uitproberen! En jahoor, het resultaat is oh zo leuk!

Cadeautje ingepakt met vlechtstrookjes

Een wel érg leuk ingepakt cadeautje en dus een inspiratiebron voor leuke post

Vlechtstrookjes als wikkel om een brief

De vlechtstrookjes als wikkel om een brief

Het is ontzéttend simpel om te maken en eigenlijk hoef ik het denk ik niet eens uit te leggen, maar voor de volledigheid doe ik dat toch. Of zoals mijn oudste zoontje wel eens zegt als ik zeg “Nee dat hoeft niet”, “Het gaat tóch gebeuren mama!”

Om te beginnen heb je natuurlijk een geschreven brief nodig! Wel belangrijk dat ie geschreven is en je daarna pas de wikkel maakt, want als de wikkel af is krijg je het papier er dus niet meer uit zonder de wikkel stuk te maken 😉 (En ja! Ik bedacht dit pas nadat de wikkel al klaar was en de brief nog ongeschreven. Ik knutsel graag eerst en schrijf dan pas, in dít geval niet de beste volgorde dus!) Vervolgens heb je vier (of met drie kan het natuurlijk ook!) stroken papier nodig. Ik had nog stroken liggen, wat restpapier van een lokale printshop. Mocht je ook een lokale printshop hebben, kun je best eens vragen of ze papierresten hebben die ze anders misschien wel weggooien!

Vier stroken papier

Men neme een geschreven brief en vier stroken gekleurd papier

Vervolgens wikkel je twee stroken parallel aan elkaar om het langste stuk van de brief. Ik had hele lange stroken die om een A5 velletje heen passen en heb mijn brief dan dus ook maar één keer dubbel gevouwen. Als je minder lange stroken hebt kun je of je brief kleiner vouwen of wat stroken aan elkaar plakken tot één lange strook. Lijm de stroken aan de achterkant aan elkaar vast.

Twee stroken om de brief gevouwen

Vouw twee stroken om je brief en lijm ze vast

Vervolgens vlecht je je overige stroken kruislings door de andere stroken heen. Het geeft trouwens wel een leuk effect als niet al je stroken exact even dik zijn. Maak er ééntje wat smaller of juist ééntje een stukje dikker! Als je ze gevlochten hebt, sla je ze weer om je brief heen en lijm je ze aan de achterkant vast. Ook dat kun je weer gevlochten doen, zodat je briefpakketje er van beide kanten exact hetzelfde uitziet.

Gevlochten stroken papier om een brief

Vlecht twee stroken kruislings door de andere stroken

Achterkant van de brief met gevlochten stroken

Als je echt een pietje precies bent, zou je ervoor kunnen zorgen dat de naadjes van de aan elkaar geplakte stroken precies onder de andere stroken uitkomen. Ik ben het niet, zo’n pietje precies!

Om te voorkomen dat de stroken ten opzichte van elkaar gaan schuiven, zou je er aan de achterkant een klein druppeltje lijm tussen kunnen doen. Zo zorg je ervoor dat alle stroken precies op hun plek blijven zitten.

Drupje pritt tussen de stroken

Met een drupje lijm ertussen hou je de stroken op hun plek

Je briefwikkel is af! Maarrrr nu nog verzenden en het is toch vreselijk zonde op dit mooie pakketje in een enveloppe uit het zicht te stoppen? Veel leuker om het te versturen in een wenskaartzakje! Ik stopte het in een zakje op A5 formaat, hier te koop. Vervolgens kun je aan de buitenkant van het zakje met witte pen het adres op speelse manier opschrijven.

Brief in een wenskaartzakje

Verstuur de brief in een wenskaartzakje en zet het adres er met witte pen op

Postzegel erop en klaar is Kees. Op de post met dit cadeautje!
Liefs,
Kim