Tags

, , , ,

Bezinning in het woordenboek

Afgelopen zomer stuurde ik een klein doosje met bezinningskaartjes naar Kim. Op mijn typemachine typte ik allerlei vragen, die plakte ik op kleine kaartjes en de kaartjes stopte ik in een lucifersdoosje. Kim vertelde aan het begin van de maand dat het doosje nog steeds in haar tas zat. ’En ik weet gewoon dat er een keer een momentje komt, ik alleen of met iemand samen, dat het uit mijn tas zal vallen.’ Omdat december voor mij vooral in het teken van bezinning staat, leek het me leuk om de vragenkaartjes nu ook met jullie te delen. De vragen op de kaartjes kunnen je bijvoorbeeld helpen terug te blikken naar het afgelopen jaar. Maar je kan ze ook, net als Kim, bewaren voor een ander moment.

Vragen

Eén van de bezinningskaartjes

Vragen zijn een leuke manier om aan zelfinzicht te werken of om je band met een ander te verdiepen. Bij dit soort vragen gaat het niet om juiste of onjuiste antwoorden. Je kan ze op je laten inwerken, voor jezelf houden, aan een ander stellen of uitwisselen. En ze kunnen ook een mooie aanleiding zijn voor het schrijven van een brief of een open gesprek. We denken vaak te weten wat er in ons omgaat of hoe een ander denkt. Maar hierdoor kunnen we onszelf belemmeren of anderen tekort doen.

Bezinningskaartjes in een luciferdoosje

Het belangrijkste is niet op te houden met vragen te stellen.

De quote hierboven is van Albert Einstein.

Printable

De negen kaartjes van de printable

Uit de vragen op de bezinningskaartjes die ik voor Kim heb gemaakt, kozen Kim, Ruchama en ik er ieder drie uit. En daar maakte ik een printable van. Die kan je vinden onder het kopje ‘Om te printen‘. Print het uit op stevig papier of gebruik de vragen als inspiratie voor je eigen bezinningskaartjes. Wij blikken morgen aan de hand van de vragen op de kaartjes terug op onze beleving van 2017. Doe je mee?

Lieve groetjes,

Nienke