Tags

, , , , , , , ,

Nadat ik vorig jaar door werk de Vrijmarkt moest overslaan verheugde ik me dit jaar zó om weer over de markt te mogen struinen! Gisteravond stonden de tassen, het contante geld al klaar terwijl ik vroeg mijn bed in kroop en ik vanmorgen natuurlijk veel te vroeg wakker werd. Een half uur voor officieel opening liep ik rond de markt om de vriendin met wie ik samen zou gaan op te vangen. Voor het eerst in ál die jaren markten afstruinen dat ik zou gaan met iemand die dezelfde interesses heeft en dezelfde spullen hoopt te vinden. En wat blijkt, met zijn tweeën zie je veel meer én het is dubbel zo leuk want je kan je blijdschap ter plekke delen! Kijk je mee naar onze buit?

Postschatten van Ruchama

Het eerste wat ik tegen kom terwijl we gezellig kletsend over de markt scheumen zijn twee dinosauriers boekje, als dertigjarige word ik net iets te enthousiast van dino’s dus neem de boekjes schaamteloos mee om dinopost of dinospreads in mijn journal mee te maken 😉

dino

Dinosauriërsboeken

“Kijk, een brievenbakje, echt wat voor jou!” roept Aimée terwijl ze een bakje aanwijst die ik niet eens had gezien. Dat is dus het voordeel van samen zijn want ik val als een blok voor het mooie brievenbakje!

brievenbakje

Prachtig brievenbakje!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de markt heen vind ik verschillende houten kistjes, een zwak wat ik altijd al heb gehad en zal houden. Houten kistjes zijn ideaal om spulletjes in op te bergen! Ik kies voor een soort pennenbakje, een oud sigarendoosje en een tekenkistje.

kistjes

Verschillende kistjes, o.a. voor mijn inkt boontjes

Mijn ogen scannen tussen alle rotzooi en ineens zie ik een grote doos met lettertjes. Hé! Ik heb al meerdere letterspelletjes maar deze ziet er anders uit dan degene die ik heb. “Even gluren hoor” zeg ik terwijl ik in de doos kijk. De lettertjes zijn sierlijk en zwart – die gaan mee!

letters

Letters van een woordspelletje

Elke keer als we wat moois zien duiken Aimée en ik er samen boven op, ook op deze serie boeken. Van de vijf koos ik er twee en zij koos er één uit. Mooie illustraties staan er in. Bij een ander kraampje vind ik een oud gedenkboekje. Bij elke datum staat een gedachten. Mooi, oud boekje wat ik voor mijn journal ga gebruiken!

boeken

Mooie boeken om te verknippen!

Aimée vraagt halverwege of ik het postzegelkraampje wat er elk jaar al heb gezien en zeg dat ik hem niet op het vastee plekje had gezien. Ik ben dan ook een beetje bang dat ie er dit jaar niet zou zijn. Tot ik ineens allemaal postzegelboeken zie liggen en de dame van het kraampje herken. We kopen allebei een stapel prachtige postzegels en lachen hoe fijn het is dat we een andere smaak qua postzegels hebben!

postzegels

Verschillende postzegels

Postschatten van Aimée

Letterlijk het tweede kraampje vindt Aimée al een prachtig boek wat ze voor €3,- in plaats van de gevraagde €5,- mee krijgt! Verder vindt ze nog meer boeken, postzegels, een kwartetspel, een pennenset en leuke doosjes.

boeken

Boeken van de vrijmarkt

postzegelboek

Postzegelboek

postzegels

Nog meer postzegels en kistjes

boeken

Boeken en een kwartetspel

boeken

Postschatten

Postschatten van Nathaly

Terwijl Aimée en ik dolblij zijn met onze eigen buit worden we toch een beetje jaloers als Nathaly haar buit in de appgroep deelt. Wauw, zoveel moois!! Het brievenboek en het lessenaartje zijn mijn favoriet!

postspulletjes

Verschillende mooie postspulletjes

lessenaartj

Een prachtig lessenaartje voor maar €3,50!

breukenbakje

Een ouderwets breukenbakje

kastje

Nog zo’n prachtig kastje

post

Geweldig voor in een journal of voor de post!

stempels

Stempels en pennenset

Postschatten van Sascha

Ook Sascha vond na lang struinen tóch nog wat mooie postspulletjes!!

sascha

de buit van Sascha

Postschatten van Natalie

Wat is het toch leuk als je mooie stempels voor een prikkie vindt, Natalie had dat geluk!

stempels

Leuke stempels van de vrijmarkt

postschatten van Annemieke

Ook Annemieke vond wat mooie postschatten, zoals een vulpen, stempels en een mooi boek!

Postschatten

Mooie postschatten van Annemieke

 

 

Postschatten van José

Vanmiddag mailde José ons gelijk een mailtje met haar stapel Happinez en Flow Magazines!

Flows

Flows

Postschatten van Nienke

Als hekkensluiter vandaag de postschatten van (onze eigen) Nienke want ook vond zij weer een mooie verzameling aan postzegels en poezieplaatjes!

cijferzegels

de prachtige cijferzegels

postzegels!

Postzegels!

poezieplaatjes

Een Flow en poezieplaatjes

 

Hebben jullie ook een mooie uit op de vrijmarkt gevonden? Heb je de vrijmarkt gemist, kijk dan eens op meukisleuk.nl daar zie je wanneer de eerstvolgende rommelmarkt in jouw omgeving is!

Liefs, Ruchama