Tags

, , , , ,

Regelmatig lees je in de media berichten terug dat we met z’n allen steeds minder post versturen. Zo is het ook niet meer zo normaal om voor bijzondere gelegenheden een kaartje te sturen. Nee, smsjes, krabbels, berichten op je prikbord en e-mailtjes krijg je wel als je jarig bent of bij een levensveranderende gebeurtenis. Ik voel me dan ook een echte bofkont dat er geen speciale, blije of verdrietige gelegenheid voorbij gaat waarbij ik geen wenskaartje in de bus krijg.

Deze week kreeg ik goed nieuws: ik heb een baan! Ik deelde mijn blijdschap al eerder met een aantal mensen die dichtbij me staan, waaronder Nienke en Ruchama. En hoe fijn is het dan om één dag later (wat zijn ze snel!) van allebei een kaartje op de mat te krijgen. Zo voelt zoiets belangrijks toch éxtra mooi en speciaal?

Kaartjes gekregen van Nienke en Ruchama

Rechts het kaartje van Nienke, links de kaart van Ruchama met een bosje zelf te planten bloemetjes

De tekst op de kaartjes van Ruchama en Nienke

Ja, het krijgen van een wenskaartje bij een grote gebeurtenis geeft écht het gevoel dat een ander met je mee leeft. Op mijn verjaardag vind ik het ook leuk, maar ik waardeer het vooral bij gebeurtenissen die iets te betekenen hebben. De kaartjes om te feliciteren met het behalen van mijn rijbewijs hingen weken aan de schoorsteenmantel. Op die manier stond ik er elke dag even bij stil, terwijl ik er anders al snel weer aan voorbij gegaan zou zijn.

Kaartjes die ik kreeg voor het halen van mijn rijbewijs

Maar ook wanneer er iets verdrietigs gebeurd is of wanneer ik een periode even minder lekker in mijn vel zit, voelt het krijgen van een wenskaartje écht als een hart onder de riem. Het geeft me het gevoel dat een ander aan me denkt, zonder dat ik daar ook echt iets mee hoef te doen. En juist die vrijblijvendheid en het even puur mogen ontvangen, biedt dan zoveel troost.

Voor mij is dat dan ook de grote charme van het wenskaartje. Iemand is even vlakbij je en geeft je het gevoel speciaal te zijn, waarbij je niets anders hoeft te doen dan dat gebaar te ontvangen. En het versturen van zo’n wenskaartje is zo een kleine moeite! Zorg dat je altijd een stapeltje hebt liggen voor iedere gelegenheid en als iets zich voordoet, schrijf je je gedachte op het kaartje en doet hem op bus. Blijf vooral wenskaartjes sturen!

Wil je wel eens iets anders versturen dan de standaard kaart? Kijk dan bijvoorbeeld eens bij Juffie zonder zorgen, Postpapierenzo of Een Nieuw Avontuur. Ook heeft de Albert Heijn vaak verrassend leuke wenskaarten (zoals de kaart die ik kreeg van Ruchama!) en ook bij de HEMA vind je voor elke gelegenheid een leuke kaart!