Tags

, , , , , , ,

Ik gebruik graag kleur in mijn post maar kan ook erg genieten van post in mooie bruin of natuurtinten. Wat ik in al die jaren nog maar 1 keer eerder had gemaakt, was zwart/wit post en daar had ik oranje in verwerkt. Een aantal weken terug ben ik de uitdaging aan gegaan om echte zwart/wit-post te maken. Hier werd ik zo enthousiast van dat ik onmiddellijk verliefd werd op de mooie zwart/wit platen in 1 van de laatste Flow Specials. In mijn plaatjeslade vond ik nog meer verzamelde zwart/wit platen en heb er een aantal uitgekozen om te gebruiken voor deze post. DSC_0675 DSC_0677

Uiteindelijk kwam ik op zwart/wit platen met vrouwen er op. Ze komen allemaal uit Flow magazines of specials. Ik ben begonnen met de envelop te maken. Op de plaat die ik wil gebruiken staat een groot tekstvlak wat ik weg ga werken door daar het adres op te zetten. Omdat de doily (Bij Action koop je de simpele, maar Pipoos en Vlindersinjebuik.eu hebben mooie vormen!) wat doorschijnt plak ik er een zwarte cirkel achter. Het adres typ ik met de typmachine op de doily en plak deze met wat lijm op de cirkel. Dit hoeft niet stevig want ik vind een doily op de envelop zo kwetsbaar dat ik er een laag plakplastic over heen doe. Aanstaande zaterdag laat Nienke stap voor stap zien hoe je hier netjes en handig enveloppen mee kan maken! Omdat ik de envelop nog wat saai vind en om de tekst links onderin te verdoezelen, versier ik hem met wat z/w tape.

DSC_0682 DSC_0685 DSC_0686

DSC_06933

De envelop is klaar, nu ga ik aan de slag met de rest van de platen om daar grote kaarten van te maken! Ik knip de kaarten op maat zodat de tekstvlakken wegvallen. Ik let er bij het knippen altijd op of ze in de envelop passen. Het is me regelmatig gebeurt dat ik net klaar was met een kaart en hij net niet paste. Het is zonde om hem dan om te moeten vouwen. Daarna plak ik er een simpel wit velletje achter, bij de 1 met overlappend randje en de ander zonder.

DSC_0697 DSC_0701

Dan komt hetgeen waar ik ontzettend van kan genieten – de zoektocht naar mooi passend materiaal. Ik gebruik nog meer doilies, stempels, wrijfstickers van Action en kantstickers van Xenos. Op de markt kocht ik jaren geleden ik 3 of 5 kant voor nog geen 2 euro en deze plak ik vast met dubbelzijdig tape. Zo hoef je niet te knoeien met lijm en blijft het toch goed zitten. De randjes sla ik wel even om en plak ze vast aan de achterkant zodat ze niet kunnen rafelen.

DSC_0703 DSC_0704

DSC_0706 DSC_0708 DSC_0709

Ik plak op elke plaat wat, probeer zoveel mogelijk af te wisselen in materialen en gebruik een keer geen tape. Al zou je dat hiervoor ook heel goed kunnen gebruiken om leuk te versieren! En dit is dan het eindresultaat:
DSC_07166

Om het helemaal af te maken bind ik de kaarten samen met een zwart/wit touwtje en een mooie doily als vervanging voor een label.

DSC_0723 DSC_0725

Ik vond het erg leuk om eens iets totaal anders te maken dan ik gewend ben. Normaal zou ik er wat kleur aan toevoegen maar het hele zwart/witte geheel heeft toch wel iets moois! De volgende uitdaging op het lijstje is bruine post – alleen maar bruin papier en materiaal gebruiken. Wat zijn voor jou de uitdagingen op postgebied? Heb je wel eens ‘saaie’ zwart/wit post gemaakt?

Liefs, Ruchama