Tags

, , , , , , , ,

Als je lange tijd met elkaar schrijft, heb je na een tijdje wel alle soorten cadeautjes en kleinigheidjes verstuurd naar elkaar. Wat over blijft is de brief die door de inhoud altijd de moeite waard is. Ik vind het echter wel leuk om te blijven zoeken naar nieuwe en originele manieren om de brief vorm te geven. Vandaag deel ik één van mijn manieren met jullie: de cadeaubriefjes!

Om te beginnen heb ik eerst al het materiaal verzameld wat ik dacht te gaan gebruiken. Voor de post heb ik paars als basiskleur gekozen, waarna ik in mijn knutselspullen ben gedoken en alle materialen heb uitgezocht.

Verzameld knutselmateriaal

Het materiaal wat ik heb verzameld bestond uit paars A5 briefpapier, groen touw, gekleurde papiertjes met patroon erop (Kruidvat en Robin Magazine), lila karton, een rolletje masking tape, pritt, schaar en liniaal. Wel gebruikt maar niet op de foto: perforator en een pen.

Vervolgens heb ik met behulp van de liniaal het paarse briefpapier tot vierkantjes geknipt. Dit heb ik in vieren opgevouwen.

Resized Opvouwbriefjes2

Het briefpapier heb ik aan de binnenkant versierd met een strookje masking tape. Het opgevouwen briefpapier heb ik met één zijde op de achterkant van het patroonpapier geplakt, waarna ik langs de randjes heb geknipt. Zo weet ik zeker dat het patroonpapier precies past op het briefpapier. Let hierbij op hoe je je briefje open gevouwen wilt hebben en dat je telkens op dezelfde zijde van elk briefpapiertje het patroonpapier plakt!

Resized Opvouwbriefjes3

Uit een restje van het briefpapier heb ik vijf ronde labels geknipt. Ik heb de binnenkant van een rolletje masking tape gebruikt om de rondjes af te tekenen en ze vervolgens uitgeknipt. Met een perforator heb ik in elk label een gaatje gemaakt.

Resized Opvouwbriefjes4

Hierna was het tijd om de briefjes “in te pakken” (nadat je je brief erop hebt geschreven, natuurlijk!). Ik heb met een stukje touw uitgeprobeerd hoeveel ik nodig had en dit afgeknipt. Vervolgens heb ik aan de hand van het eerste touwtje nog vier touwtjes op hetzelfde formaat geknipt. Hierna heb ik om elk briefje een touwtje gebonden en er een label aan gehangen. Als je eerst een knoopje maakt onder het andere touwtje door (zie foto), dan het label aan het touwtje hangt en dan het tweede knoopje maakt, blijft je touwtje altijd netjes op zijn plaats. Tip: de labels zijn om te nummeren, zodat de ontvanger weet in welke volgorde hij of zij de briefjes moet lezen. Nummer het label zodra je een briefje hebt ingepakt, zodat je zelf de volgorde niet door elkaar gooit!

Resized Opvouwbriefjes5

Als laatste heb ik een enveloppe gemaakt. Hoe ik dat vaak doe, laat ik een ander keertje zien! Van het lila papier heb ik nog een adreslabel voor op de enveloppe geknipt.

Opvouwbriefjes6

Op deze manier kun je een brief verpakken als een soort kleine cadeautjes, een vrolijk gezicht voor de ontvanger van jouw post! Je kunt uiteraard ook plaatjes uit tijdschriften of andere dingen gebruiken als voorkant van jouw cadeaubriefjes. Eigenlijk kun je er op allerlei manieren mee variëren. Het is alleen een manier die niet zo geschikt is voor héle lange brieven, want de cadeaubriefjes worden samen best een dik pakketje in de enveloppe. Controleer terwijl je bezig bent dus wel of het allemaal in de enveloppe past! In mijn ervaring passen vijf opvouwbriefjes nog net goed in een enveloppe (van normaal formaat).

Hebben jullie nog originele manieren om je brief vorm te geven?

Liefs,
Kim