Tags

, , , , , , , , , , , ,

postpapier6

Er zijn een heleboel leuke setjes postpapier te koop, zoals hier. Maar met mijn kletsdrang heb ik heel veel velletjes nodig en maak het daarom liever zelf. Je kan je papier versieren met o.a. decotape, stickers, (poezie-)plaatjes, tekeningetjes, stempels, enzovoorts. Maar met een kopieerapparaat kan het ook!

Meestal maak ik themapost. Ik zoek plaatjes, kaartjes, papier en ander materiaal dat bij elkaar past. Hierdoor vormt het een mooi geheel. Als je zelf briefpapier maakt kan het perfect bij je thema aansluiten. En door hiervoor een kopieerapparaat te gebruiken kan je meerdere velletjes van één plaatje maken. Zoals ik bij deze “Alice-in-Wonderland-post” heb gedaan.

postpapier7

Van familieleden heb ik oude postzegelboeken gekregen. Ik wil deze verzameling graag compleet houden en zou deze postzegels nooit opplakken. Maar met behulp van een scanner of kopieerapparaat kan ik ze toch gebruiken. Wij hebben een printer, scanner en kopieerapparaat in één. Heb je deze zelf niet tot je beschikking? Dan kan je ook naar de bibliotheek of kopieerwinkel gaan.

postpapier4

Zoek materiaal dat bij je post past en maak een mooie compositie op de plaat van je scanner of kopieerapparaat. Hou er rekening mee dat je je brief er ook nog op wil schrijven. Ik probeer het daarom zoveel mogelijk langs de rand te leggen. Als je tevreden bent hoef je alleen nog de klep dicht te doen en te printen. Tadaaa! klaar is je briefpapier!

postpapier3

Bij een postthema gebruik ik o.a. postzegels. Maar er is zoveel mogelijk! Denk bijvoorbeeld aan veertjes, confetti, droogbloemen en knopen. En varieer niet alleen in materiaal op de scanner, maar gebruik ook verschillende soorten papier.

postpapier1

Bij “om te printen” kan je ook postpapier vinden. Deze hoef je alleen nog maar uit te printen en je kan meteen beginnen aan je brief!

Veel schrijfplezier!

Liefs, Nienke.