Tags

, , , , , , ,

Mijn vriend is een echte klusser en gaat dan ook regelmatig naar de bouwmarkt om klusspullen te halen. Zelf ben ik niet zo handig en tóch ga ik altijd graag mee. Je zou het misschien niet verwachten, maar de bouwmarkt is ook een uitstekende plek om wat leuk nieuw knutselmateriaal te halen. Denk aan behangstaaltjes en verfstaaltjes, daar is van alles mee te doen! Na mijn laatste bouwmarktbezoekje was ik zo geïnspireerd dat ik direct post knutselde van mijn nieuwe spulletjes.

Bouwmarkt3

In de meeste bouwmarkten kun je bij het behang gratis behangstaaltjes vinden. Die zijn willekeurig gesneden, dus het is de moeite om het stapeltje even door te zoeken naar de mooiste uitsnede. Sinds een tijdje heeft de verfafdeling ook hele mooie verfstaalkaarten, zowel in klein formaat met de grappige naam van de kleur voorop, als een groter, effen gekleurd formaat. Ook zijn er op de verfafdeling vaak boekjes te vinden van de verschillende verf merken met allerlei kleurinspiratie. Hierin staan leuke, kleurige platen en afbeeldingen. Na mijn laatste bezoek had ik drie verfstaaltjes, wat verfinspiratiekaarten en een boekje mee genomen.

Bouwmarkt10

Verfstaalkaartjes

Bouwmarkt1

De buit na het laatste bezoek

Van de verfstaaltjes maakte ik een slingertje (hoe ik dat precies deed, laat ik een ander keertje zien).

Bouwmarkt2

Het slingertje verpakte ik in een envelopje wat ik met behulp van een mal maakte van een bladzijde in het boekje.

Bouwmarkt5

Op de voorkant van het envelopje stonden wat vrouwenhoofden en dat vond ik zelf niet leuk, dus heb ik daar nog een zinnetje tekst uit het boekje overheen geplakt.

Bouwmarkt7

Bij om te printen vind je ook een mal terug voor een klein envelopje. Print het uit, knip langs het lijntje uit en trek het om op bijv. een soepele placemat of stevig karton. Knip dit uit en zo heb je je eigen mal die je goed kunt bewaren en telkens opnieuw kunt gebruiken.

De inspiratiekaarten plakte ik op gekleurd papier. Om de afbeelding liet ik een gekleurd randje over, zodat de kleurtjes ook van de voorkant terug waren te zien. Uit het boekje knipte ik nog vier afbeeldingen welke ik ook op gekleurd papier plakte. Van de binnenkant van de uitklapkaft van het boekje maakte ik de enveloppe (hoe je een stevige enveloppe kunt maken lees je terug in dit blogje van Ruchama en dit blogje van Nienke). Uiteindelijk heb ik het envelopje met de slinger ook gebruikt als label en met een touwtje om de kaartjes gebonden.

Bouwmarkt4

Voordat iedereen nu naar de bouwmarkt rent en alles plundert nog even dit: het is natuurlijk prima als je iets mee neemt om mee te knutselen, maar hou het wel netjes. Neem geen stapels staaltjes of boekjes mee! Neem als je in de bouwmarkt bent iets mee wat je op dat moment het mooist vindt en maak dat eerst op, voordat je weer opnieuw iets mee neemt. Lees en blader het inspiratieboekje ook eens door voor je het verknipt, want er staan ook écht leuke ideetjes in voor je huis of interieur. Kortom: ga zorgvuldig en zuinig om met dit materiaal en neem alleen dat mee, wat je ook daadwerkelijk gaat gebruiken.

Dat gezegd hebbende: veel knutselplezier!

Oja, mocht je geïnspireerd op dit blogje iets maken met bouwmarktmaterialen en dit laten zien op Instagram, zouden we het leuk vinden als je ons tagt met #postfabriek zodat wij het terug kunnen zien! Of plaats een foto op onze facebookpagina!

Liefs,
Kim