Tags

, , , , , , , , , , , ,

papiertoko1

Voor de mensen die in de buurt van Enschede wonen heb ik een leuke tip! Heb je (gekleurd) papier nodig? Ga dan eens kijken bij “De Papiertoko”!

papiertoko

De winkel ligt buiten het centrum van Enschede, in het havengebied, op een industrieterrein. Aan de voorkant is niet te zien hoe groot deze hal vol papier, enveloppen, kaarten en stickers is. Maar eenmaal binnen zie je stellingkasten vol allerlei soorten, kleuren en maten papier.

papierfabriek2

papierfabriek4

papierfabriek5

papierfabriek6

papierfabriek7

papierfabriek8

Je papier wordt gewogen en je betaald het per kilo. Ook is het mogelijk om je papier naar keuze op speciaal formaat te laten snijden.

papierfabriek3

Bij de ingang staat een grote kast vol kaarten. Het is een beetje onhandig zoeken, maar je moeite meer dan waard. Alle kaarten zijn maar 20 cent per stuk!

Op de website van “De Papiertoko” kan je meer informatie vinden. Ook het adres en de openingstijden.

Vlinders in je buik

vijb

En om iedereen die niet in de buurt van Enschede woont niet te teleurstellen wil ik graag nog een tip geven. Ik bestelde vorige week een paar spulletjes bij “vlinders in je buik” en daar werd ik zo blij van! Dit is een webwinkel vol spulletjes die je kunt gebruiken om je cadeautjes heel feestelijk in te pakken, maar ook om post mee te maken! Cadeaupapier, stickers, kaarten, briefpapier, masking tape, labels, enzovoorts!

vijbstickers

Ik kocht o.a. deze stickertjes om mijn post mee te versieren.

vijbzakjes

En zakjes om kleine ‘meestuurcadeautjes’ in te verpakken!

vijbbestellling

Het ontvangen van mijn eigen bestelling voelde ook echt als het krijgen van een cadeautje. De cadeauzakjes, kaartjes en stickers die ik had besteld waren liefdevol ingepakt in een prachtig papiertje. De eigenaresse schrijft zelf: “Ik wil graag dingen verkopen waar ik en hopelijk ook anderen op slag ‘verliefd’ op zullen worden. Vandaar de naam ‘vlinders in je buik’.”. En dat beschrijft precies mijn gevoel  bij het ontvangen van mijn bestelling!

vijbgoodie

Ze stuurde ook haar visitekaartje mee in een zakje met wat extra stickers en een gelukspoppetje. Echt een feestje!

Ecoplaza

ecoplaza

Als ik op zoek ben naar een kaartje ga ik vaak op kijken in de winkels waar de kaartmolens vanaf buiten te zien zijn of waar ik eerder al eens mooie exemplaren vond. Maar soms kom ik ze toevallig tegen, zoals afgelopen zaterdag. Ik ging naar “ecoplaza” om thee te kopen en vlak bij de ingang stond nu een kaartmolen. Daar vond ik deze kaarten. Vooral de teksten erop zijn zo mooi! Ik was blij verrast!

Waar haal jij je postmateriaal graag?  Leuke tips zijn altijd welkom!

Liefs, Nienke.