Tags

, , , , , , ,

’s Morgens word je wakker en lijkt het even een dag als alle andere. Ineens schiet er een stootje elektriciteit door je lichaampje, want vandaag is speciaal! Vol verwachting sta je op, loop je de trap af en open je de deur naar de woonkamer. Wat je ziet is een kamer vol kleur! Want, vandaag ben je jarig en hebben je ouders de kamer versierd met slingers! Je voelt je speciaal, blij en feestelijk. En dat is het mooie van het huis versieren voor iemand anders die jarig is, het speciale gevoel wat je iemand ermee kunt geven. Dus waarom niet af en toe en zomaar dat gevoel geven aan iemand?

Daarom laat ik vandaag twee manieren zien om een mini slingertje te maken om als cadeautje mee te sturen met je post.

Versierjepenvriendin9

Mijn favoriete slingertje om te maken is het ouderwetse vlaggenslingertje. Dit keer had ik post gemaakt met atlas/kaarten/reis thema en dus heb ik een slingertje gemaakt in bijpassende stijl. Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van een oude kaart van Frankrijk, een liniaal, een schaartje, een stevig papiertje, een pen, prittstift en een touwtje.

Versierjepenvriendin5

Allereerst heb ik een malletje gemaakt voor het vlaggetje. Op een stevig papiertje heb ik een vlaggetje uitgemeten van 3 cm breed en 4 cm lang. Door op de 4 cm een extra streep te trekken en dit in het midden can de 3 cm ook te doen, kun je de schuine lijnen van de driehoek precies naar het kruispunt trekken. Zo is je vlaggetje mooi gelijk.

Versierjepenvriendin6

Vlaggetjes maken is een perfectie manier om papierrestjes op te maken die je anders misschien weg zou gooien. Zo nam ik nu een reepje van de kaart waar ik niet veel meer mee kon. Deze vouwde ik dubbel met de kaart aan de binnenkant en trok een scherpe lijn. Met het malletje trok ik de vlaggetjes over, waarbij de bovenkant van het vlaggetje precies tegen de vouw zit. Als je dan langs de getekende lijntjes knipt, heb je dus een ruitje. Zo is je slingertje straks van twee kanten mooi! Zelf vind het het mooist als het slingertje uit een oneven aantal vlaggetjes bestaat, dit keer koos ik voor zeven.

Versierjepenvriendin7

Vervolgens is het alleen nog een kwestie van de ruitjes om het touwtje lijmen! Als je Pritt gebruikt, kun je nog makkelijk een beetje schuiven met het touwtje zodat er tussen alle vlaggetjes evenveel ruimte zit. De uiteinden van de touwtjes heb ik zo geknoopt dat je twee lusjes hebt om het slingertje makkelijk op te kunnen hangen.

En uiteindelijk was dit het eindresultaat! (Het is heel lastig om een goede/mooie foto te maken van zo’n klein slingertje, ontdekte ik)
Versierjepenvriendin8

Je kunt natuurlijk allerlei papiersoorten gebruiken voor de vlaggetjes, van effen tot patroontjes of gewoon voor elk vlaggetje een ánder papiertje!

Laatst liet ik zien dat je ook post kunt maken met materialen van de bouwmarkt, waarbij ik ook een slingertje had gemaakt. Dit slingertje bestond uit rondjes, maar heeft verder hetzelfde principe. Ik gebruikte drie verfstaaltjes, een perforator, een pen, een bellenblaas, een schaartje en een touwtje.

Versierjepenvriendin1

De bellenblaas diende als mijn mal, daarmee tekende ik op elk verfstaaltje zes rondjes. De rondjes knipte ik uit en plakte ik op elkaar. Zo had ik van elk staaltje drie rondjes, in totaal dus negen.

Versierjepenvriendin2

Hierna heb ik in alle rondjes een gaatje gemaakt met de perforator en er een touwtje door gehaald. Door het touwtje er dubbel doorheen te halen zorg je dat de rondjes op hun plek blijven.

Versierjepenvriendin3

En klaar is je slingertje!

Versierjepenvriendin4

Slingertjes zijn leuk om gewone post mee op te leuken, maar natuurlijk ook om bij een verjaardagskaartje te stoppen of gewoon om je eigen huis op te leuken. Je kunt er ook een kaartje mee maken of op andere manieren slingertjes maken. Ben je handig met haken? Haak een slingertje! Het is een cadeautje wat bijna iedereen wel leuk vindt om te krijgen. Veel versierplezier!

Oja, zaterdag laat Ruchama ook nog een héél bijzonder slingertje zien om zelf te maken.

Liefs,
Kim

PS Mocht je naar aanleiding van deze blog een slingertje maken? Tag ons dan met #postfabriek op Instagram of laat een foto zien op onze facebook.