Tags

, , , , , , , , , , , ,

Magneettape

Voor €3,- koop je bij de HEMA magneettape met houdertje. De tape is 1,9 cm breed en 5 m lang. Je kunt er van alles mee doen, waaronder leuke brievenbuscadeautjes maken om mee te sturen met je brief. Vandaag geef ik een aantal ideetjes! Kijk je mee?


Als degene met wie je schrijft van boeken lezen houdt is een zelfgemaakte boekenlegger altijd een erg leuk cadeautje. Dankzij de magneettape maak je een dubbele boekenlegger waarvan de uiteinden aan elkaar blijven plakken.

Neem als basis een stevig karton en snijdt of knip hier een reep van ongeveer 5 cm van (of wat je zelf mooi vindt).
Boekenleggeruitsnijden

Vouw de reep precies dubbel en versier de buitenkant zoals jij dat leuk vindt. In dit geval heb ik gekozen voor een patroontjespapiertje en het verder simpel gehouden, omdat ik de boekenlegger zo al erg vrolijk vond en hem niet te dik wilde maken. Neem vervolgens een reepje magneettape en plak dit aan één uiteinde. Neem daarna nog een reepje en leg de magnetische kant op het stukje tape wat je al hebt opgeplakt. Dit zodat de plus en min velden in de magneettape elkaar goed raken. Leg het andere uiteinde eroverheen zodat het tweede reepje tape daar aan vast plakt. Knip het uitstekende randje weg. (Je ene reepje tape zal dus breder zijn dan je andere reepje tape, want als je de tape precies tegen elkaar legt werkt het magneetveld niet).
Boekenleggertapen

Je boekenlegger is nu klaar voor gebruik! (Ook leuk als je een boek cadeau doet: maak een bijpassende boekenlegger! Of natuurlijk voor een boek wat je zelf aan het lezen bent.)
Boekenleggerinboek

Een andere mogelijkheid is om leuke stickers om te toveren in magneetjes! Zoals deze sluitstickers uit de FLOW. Omdat de sticker groter is dan de magneettape, heb ik twee reepjes tape naast elkaar geplakt. Werkt prima!
Sluitstickers

Nog een leuke is om grappige, kleine plaatjes uit een tijdschrift te knippen en om te toveren tot magneetjes. Hier heb ik slippers uitgeknipt die precies op een reepje tape pasten. Zo kun je magneetjes maken die passen bij het thema van de post die je stuurt. Let op: de tape plakt niet héél goed. Kies dus geen plaatjes met veel hoekjes en bochtjes. De tape gaat een beetje schuiven als je dan knipt, waardoor het lastig is het netjes te krijgen.
Slippertjes

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden. Knip een mooie quote uit die past bij je post en maak er een magneetje van. Of wat dacht je van een leuke magnetische pasfoto? Of schrijf een persoonlijke tekst op gekleurd papier en maak hier een magneetje van! Maak van een memoblokje een magnetisch memoblokje. Of neem oude puzzelstukjes of kartonnen domino-steentjes en maak daar magneetjes van. Je kunt er eigenlijk van alles mee!
Allemagneetjes

Tot slot kun je je eigen koelkast natuurlijk ook opleuken met alle mooie kaartjes en post die je ontvangt, door de magneettape op de kaartjes te plakken. De tape is makkelijk te verwijderen, dus je verpest je kaartjes er niet mee.
KaartRuchmagn
Koelkastkaart

Laatste tip is dat de tape niet altijd even goed plakt. Soms is het magnetische sterker dan het plaksel, waardoor je magneettape bijv. achterblijft op de koelkast als je iets er weer af haalt. Wil je dat de tape echt stevig vast zit, kun je er evt. wat dubbelzijdige plakband of een zeer sterke lijm tussen doen.

Edit: ik vergat het erbij te zetten, maar zoals sommigen al aangeven in reacties: de magneetjes die je kunt maken met de magneettape zijn niet zo sterk. Je kunt ze dus niet gebruiken om dingen mee op te hangen, maar wel om je koelkast op te vrolijken (of die van een ander)!

Ik ben wel benieuwd: hebben jullie nog leuke ideetjes met magneettape? Of heb je er zelf al leuke dingen mee gemaakt?

Liefs,
Kim