Tags

, , , , , , ,

mixtape

Voor een vriendin zet je vaak een muziekje op tijdens een kopje thee of een wijntje. “Ken je dit nummer al?” Zo deel je niet alleen verhalen en gezellige momenten, maar ook mooie muziek! Maar dat kan natuurlijk ook met een penvriendin!

Ik schrijf graag lange brieven. Daarin beschrijf ik o.a. de omgeving of welke muziek ik aan het luisteren ben. De ontvanger kan dit natuurlijk zelf opzoeken, maar nóg leuker is om zelf een CD samen te stellen en deze mee te sturen! Zo kan je ook met je penvriendin je favoriete muziek uitwisselen.

mixtapepost

Vroeger maakte ik al graag mixtapes. Sommige bandjes heb ik zo vaak geluisterd dat je automatisch het volgende liedje verwacht zodra je één van de nummers hoort. Je kan natuurlijk een kopietje maken van een mooie CD, maar het wordt veel persoonlijker als je er speciaal één samenstelt! Maak er één met allerlei liedjes waar mooie herinneringen bij horen. Dan kan je meteen over de bijbehorende verhalen schrijven. Maar je kan de muziek ook aanpassen aan een thema of gelegenheid. Prachtige liedjes over zee en water bij je strandthemapost bijvoorbeeld.  Maar denk ook aan dramatische liefdesliedjes bij liefdesverdriet, vrolijke meezingers voor lange autoritten om een fijne vakantie toe te wensen of rustgevende melodieën bij stressvolle periodes.

mixtapehoesje

Zorg voor een goede verpakking! Je kan twee stevige kartonnetjes aan elkaar plakken en deze als hoesje gebruiken. Maar je kan de plastic CD of DVD-hoesjes ook hergebruiken! Op de foto hierboven zie je dat ik een prachtig papiertje uit “Flow Magazine” heb gebruikt om het hoesje te versieren. Het papiertje is aan beide kanten bedrukt en staat heel vrolijk in deze doorzichtige doosjes.  Door de originele papiertjes uit het hoesje als malletje te gebruiken kan je je papier makkelijk op maat knippen. Ook kan je een boekje op dit formaat vouwen en songteksten meesturen of je brief in te schrijven!

mixtapeenvelop

Een luchtkussenenvelop zorgt voor extra bescherming. Ze zijn vreselijk saai, maar een stukje cadeaupapier en maskingtape doet wonderen! Zo kan je de envelop ook weer passend binnen je thema maken.

Heb jij ook al eens een CD meegestuurd? Hoe verpak jij ze?

Lieve groetjes, Nienke.