Tags

, , , , ,

Little Box of Post van Saartje - IdeasFromTheForest III

Luciferdoosjes zijn van die dingen waar je niet aan denkt om te gebruiken voor de post tot je ze eenmaal hebt ontdekt, dan gebruik je ze regelmatig! Ook ik heb een stapel (volle) luciferdoosjes in mijn bureaulade liggen. Je kan er een leuk brievenbuscadeautje in verzenden en een groot voordeel is dat ze licht zijn maar toch stevigheid bieden. Mijn favoriete maten zijn de 7 x 11 cm en de 3,5 x 5,5 cm doosjes. Beide gewoon in de supermarkt gekocht, het nadeel hiervan is dat je eigenlijk betaald voor de lucifers. Het kan dus zinvol zijn om eens bij je vrienden en familie na te vragen wie nog lucifers gebruikt en de doosjes voor je wil bewaren.

Little Box of Post van Saartje - IdeasFromTheForest collage

In verschillende webwinkels kan je blanco luciferdoosjes kopen om kosten te besparen. Maar omdat deze meestal in grote hoeveelheden worden aangeboden is vaak een setje kleine luciferdoosjes kopen goedkoper. Voor de grotere maat kan het wel schelen! Zo koop je er hier 12 voor nog geen €5,- maar hier kan je ze per stuk voor €0,60 kopen. De kleintjes koop je hier voor €0,15 per stuk maar ik geloof dat ik net zo’n bedrag kwijt was in de Supermarkt!

Nienke liet al eerder op de Postfabriek zien hoe zij luciferdoosjes gebruikt voor de post. Net als Nienke vind ik juist het uiterlijk van een origineel luciferdoosje zo leuk om te gebruiken voor de post.

Little Box of Post van Saartje - IdeasFromTheForest II

De ideeen om een luciferdoosje te vullen of versieren zijn eindeloos. Op blogs en pinterest kan je genoeg inspiratie opdoen. Zo kreeg ik, n.a.v. de internationale dag van de post, van Carolien een luciferdoosje die zij versierd had als brievenbus. Zo leuk! Dit zijn dan van die ideeen die op mijn lijstje komen om zelf eens te proberen. Want dat vind ik het leukste, inspiratie opdoen en er zelf mee aan de slag gaan, je eigen draai er aan geven!

Little Box of Post van Saartje - IdeasFromTheForest

Little Box of Post ontvangen van Saartje

Maar dat brievenbusdoosje staat nog steeds op mijn lijstje en sommige ideeen zijn gewoon te leuk verzonnen en mooi uitgevoerd om gelijk zelf te maken. Daar wil je eerst even bewondering voor hebben (en natuurlijk groen zien van jaloezie)! Daar zijn de “Little box of…” themadoosjes die Saartje van IdeasFromTheForest (leuke blog-tip!) een goed voorbeeld van! Saartje had al aangegeven ons graag iets te willen sturen maar toen ik een onbekend handschrift en onbekende postcode op de envelop zag staan kon ik hem niet plaatsen. Het was dan ook een hele verrassing om deze leuke post van Saartje te ontvangen! Speciaal voor de Postfabriek heeft zij een “Little box of post” gemaakt in blauwtinten. Ik vind het een prachtig geheel geworden en zo leuk om uit te pakken en open te maken!

het slingertje hangt al aan mijn (Hema) organizer!

het slingertje hangt al aan mijn (Hema) organizer!

Saartje heeft inmiddels al vier “little box of…” themadoosjes gemaakt en verzonden. Zo heeft ze de thema’s post, easter, celebration en love al verzonden maar ze is ook al druk bezig met de thema’s: flowers, tea, spring en embroidery. Er gaat best wat tijd en werk in zitten maar dat is er ook van af te zien! Wat is het een prachtig geheel, alles past bij elkaar! Ik ben er helemaal weg van en mag van Saartje haar foto’s laten zien van eerdere blogjes.

Little Box of Celebration II van Saartje - IdeasFromTheForest Little Box of Celebration van Saartje - IdeasFromTheForest Little Box of Easter van Saartje - IdeasFromTheForest II Little Box of Easter van Saartje - IdeasFromTheForest Little Box of Hearts II van Saartje - IdeasFromTheForest Little Box of Hearts van Saartje - IdeasFromTheForest

Het is dus zeker de moeite waard om Saartje haar blog in de gaten gehouden om de volgende “Little box of…” te zien en inspiratie op te doen bij haar andere leuke logjes!

Saartje bedankt voor het ontzettend leuke “Little box of post” die ik van je mocht ontvangen en natuurlijk voor het mogen gebruiken van jouw foto’s!

Liefs, Ruchama