Tags

, , , , , ,

IMG_20141102_190255

Een leuke Hema shopper om de spulletjes in te doen

We hebben al eerder een gastlog van Anne en van Sierou met jullie gedeeld en vandaag heeft Maaike een gastblog voor onze lezers. Want wat vinden we het leuk als een lezer een enthousiast mailtje stuurt om haar idee met ons te delen! Maaike van Gekkiggeitje.nl vertelde in een mailtje over de Anti-Dip-Doos die zij voor haar (post)vriendin heeft verzonnen. Op de vraag of we het een leuk idee voor een gastblog vonden zeiden we dan ook volmondig ja!

Gastblog van Maaike: de Anti-Dip-Doos

een doos/tas vol opvrolijk cadeautjes!

de Anti-Dip-Doos van Maaike

Een vriendin (die ik al vanaf de brugklas ken) en ik sturen elkaar veel post, dat hebben we altijd al gedaan. Het begon met het sturen van briefjes tijdens de les en ellenlange mails als we elkaar na schooltijd een uurtje al niet hadden gezien. Nadat we elkaar uit het oog waren verloren, vonden we elkaar weer terug door het schrijven van brieven. Zelfs later, toen zij naar het buitenland ging om te studeren en te werken, zijn we elkaar altijd gekke kaartjes en lange brieven blijven sturen.

Gastblog van Maaike Anti Dip Doos 3

Gezellig ingepakte cadeautjes!

Een aantal jaar geleden hebben we aan ons briefcontact een nieuwe traditie toegevoegd: De Anti-Dip-Doos.

Als je zo ver van elkaar vandaan woont is het best lastig om elkaar te steunen. Troost en support komt altijd met enige vertraging. Juist dan is het ontzettend fijn om een voorraadje ‘Blijigheid’ in huis te hebben waar je een graai in mag doen. Door de maanden heen verzamelen we kleine cadeautjes, leuke knipsels, maffe rommeltjes en kleinigheidjes, om die vervolgens (leuk ingepakt!) in een doos naar de ander te versturen. De daarbij behorende ‘spelregels’ zijn altijd min of meer hetzelfde:

1. Pak een cadeautje uit als je een dipje hebt.
2. Pak meerdere cadeautjes uit als een dip hebt.
3. Scheur alle pakjes open als je een enorme mega-dip hebt.

(Oftewel: Do as you like. Tot op heden zijn we beiden meestal gedisciplineerd genoeg om de cadeautjes gefaseerd en alleen in geval van nood uit te pakken). Instant happiness gegarandeerd!

Gastblog van Maaike Anti Dip Doos 2

Wat vind jij ervan? Leuk idee of niet? (Oké, ik geef toe, dit is natuurlijk wel het toppunt van de consumptie-generatie. Maar eerlijk is eerlijk, wie heeft er nou nooit een cadeautje gekocht om jezelf op te vrolijken? Zeer effectief als je mij vraagt ;-))

Liefs Maaike

Wij vinden het in ieder geval een leuk idee wat zeker op ons lijstje gaat. Mooi om met aandacht een doos vol opvrolijkertjes voor een lieve postvriendin samen te stellen. Ik heb al eerder een logje geschreven over het sturen van troostpost, soms kan de tijd er tussen juist heel fijn zijn. Maar vaak genoeg wil je er gelijk voor iemand kunnen zijn – door middel van de Anti-Dip-Doos kan je iemand altijd opvrolijken!

We willen Maaike bedanken voor het delen van haar leuke idee. Wil je meer van Maaike zien? Neem eens een kijkje op haar leuke blog www.gekkiggeitje.nl en volg haar op Instagram!