Tags

, , , , , , , ,

DSC_3211

Welkom bij vakje 7 alweer in onze Adventskalender! Vandaag gaan we aan de knutsel met een kerstkaarten DIY. Hoewel ik me al jaren voorneem om toch eens zelf mijn kerstkaarten te maken heb ik de moed niet om er aan te beginnen. Vandaar dat ik voor dit logje ook bewust naar simpele DIY ideeën heb gezocht. Het internet en vooral Pinterest staat er vol mee en ik laat jullie drie hele simpele maar oh zo leuke kerstkaartjes zien!

Kaartjes met knoopjes

DSC_3163

Voor deze kaartjes heb je niet meer nodig dan een (dennen)takje en wat knoopjes. De knoopjes kan je in de originele kerstkleuren bij elkaar zoeken maar je kan ook voor bonte kerst’ballen’ kiezen die je tegenwoordig ook zoveel ziet! Je hebt maar een paar takjes nodig dus kijk en vraag eens bij je buren/ouders of vrienden in de tuin. Zelf heb ik een bosje takken bij het tuincentrum gekocht omdat ik deze ook voor een kerststukje ga gebruiken, in het tuincentrum vond ik ook deze leuke knoopjes.

DSC_3129

Kaarten met Dennentakjes

Tijd om te beginnen met het eerste kaartje!

 • Knip een takje af en plak deze ergens boven in je kaart.
 • Kies en plak de knoopjes op de plekken naar keuze.
 • Verbindt met pen de ‘kerstballen’ met de tak.

Voor deze kaartjes gebruik ik stukjes dubbelzijdig tape om de takjes en de knoopjes vast te plakken. In plaats van wit karton kan je ook kiezen voor kraft papier. Of juist rood papier in combinatie met het groene takje en witte knoopjes.

DSC_3135 DSC_3139

138D31004-001 DSC_3149

DSC_3209

De traditie om iemand te mogen zoenen onder ’the mistletoe’ is in Nederland niet zo bekend of gebruikelijk als in Amerika maar toch gebruikt het zich wel heel goed als kerstkaartje. Plak een takje boven aan de kaart en bindt een strikje om het takje. Je kan wat naaldjes van het takje ritsen om een kaal takje te maken. Schrijf onder je mistletoe de tekst die je op je kaart wilt hebben. Bijvoorbeeld: ‘What happens under the mistletoe, stays under the mistletoe!’

138D31004-002

Kaart met sneeuwpoppen van knoopjes

Je maakt van knoopjes niet alleen kerstballen maar je maakt er ook heel simpel lieve sneeuwpoppetjes van!

 • Kies twee witte knoopjes die samen mooi een sneeuwpopje vormen
 • Knip een zwart stukje papier en een rood lintje op maat
 • Plak alles op de juiste plek vast met dubbelzijdig tape of lijm
 • Kleur de oogjes zwart
 • Je kan de kaart versieren met wat nepsneeuw. Doe wat lijm op de plekken waar je sneeuw wilt hebben. Strooi wat sneeuw over de kaart en tik hem boven een bakje af. De nepsneeuw blijft alleen op de lijmplekken zitten.

138D31004-003 138D31004-004 DSC_3199

Kaarten met papier

DSC_3225

Mijn favoriete materiaal blijft gewoon papier. Het is zo veelzijdig en prettig in het gebruik. Van dit derde en laatste idee werd ik zo blij dat ik juist dit kaartje uit de eindeloze lijst met inspiratie koos. Al moet ik wel toegeven dat dit kaartjes niet ‘zo simpel’ is als de knopen kaartjes die je hierboven al hebt kunnen zien, je moet natuurlijk wat preciezer werken maar het resultaat vind ik wel erg leuk!

Voor de basis van de kaart heb je alleen een stukje dubbel karton en een groen papiertje nodig!

 • Neem een stuk groen papier, een stukje kleiner dan de kaart
 • Teken pver de breedte vier verschillende stukken af op het groene papier (ik heb voor 1,5 – 2, – 3, en 4 cm hoog gekozen)
 • Vouw het papiertje in de lengte in smalle stukjes, hoe smaller hoe meer vouwen je kerstboom krijgt.
 • Plak de gevouwen strookjes horizontaal aan de buitenste vlakjes aan de kaart.
 • Hou steeds een stukje ruimte per laag er tussen!

Je kerstboompje is nu klaar en je kan de rest van de kaart versier de kaart verder naar wens. Denk aan een piek boven op het kerstboompje. Ik heb deze uit een sinterklaaschocoladepapiertje geponst hihi. Van papier kan je nog cadeautjes knippen maar met een gouden pen kan je ook sterretjes tekenen. De voorkant kan je heel simpel versieren met bijvoorbeeld een kalligrafiestift en diezelfde bekende glinsterende sterretjes.

DSC_3218 DSC_3222 DSC_3224 DSC_3226

Zo zie je maar weer dat je met heel weinig toch hele leuke kerstkaartjes kan maken! De ideeën komen allemaal van Pinterest en de originele ideeën vind je hier (takje + kerstballen), hier (sneeuwpopje) en hier (gevouwen boompje) terug. Voor nog meer simpele kerstkaarten kan je hier kijken.

Liefs en tot morgen!