Tags

, ,

stuur een kerstbrief

Stuur dit jaar eens een kerstbrief!

Elk jaar heb ik weer een enorme strijd met de kerstkaartjes. Zo fijn als ik het vind om een lijstje met namen te maken, dé kerstkaart te zoeken en dan alle kaartjes uitgebreid te beschrijven om met een hele stapel kerstkaarten naar de brievenbus te gaan, zoveel stress geeft het me vooraf. Om het maken van het lijstje wie ik wel en geen kerstkaart stuur (ik wil téveel mensen een kaartje sturen), de zoektocht naar de perfecte kerstkaart want ik heb natuurlijk iets in mijn hoofd wat ik niet kan vinden, de teleurstelling van het ontwerp van de decemberzegel en als afsluiter het geklooi met nepsneeuw en glitters kan ik me zo druk maken!

Vorig jaar stond ik al op het punt om geen kerstkaarten te sturen maar kregen we tijdens ons bezoekje aan het PostNL kantoor een stapel bij de Decemberzegels passende kerstkaarten mee en heb ik zo’n plezier beleefd aan het maken van de matchende kaarten dat ik al mijn kerstkaartenstress vergat. Dit jaar besloot ik al vroeg om me eens niet gek te laten maken door de zoektocht naar de perfecte kerstkaart, weken later nog overal nepsneeuw te vinden en drie (toch wel prijzige) vellen Decemberzegels te kopen. Dit jaar ga ik terug naar de basis, wat ik het allerfijnste vind van het sturen van kerstkaarten… het jaar doornemen en dit op papier te zetten. Dit jaar stuur ik kerstbrieven!

Kerstbrieven

Verschillende vellen papier die als kerstbrieven door kunnen

In mijn bak met briefpapier ben ik op zoek gegaan briefpapier wat voor een kerstbrief geschikt zou zijn. Zo vond ik een aantal vellen uit oudere Book For Paper Lovers die ik met wat kerststickers zo tot een heus kerstbriefpapier omtoverde. Grappig om te zien hoe een bepaalde prent door middel van een kerststicker zo verandert!

Voor deze brieven maakte ik gebruik van mijn favoriete Cavallini & Co stickersetjes die je in vele verschillende thema blikjes hebt. Je kan ze bij MeerLeuks kopen waar momenteel een kortingscode van de Postfabriek bij loopt. Woensdag laat ik je de blikjes wat uitgebreider zien in een logje. Het fijne aan deze stickers is niet alleen dat ze in een mooi verzamelblikje zitten maar je altijd meerdere velletjes van een ontwerp hebt en ze op mooi papier zijn gedrukt!

Kerststickers gebruiken

Een sticker over een plaatje en heel de stijl verandert!

Leuke kerststickers

Leuke kerststickers bij MeerLeuks te koop

fold&mail

Fold&Mail brief dichtgeplakt met kerststicker

De brieven heb ik nog niet geschreven maar ik verheug me er wel op. Voor mijn terugblik op het jaar en de wensen voor komend jaar zijn kerstkaartjes altijd te klein. Ik kom ruimte te kort omdat ik het zo fijn vind om persoonlijke kaartjes te sturen en echt stil te staan bij iemands jaar en bijzondere gebeurtenissen. Wanneer ik een kerstkaart ontvang met alleen ‘Fijne Feestdagen’ en een naam ben ik altijd een beetje teleurgesteld. Lief dat ik op het lijstje van je kerstkaartjes sta maar ik ontvang veel liever een echt persoonlijk geschreven kaart. Daarom ook de reden om dit jaar geen kerstkaartjes te sturen maar kerstbrieven te schrijven voor degenen die het dichtste bij me staat. In de brieven ga ik in op afgelopen jaar, wat we samen hebben gedeeld maar ook wat er geleerd en gevoeld is afgelopen jaar. Ik schrijf mijn wensen op voor het komende jaar en stuur dan met wat extra liefde de brieven op.

Briefpapier

Bijpassende sokjes

Het is onmogelijk om iedereen een kerstbrief te sturen dus moet ik selecteren. Zo wil ik graag mijn moeder een kerstbrief sturen omdat ze me het afgelopen jaar enorm heeft geholpen met mijn verhuizing en het opvangen van Lupa maar ook mijn liefste collega’s Nienke en Kim krijgen natuurlijk een brief. Daarnaast heb ik puur op gevoel een aantal brieven klaargelegd om beschreven te worden voor vriendinnen die ik graag wil schrijven. Voor iedereen die ik dit jaar geen kaartje of brief stuur, schrijf ik een kaartje wat ik later op Social Media zal delen. Ik voel me daar best een beetje lullig om hoor, wetende dat mensen trouw kerstkaartjes sturen (ook met lieve persoonlijke wensen!!) en ik een keer geen kaartje terug stuur. Maar het bij mezelf en mijn gevoel blijven wint dit jaar en ik kan je vertellen, het geeft me zoveel rust!

brieven schrijven

Kerstbrieven met quotes over brieven schrijven

Een kerstbrief voor op eerste kerstdag

Een kerstbrief voor op eerste kerstdag

Stuur jij trouw elk jaar kerstkaartjes of stuur je net als ik dit jaar ook eens een kerstbrief? Wat ik ook een mooi gebaar vind is het geld wat je uitspaart door geen kerstkaarten te sturen te doneren aan een goed doel. Zo ken ik mensen die dit geld juist aan de zwerfhonden doneren of aan het vergeten kind.

Liefs, Ruchama